Hangulatos kávézóval nyílt meg a Budavári Palotanegyed eldugott, török kori tornya

A Budavári Palotanegyedben tett séta alkalmával ezután is érdemes lesz a mediterrán hangulatú Török kert felé kanyarodni. A fügefáknak és rózsabokroknak otthont adó kertben hangulatos kávézóval kiegészülve nyitották újra Karakas pasa tornyát.

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala

Tavaly nyáron vált látogathatóvá a Budavári Palotanegyed egy igazán eldugott szegletében, a mediterrán hangulatban kialakított Török kert.

A Csikós udvar dél-nyugati részén megbújó kertbe érkezőket akkor keleties hangulat, pihenésre alkalmas padok és színpompás rózsabokrok fogadták.

Fotó: Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala

Idén nyáron azonban újabb attrakcióval bővült a Török kert repertoárja. Karakas pasa régmúltra visszatekintő, XVII. században épült egykori ágyútornya ugyanis idén nyáron megnyílt a feltöltődésre vágyó látogatók előtt.

A toronyban információs pont, mosdók, ajándékbolt, de még egy hangulatos kávézó is kialakításra került a kényelem érdekében.

blank
Fotó: Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala

Mostantól tehát nemcsak a fügefák és rózsabokrok társaságát élvezhetjük a Török kertben tett látogatás alkalmával, hanem a Pasha Café vendégszeretetét is, hűsítő nyári italaival és a teraszról nyíló meseszép kilátásával a főszerepben.

Ha magával ragadott benneteket a török kori hangulat, ezt a sétát ne hagyjátok ki: