12 varázslatos karácsonyi mesefilm 2023-ra a Netflixen és társain

Összegyűjtöttük nektek a legjobb karácsonyi mesefilmeket, amik 2023-ban elérhetőek a Magyarországon elérhető streamingoldalakon (Netflix, Disney+ stb.).

Klaus – A karácsony titkos története (Netflix)

Egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét városba, amelynek szörnyen nagy szüksége van rá.

legjobb karácsonyi mesefilmek 2023 Netlfix

A fiú, akit Karácsonynak hívnak (Netflix)

Az eltökélt, ifjú Nikolas beteljesíti sorsát, amikor a manók által lakott, varázslatos földön elindul, hogy megkeresse édesapját – és hazavigye a remény ígéretét.

Polar Express (Apple TV+, Amazon Prime)

Egy kisfiú, aki kételkedik a Mikulás létezésében, egy hűvös karácsonyi éjszakán felfedezi a hit és a csoda világát, amikor egy titokzatos vonatra, a Polar Expresszre száll, hogy eljusson az Északi-sarkra.

legjobb mesefilmek karácsonyra 2023 Netflix

Karácsonyi krónikák 1-2. (Netflix)

Miután karamboloznak a Télapó szánjával, egy testvérpár egész éjjel iparkodik, hogy a meglepően ravasz és szókimondó Télapóval karöltve megmentsék a karácsonyt.

legjobb karácsonyi animációs filmek 2023

Scrooge: Karácsonyi ének (Disney+)

Scrooge a tőle megszokott kicsinyes megvetéssel kezdi a karácsonyt. De mikor három szellem magával viszi egy utazásra, és felfedi előtte az igazságot, nincs más választása: ki kell nyitnia a szívét, hogy helyrehozhassa a dolgokat, mielőtt késő lenne.

Karácsony Artúr (Netflix)

A Télapó szupertitkos játékgyárában Karácsony úr megbízza fiát, Artúrt egy rendkívül fontos karácsonyi küldetés végrehajtásával.

A diótörő és a négy birodalom (Disney+)

A klasszikus Diótörő történet varázslatos feldolgozásában Clara ellátogat a négy birodalomba, ahol szembe kell szállnia a zsarnoki Rót anyóval, hogy helyreállítsa a békét a titokzatos világban.

Az öt legenda (Apple TV+)

A Holdbéli Ember által kiválasztott mesebeli lények – a Húsvéti Nyuszi, a Mikulás, a Fogtündér és a Homokember – a gyerekek álmait óvják, de Szurok, a Mumus megzavarja ezt a békét, átalakítva az álmokat rémálmokká. Amikor az őrzők veszélybe kerülnek, Dér Jankó, az ötödik és száműzött legendás hős tér vissza, hogy segítsen helyreállítani a rendet és megvédje a gyerekek álmait.

Karácsonyi mese (HBO Max)

Egy gazdag boltos fia úgy dönt, hogy modern Robin Hoodként karácsonyi ajándékokat lop a gazdagoktól, hogy azokat a valóban rászorulóknak adja át.

Karácsonyi lidércnyomás (Disney+)

Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack elrabolja a Mikulást és ellopja a karácsonyt, így a szokásos ajándékok helyett vágott fejű játékok és ijesztő meglepetések várnak a gyerekekre.

legjobb karácsonyi filmek gyerekeknek 2023

A Grincs (Netflix)

Egy mogorva, undok alak tönkre akarja tenni a karácsonyt Kifalva vidám városában. De egy nagylelkű kislány meglágyíthatja a szívét.

Szépség és a szörnyeteg 2. – Varázslatos karácsony (Disney+)

Belle megpróbálja becsempészni a karácsonyi hangulatot a Szörnyeteg sivár kastélyába, de a kastély ura ellenzi az ünnepet, amit a kastély varázslatos lakói, köztük Tik-tak úr és Lumiere is megtapasztalnak, amikor szembesülnek Forte, a gonosz orgona ármánykodásával. Csak Belle optimizmusa és a karácsony igazi jelentésének a Szörnyeteg szívébe lopása mentheti meg a napot és változtathatja meg a kastély sorsát.

Ha a karácsonyi mesefilmek helyett inkább egy friss, 2023-as családi mozit választanátok: