Romantika a Balatonnál: 7 izgalmas helyszín és program, nem csak Valentin-napra

Valentin-nap ide vagy oda, a Balaton legszebb régiói nem csak ezen az egy napon bizonyulnak jó választásnak egy kellemes randevúhoz. Kapcsolódjatok ki hazánk legszebb helyszínein!

Borbarangolás borvacsorák a Badacsonyi borvidéken

Az évek során egyre népszerűbbé vált, késő ősztől május végéig szombat esténként zajló Borbarangolások célja már a kezdetektől fogva változatlan: a borokra építve megmutatni az elképesztően izgalmas és egész évben nyitva tartó Badacsonyi borvidéket, melynek természeti és borkészítő adottságai nemzetközi szinten is egyedülállóak.

A februári-márciusi időszakban összesen kilenc alkalommal megrendezésre kerülő Borbarangolás során a következő élmények várnak a látogatókra: megismerkedhetnek a borok készítőjével és családjával, helyi termékeket kóstolhatnak, a gazdák vezetésével bejárhatják a pincét, a gasztronómiai élményeket pedig kísérőműsor és meglepetés ajándék is fokozza. Fontos tudnivaló, hogy a borvacsorákra előzetes bejelentkezés szükséges az egyes helyszíneknél! A részt vevő borászatokról, a programtervről, valamint a bor- és menüsorról az esemény honlapján tájékozódhattok!

Weboldal >>

Mandilla Hotel és Mediterrán Étterem, Köveskál

A téli feltöltődés legideálisabb helyszíne a Balaton-felvidék lenyűgöző térségében található négycsillagos Mandilla Hotel és Mediterrán Étterem. A szállodában minden kényelmet kielégítő szobákkal, forró finn szaunával, kellemes masszázzsal és kihagyhatatlan gasztroélményekkel várnak benneteket egy páros kikapcsolódásra. A lenyűgöző ételkínálat hétvégente különleges séfajánlatokkal egészül ki, márciusban pedig terítékre kerül a nagy sikerű steakhétvége, amikor ismét zseniális, szárazon érlelt steakeket kóstolhattok végig! Töltődjetek fel a Mandillában, és fedezzétek fel a Káli-medence téli arcát!

8274 Köveskál, Városkút utca 2. | Weboldal

AFTER 8 Brunch & Coffee, Siófok

Siófok szívében, a Víztorony mellett nyitotta meg kapuit nemrégiben a Balaton legújabb reggelizőhelye, az AFTER 8 Brunch & Coffee. Az étlapon a tradicionális reggelik újragondolt változatával találkozhattok, valamint frissen facsart narancslével, proseccóval és speciality kávék széles választékával. Azért nem szabad megfeledkeznünk a névadó AFTER 8 kávéitalukról sem, amely kétségkívül hozzájárul majd a hamisítatlan villásreggeli-élményhez. A reggelik mellett finom sütemények, chiapudingok várják a vendégeket, a jó hangulatról pedig egy finom Limoncello Spritz gondoskodik más italaik mellett.

8600 Siófok, Főtér 5. fsz 10. | Facebook

blank

Casa Christa, Balatonszőlős

Varázslatos menüsorral csábítja a Balaton-felvidékre a vendégeket a Casa Christa Michelin Bib Gourmand-díjas, valamint az Év Szerethető Étterme díjjal kitüntetett bisztrója. A szezonális bisztrófogások és a legjobb helyi borok mellől lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk a domboldalba épült vendéglátóhely ablakaiból, de melegebb napokon akár a hangulatos teraszra is kimerészkedhetünk. A romantikus, toszkán hangulatú birtoktól nem könnyű elszakadni, de nem is kell: töltsetek el néhány napot a Casa Christa wellnessrészleggel ellátott présházainak egyikében – egészen biztos, hogy nem fogjátok megbánni!

8233 Balatonszőlős, Izabella út | Weboldal

blank

Gasztrohegy Badacsony

Az idei év elején két hétvégén is várnak titeket kihagyhatatlan gasztroprogramokkal a Badacsonyban! A Gasztrohegy jóvoltából február 24. és 25. között egy tüzes finomságokkal teli hétvégén vehetünk részt, ahol lesz minden, ami tábortűz és misztikum, míg március 23-án és 24-én a magyaros ételek kerülnek a főszerepbe. A főbb helyszínek a következők lesznek: Laposa Birtok, Hableány, Tilia Borvendéglő, Hotel Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Kisfaludy-ház Étterem és Vánkos. Ismerjétek meg a Balaton téli és kora tavaszi arcát, jegyek már kaphatók elővételben!

Facebook-oldal >>

blank
Fotó: Gasztrohegy Balaton Facebook

Fényfestéstúrák a Follyban, Badacsonyörs

Varázslatos fényjátékban lehet részünk a Folly Arborétum területén február 3-án, 10-én, 17-én, 24-én, illetve március 2-án, 9-én, 17-én és 24-én is. A változatos színeknek és fényanimációknak köszönhetően összesen nyolc helyszínen kelnek új életre a kert növényei és ikonikus fái, a kültéri alkotások pedig a látogatók szeme láttára elevenednek meg. Az egyórás túrák során teljesen más megvilágításba kerül az arborétum, a sötétségbe burkolódzó kert látványa pedig felejthetetlen élményeket ígér. Fontos tudnivaló, hogy a séta nem érinti az arborétum egész területét, jegyek pedig online és a helyszínen is kaphatók!

8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25. | Weboldal

blank
Fotó: Folly Arborétum és Borászat Facebook

Taste Balaton Fesztivál – ÉTEL & ITAL & KULTÚRA

Idén első alkalommal, március 8. és 17. között rendezik meg a Balaton legújabb tíznapos gasztro- és kulturális fesztiválját, a Taste Balaton Fesztivált. Az esemény célja, hogy összefogja megismertesse a látogatókkal a balatoni régió legjobb éttermeit, szálláshelyeit és kulturális eseményeit. Amire számíthatunk a tavaszi fesztiválon: degusztációs menük, túra és gasztronómia, vacsorák izgalmas helyszíneken, tudomány a bor mellé, vendégséfek, szakmai előadások, külföldi meghívottak, workshopok és kulisszatitkok, több mint 20 helyszínen!

Facebook-oldal >>

blank

Téli feltöltődésre alkalmas szálláshelyek országszerte: