5 nagyszerű hely Budapesten, ahol izgalmas kvízesteken vehetünk részt

Ha a hosszú téli estéket nemcsak néhány finom falattal vagy itallal fűszereznétek meg, hanem egy kis izgalommal is feldobnátok, akkor válogassatok a következő kvízestek közül, ahol mindez garantált lesz.

CoolTour Bar

Budapest két pontján, a Király utcában és a Lövőház utcában is ingyenes kvízestek sorozatával várja a fejtőrök szerelmeseit a CoolTour Bar. Szerda esténként a Lövőház utcai, míg keddenként a Király utcai hely ad otthont a mintegy 2 órányi izgalmas versengésnek. A kvízestek többségén különböző tematikákban kell a tudásukat, illetve a minél ügyesebb tippelési képességüket bizonyítani a résztvevőknek, akik közül a legjobbak nyereményben részesülnek. Sőt az általános témák mellett januárban készülnek Mese, Így jártam anyátokkal, valamint Film tematikájú kvízes eseményekkel is.

Mindezekre pedig 4-6 fős csapatokkal jelentkezhetünk – a részvétel regisztrációhoz kötött – , és csupán egy telefonra lesz szükségünk, hogy a Kahoot számtalan kérdését és játékát elérjük. Ezenfelül mindkét helyen garantált lesz a széles italválaszték, a pénztárcabarát árak, sőt a Lövőház utcai egységben isteni hamburger-, bisztró-, és street food kínálatra is lelhetünk.

1075 Budapest Király utca 1/d | 1024 Budapest Lövőház u. 18. | Weboldal | Facebook

Fotó: CooltourBar (Facebook)

Rácskert

A belváros szívében, egy autentikus gasztropubban minden vasárnap tematikus kvízestekkel várnak minket a Pub’s Culture játékvezetői. A 2,5 órás játék során a maximum 6 fős csapatoknak 50 alapkérdésen, 4 bónuszkérdésen és egy ráadás feladaton keresztül kell rátermettségüket megmutatniuk, hogy elnyerjék a méltó jutalmuk. Ám ide nem elég csupán a lexikális tudás, a klasszikus műveltség, vagy épp a napi aktualitások ismerete, hiszen a kvízestek során taktikára és logikára is szükségünk lesz.

A Rácskertben pedig az év első két hónapjában a következő témákra készülhetünk: EB-VB szintű kérdések, sport, összefüggéses kvíz, tini vígjáték és romkom, állatok, akciófilmek. Illetve február végén egy csapatsorsolós kvízestet is kipróbálhatunk. A kvízestekre történő asztalfoglalást pedig a Pub’s Culture oldalán tehetjük meg.

1072 Budapest, Dob u. 40. | Facebook

blank
Fotó: Rácskert (Facebook)

Zengő Borbár

A Palotanegyed egyik hangulatos utcácskája rejti a minőségi borokkal, finom sörökkel, koktélokkal teli Zengő Borbárt, ahol 2024-ben is folytatódnak az izgalmas kvízestek. Januárban a borbár Stepout Games-szel közös szervezésben minden második szerdán hirdeti meg a vetélkedőit, amelyek során általános műveltségi kérdéseken, logikai feladványokon, kép- és zenefelismerős feladatokon kell átverekedniük magukat a bátor a vállalkozóknak.

Ezenfelül nem árt, ha a kreativitásukat, a taktikai érzéküket, vagy épp egy-egy négylevelű lóherét is magukkal visznek a megmérettetésre, hogy az értékes italnyeremény mindenképp a kezükben landoljon. Bár ha mégse nyernénk, akkor sem fogunk búslakodni, hisz az egyedi kérdéskörök által a ’90-es és 2000-es években tett időutazásunk garantálja a jó kedvünket. A részvételi szándékot előre jelezni kell.

1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 6. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Zengő Bár (Facebook)

Púder Bárszínház

Az igényes vendéglátás és a kulturális tér kínálta események sokasága kéz a kézben jár a Púder Bárszínházban, amelynek megannyi programja között megtalálhatjuk a kvízesteket is. Ha pedig a filmes műfajok minden egyes képviselőjének kis képkockája az agyunkba vésődött, akkor a Púder játékestjein mindenképp arathatunk. Ugyanis „A nagy filmes kvízestek” alkalmával mindig különböző filmes tematikák köré szervezik a kérdéseket. Ám akkor sem kell elkeseredni, ha az idei év Oscar-jelölt filmjeit sem ismerjük, hisz a Facebook-eseményben el-elrejtenek egy-két utalást arról, hogy mely témákban legyünk otthon.

Így tudhatjuk, hogy az idei év első, január 15-i kvízestjén az állatos filmeké lesz a terep a Púder Bárszínházban, ahová előzetes regisztrációt követően tudunk menni. Nyereményünk pedig nem más, mint egy 20 000 forint értékű Púder-voucher, amelyet már akár a játékot követően elkölthetünk a megannyi mennyei fogás bármelyikére.

1092 Budapest, Ráday u. 8. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Púder Bárszínház (Facebook)

Red and Black társasjátékszalon

Csupán egy fél éve, hogy a budapesti játékszalonok között köszönhetjük a Red and Blacket, amelynek több száz stratégiai és partyjátékait a Mit játsszunk? blog állította össze. De ez nem minden, hisz az elegáns bár a társasjátékok köré szervezett számtalan programján kívül hétfőnként kvízesteknek is teret ad. Így a hetünk kezdéseként este 7-től egészen 9 óráig a Pub’s Culture kvízmesterének vezénylésében mérhetjük össze tudásunkat a 4-8 fős csapatokkal a Vármegye utcában. Az itteni játék élményét pedig csak tovább emeli a specialty kávék, teák, kisüzemi sörök, alkoholos italok széles választéka, valamint az ínycsiklandó mártogatósok, lepények és sütemények sokasága.

1052 Budapest, Vármegye u. 17. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Red and Black Társasjátékszalon I Café I Bar (Facebook)

Ha a kvízestek mellett a főváros újdonságait is felfedeznéd: