6 újonnan nyílt kávézó Budapesten, amit mindenképp érdemes felkeresni

Ha az őszi-téli időszak vadonatúj törzshelyét keresitek éppen, mutatunk nektek 6 újonnan nyílt kávézót Budapesten, amiket mindenképp érdemes meglátogatni, egy-egy remek fekete reményében.

Rajkai Espresso

Az egykori Isolabella helyén megnyitott – de emlékét és Cseh Tamás szellemét mélyen őrző – Rajkai Espresso a múlt, a jelen és a jövő tökéletes ötvözete. Náluk minden apró részlet mesél: a fejünk feletti csillár, mely egykor az Isolabella ablakainak rácsából lett összehegesztve, a mennyezetről lelógó rézcsövek, melyek valaha ruhafogasként funkcionáltak és a hely maga, mely a jelenlegi tulajdonos testvérpár ükapja, Rajkai Mihály előtt tiszteleg. Ha részese lennél te is a mesélő múltnak, mindenképp érdemes betérni hozzájuk napközben egy remek kávéra, szendvicsre, este pedig egy pohár jófajta borra.

1011 Budapest, Iskola u. 36. | Facebook

Fotó: Rajkai Espresso Facebook-oldala

Aladár

A XII, kerületi Kútvölgyi úton nyílt meg a környék kávézó-deli tengelyen mozgó legújabb ékszerdoboza, az Aladár. A páratlan és gourmet delikínálaton kívül hónunk alá csaphatunk itt egy-egy hagyományos recept alapján készülő kovászos kenyeret, friss péksüteményeket és szendvicseket is akár. Ha úgy tartja kedvünk, a kék legkülönbözőbb árnyalatait magába foglaló enteriőrben gyönyörködve a La Marzocco kávégépből csapolt kiváló specialty kávénkat akár helyben el is kortyolhatjuk.

1125 Budapest, Kútvölgyi út 50. | Facebook

blank
Fotó: Aladár Facebook-oldala

Flatty

A Vámház körút egy félreeső zugában megnyitott Flatty, Budapest legkisebb kávézóinak táborát és egyben a coffee to go koncepciót erősíti. Tökéletes választás, ha épp útban a Fővám téri Vásárcsarnok felé megállnátok egy kávéra vagy épp a környéken sétáltok és egy elviteles kávéval a kézben folytatnátok tovább a főváros felfedezését. Kínálatukban az ütős, kortynyi presszótól a matcha lattéig, a hidegebb időben életmentő teától a forró csokiig mindent megtaláltok náluk.

1053 Budapest, Vámház krt. 8. | Instagram

Ezeket az újonnan nyílt helyeket is érdemes kipróbálnotok:

Bomiz Deli

Óbuda szívének zöld oázisát, szeretnivaló, kutyabarát kávézóját és delikáteszét köszönthetjük a Bomiz Deli személyében. A tulajdonosok kutyusa, Bombay ihlette Bomizban mindenki megtalálhatja a kedvére való finomságot, legyen az házi készítésű, mentes sütemény, gofri vagy smoothie bowl, ami mellé öröm kortyolni a kiváló kávét és az egészséges frissítőket. Delikáteszüknek és a polcokon sorakozó sok finomságnak köszönhetően a legfinomabb falatokat nemcsak náluk, de akár otthon is élvezhetjük.

1033 Budapest, Bogdáni út 2. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: bomizdeli.hu

Meron Budapest

A Meron Budapest személyében a Romániából induló Meron kávézólánc első külföldi egysége színesíti mostantól az Arany János utca hangulatát. A világos pörkölésű kávéval hódító Meronban kifogástalan minőségű italokkal és hozzájuk tökéletes passzoló ételekkel várják a budapesti és külföldi kávérajongókat egyaránt. Ha a kávézás élményét szívesen elnyújtanátok, érdemes szemezgetni szemet- és ízlelőbimbókat gyönyörködtető brunchkínálatukból egyaránt.

1051 Budapest, Arany János u. 34. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Meron Budapest Facebook-oldala

Werk Art Café – A béke szigete

Nem szimpla kávézó az újlipótvárosi Csanády utcában a közelmúltban megnyílt Werk Art Café. A Lipócia kávézójaként is aposztrofált helyen kiváló kávé, mellé szendvicsek, sütemények, harapnivalók és balatoni borok fogadják a minőségre éhes vendégeket. Fotelben, kanapén hátradőlve szürcsölhetjük náluk a mandula flat white-ot, a pisztácia lattét, netalán a fahéjas-vanília cappucino-t, sőt mit több mindemellé közösségi programokat is rendszeresen kínálnak.

1132 Budapest, Csanády u. 11. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Werk Art Café Facebook-oldala

Ha a kávézók után Budapest újdonsült éttermeit és pékségeit is felkutatnátok: