5 újonnan nyílt kávézó Budapesten, ahol érdemes elkortyolni egy csésze kávét

Mindig ugyanolyan öröm az újonnan nyílt budapesti vendéglátóhelyek felfedezése, különösen ha hangulatos kávézókról van szó. Mutatunk is nektek 5 újonnan nyílt helyet, mely érdemes a kipróbálásra.

Gutenberg Backdoor

A Budapest legkisebb kávézója címet elnyerő Budapest Coffee Stand első egysége 6 évvel ezelőtt a Palotanegyedben nyílt meg. Utcakávézójukkal azóta meghódították a Dob és a Kazinczy utcát is, Gutenberg téri kávézójuk idén  pedig egy hátsó bejárattal bővült, ahol egy hasonlóan kedves térnek köszönhetően élvezhetjük az odafigyeléssel és villámsebességgel készülő kávékat. A Gutenberg Backdoor kínálata, kávéja és a mellé kérhető friss szendvicsek és péksütik minősége változatlan, ami mellett mostantól már időzhettek is egy keveset.

1085 Budapest, Kölcsey u. 1. | Facebook

Fotó: Budapest Coffee Stand Facebook-oldala

Oberon Cafe

Zugló gazdagodott nem is olyan rég egy családias és barátságos kávézóval, mely az Oberon Cafe nevet viseli. A változatos kávékínálat, egy erős presszó és egy jeges kávé mellé éppúgy jár a mosoly és egy-egy kedves szó, akárcsak a helyben kínált sütemények, torták és édességek mellé. Akár kávészünetre ugranátok be hozzájuk, akár egy jóleső beszélgetéshez kerestek hangulatos helyet és mellé kávét, mindenhogy megéri hozzájuk ellátogatni!

1149 Budapest, Angol utca 46. | Facebook

Fotó: Oberon Cafe Facebook-oldala

Bubci Café Budapest

A XI. kerületi Váli utca korábbi reggelizőjének üzlethelyiségébe lehelt új életet a nyár elején a Bubci Café Budapest. A Bubciban reggeltől estig kínálják a finomságokat, a teraszukon ülve pedig igazán jóleső elkortyolgatni egy-egy kávét, egy frissítőt vagy elszürcsölni egy shake-t. Kávéban nálunk nincs olyan, hogy lehetetlen, az espresso limonádétól, a céklás lattén át a café con tequiláig bármit kérhettek náluk, nem fogtok csalódni. Ha pedig több ideig időznétek náluk, mint egy kávé, vessetek egy pillantást brunchkínálatukra is!

1117 Budapest, Váli u. 2. | Facebook

blank
Fotó: Bubci Café Budapest Facebook-oldala

Berkenye

A II. kerületi Máriaremetei Közösségi Liget pavilonjában nyílt meg még nyár elején a Berkenye kávézó. A kertvárosi park közösségi terében tökéletes otthonra lelt Berkenyében a finom kávék mellett házi készítésű sütemények, kovászos pékáruk, szendvicsek és vegán termékek is sorakoznak. A kellemes környezet a finomságok mellett programokat, köztük workshopokat, gyerekfoglalkozást és jógát is kínál.

1028 Budapest, Szabadság utca 51-57. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Berkenye Facebook-oldala

Coffee13

A Lehel tértől egy karnyújtásnyira, a Lehel utca 19. szám alatt nyitotta meg kávézóját a Coffee13. A frissen készített szendvicsek, péksütemények és italkülönlegességek mellett természetesen nagy gonddal és odafigyeléssel készített, mennyei kávét is kínálnak. A kortyolni- és harapnivalók mellől nem hiányzik a barátságos hangulat sem, melyet a különlegesen és ízlésesen kialakított belső tér koronáz meg.

1134 Budapest, Lehel u. 19. | Weboldal

blank
Fotó: coffee13lehel Instagram-oldala

Ha a Budai Vár újonnan nyílt kávézójának felfedezésére indulnátok: