A legjobb filmek 2023-ban: 15 csodás családi film, nem csak karácsonyra

Közeledik év vége és vele a nagy közös családi mozizások időszaka. Segítségül összegyűjtöttük nektek a legjobb filmeket az idei évből, melyek kicsiknek és nagyoknak is élményt jelenthetnek. Jöjjenek hát a legjobb családi, karácsonyi filmek 2023-ból!

Karácsonyi filmek 2023: a legjobb családi filmek
Még egy testcserélős film Jennifer Garnerrel: Családi cserebere

Asterix és Obelix: A Középső Birodalom (HBO Max)

Kr.e. 50-ben a kínai császárnét megbuktatta és börtönbe záratta egy áruló herceg. A császárné egyetlen lánya és hűséges testőre a galloktól kér segítséget. A természetfeletti erővel bíró Asterix és Obelix örömmel fogadja a felkérést, hogy kiszabadítsák az uralkodót és megmentsék az országot.

Családi cserebere (Netflix)

Egy családban néhány nappal karácsony előtt kitör a káosz, amikor egy ritka kozmikus eseménynek köszönhetően a szülők testet cserélnek tinédzser gyerekeikkel.

Atomcsapat: Most és mindörökké (Netflix)

Miután beüt a tragédia, egy ifjú hős váratlanul elfoglalja jogos helyét a Power Rangerek között, hogy leszámoljon a csapat legrégebbi ellenségével.

Barbie (HBO Max premier: 2023. december 15.)

Greta Gerwig, a Kisasszonyok és a Ladybird rendezőjének új, élőszereplős Barbie filmje a közkedvelt játékbaba rózsaszín világába kalauzolja el a nézőket.

Ha karácsonyi mesefilmeket kerestek, azt is tudunk ajánlani:

Karácsonyi fénytusa (Amazon Prime)

Ez a derűs karácsonyi vígjáték egy férfiról szól, aki elszántan küzd, hogy megnyerje környéke éves karácsonyi házdíszítési versenyét, közben egy csintalan tündérrel köt üzletet, aki életre kelti a karácsony 12 napját.

karácsonyi filmek 2023

A bársony nyuszi (Apple TV+)

A Margery Williams klasszikus könyvén alapuló A bársony nyuszi az önzetlen szeretet varázsát ünnepli. Amikor William karácsonyra egy új kedvenc játékot kap, felfedez egy életre szóló barátot és egy varázslatos világot nyit meg.

a legjobb családi filmek 2023 karácsonyra

Szellem van a házunkban (Netflix)

Miután egy család rábukkan egy sötét múltú szellemre, aki a házukban kísért, internetes szenzációvá – és egy rejtélyes kormányügynökség célpontjává – válnak.

Torzonborz, a rabló

Paprika Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját. Ám legnagyobb szerencsétlenségükre ők maguk kerülnek a megátalkodott rabló és varázsló barátja, a gonosz Petróniusz Pókuszhókusz karmai közé.

Vinski és a láthatatlanság ereje

Egy fiatal fiú kívülállónak érzi magát. Találkozik egy titokzatos gyógyszerésszel, aki egy üveg mágikus port ad neki. Ez a szer lehetővé teszi, hogy láthatatlanná váljon és átjusson falakon. Vinski felveszi a harcot a bűnözőkkel. Ám szuperhősszerű képessége iránt a szélhámos banda is érdeklődni kezd.

Tehu – Egy kis teve nagy kalandja

Zodi, egy tizenkét éves kisfiú az iskolából hazafelé felfedez egy kölyök tevét, aki egy szikla mögött rejtőzködik. A gyámoltalan kis állatot hazaviszi és hamar legjobb barátok lesznek. Kiderül, hogy a kis teve, Tehu, nem egy közönséges teve, hanem egy villámgyors fajta, a teveversenyek pedig igen komoly pénznyereménnyel kecsegtetnek. Zodi és Tehu együtt vágnak neki a nagy kalandnak, ám mások is látnak fantáziát az állat fantasztikus képességeiben, és mindent megtesznek, hogy elvegyék őt a kisfiútól.

Wonka (mozipremier: 2023. december 14.)

Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek.

Az első igazi karácsony (mozipremier: 2023. december 21.)

Az élet akkor a legjobb, ha megoszthatjuk azt azokkal, akiket szeretünk – különösen karácsonykor. Kicsivel karácsony előtt a 11 éves Stine egyedül van a hideg téli éjszakában. A vonatról leszállva azonnal menedéket keres és véletlenül a Suszter utcába téved. A lány megismerkedik Andersasn bácsival, a helyi suszterrel, aki befogadja a gyermeket. Találkozásuk mindkettejük életét megváltoztatja.

További karácsonyi filmek 2023-ból:

A legjobb animációs családi filmek 2023-ban:

Leo

Leó, a gyík a főszereplő ebben a felnőtté válásról szóló zenés vígjátékban, amely az osztály kedvencének szemszögéből meséli el az általános iskola utolsó évét.

Elemi

A Disney és a Pixar új filmje egy olyan városban játszódik, ahol egymás mellett élnek a tűz-, víz-, föld- és levegőlakók. Parázs, a talpraesett, gyors észjárású és tüzes fiatal nő, illetve Örvény, a mókás, életvidám, laza srác találkozása alapjaiban változatatja meg mindazt, amit az őket körülvevő világról hittek.

Pókember – A pókverzumon át

Miles Morales, a népszerű és közismert pókember visszatér. Ismét igazi otthonában, Brooklynban van, újra találkozik Gwen Stacyvel… már jöhetne a nyugis bűnüldözés, de akkor átkerül a multiverzumba, ahol egy csomó pókember van, akiknek az a dolguk, hogy különböző világaikat védjék. Csakhogy a világ békéjének sok és sokféle őrzője nem ért mindenben egyet, és közeleg egy új fenyegetés, amivel mind másképpen szállnának szembe.

További animációs filmek 2023-ból: