10 kihagyhatatlan őszi program és fesztivál országszerte idén novemberben

Novemberben sem áll meg az élet hazánk festői tájain, sőt, többek között Márton-nap alkalmából is számtalan izgalmas programmal készülnek az országjáróknak. Válogassatok kedvetekre!

Múzeumok Őszi Fesztiválja // országszerte (2023. november 12-ig)

November 12-ig még részt vehettek a Múzeumok Őszi Fesztiváljának országos programsorozatán! Az esemény idei koncepcióját a tudomány és a technológia témakörei mentén alakították ki. A közel másfél hónapos rendezvénysorozattal a múzeumi élet innovációira, a múzeumokban őrzött tudás megosztásának újszerű lehetőségeire és módjaira, illetve a múzeumoknak a kompetencia- és készségfejlesztésben betöltött szerepére szeretnék felhívni a figyelmet, amihez számos hazai múzeum csatlakozott. A listáról és a programokról az esemény honlapján tájékozódhattok!

Weboldal >>

Fotó: György Mária

Vízitúrák Hévízen (2023. november 4., 11., 12.)

Novemberben több alkalommal is sor kerül Hévíz családias hangulatú, mégis izgalmas vízitúráira, amelyeken a télies táj, a gőzölgő patak, a nyíló tündérrózsák és a felröppenő vízimadarak lenyűgöző látványa vár rátok. A körülbelül kétórás evezésen akár kezdők is gond nélkül részt vehetnek, a program végén pedig frissen főzött citromos teával, illetve fűszeres forralt borral kedveskednek nektek. Regisztrálni az alábbi linkre kattintva lehetséges.

Fotó: Indián vízitúra Facebook

Mutatjuk, miket érdemes még megnézni Hévízen:

Márton-napi pincejáró programok Palkonyán (2023. november 4-11.)

Idén novemberben két hétvégén is várnak benneteket Palkonyán, ahol Márton-napi pincejáró programokkal kedveskednek majd nektek. Kóstoljátok végig Palkonya legjobb pincészeteinek újborait és koccintsatok egyet a vezetett túrák során a hangulatos település Gasztrofalujában! A pincejárás során négy pincészetben összesen 8-10 tételt (pincészetenként 2-3 fajta) kóstolhattok meg, melyek mellé házias borkorcsolyákat kínálnak nektek. Fontos tudnivaló, hogy a november 11-ei program már betelt, de november 4-ére még elérhetőek a jegyek!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Palkonya Gasztrofalu Facebook

Márton-napi Nyitott Pincék a baji Szőlőhegyen (2023. november 10-11.)

Fedezzétek fel a Neszmélyi Borvidék csodálatos vidékét november 10. és 11. között! A Baji Boros Pincék ezen a két napon újra megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt, hogy újboraikkal és libás finomságokkal vendégeljék még az ide látogatókat. A borkóstolók és libaságok ára pincénként változik, a pincelátogatás viszont ingyenes, de érkezés előtt érdemes asztalt foglalni.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Baji Boros Pincék Facebook

Szegedi Jazz Napok (2023. november 10-11.)

Idén november 10. és 11. között kerül megrendezésre a Szegedi Jazz Napok, amelynek első napján a hazai mezőny fiatal tehetségei közül három figyelemre méltó, egyéni utakat járó együttes mutatkozik be. A szombati hangversenyt Juhász Gábor triója nyitja, majd az idei műsor sztárja, az amerikai The Cookers All-Stars lép közönség elé, majd Donald Harrison, Billy Harper, Cecil Mcbee, Billy Hart, George Cables, Eddie Henderson és David Weiss követi a sort. Az izgalmas jazz koncertek után az eredeti Woodstock-film Oscar-díjas, rendezői változata kerül vetítésre. Jegyek még kaphatók!

Weboldal >>

blank
Fotó: Szeged Jazz Days Hungary Facebook

Etyeki Piknik – Libadalom (2023. november 11.)

Etyek méltán híres programsorozata novemberben sem hagy minket cserben, és mi más is kerülnek főszerepbe a térségben, mint a Márton-napi libás finomságok. A november 11-ei rendezvény keretein belül ismét végigjárhatjátok Etyek borospincéit, ahol egytől egyig kiváló minőségű borokat kóstolhattok meg, különleges pezsgők, kistermelői és kézműves termékek, valamint a jobbnál jobb falatok sűrűjében. Sőt, a pincék között andalogva zenés mulatságok kísérik majd utunkat, ugyanis a zene az idei rendezvényeknek is elválaszthatatlan része. Töltődjetek fel az őszi színekbe borult etyeki dombok között!

Weboldal >>

blank
Fotó: Etyeki Piknik Facebook

Hétvégi kiruccanásokhoz alkalmas városok:

Márton-napi borünnep a zsámbéki Szuszogó pincesoron (2023. november 11.)

Idén második alkalommal ünneplik meg a látogatókkal a Nyakas-hegyi pincészetek egész éves munkájuknak gyümölcsét a Szuszogó pincesoron, ezúttal november 11-én. A Zsámbékon található pincesoron több mint 10 pincészet nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, hogy bemutathassák boraikat a nagyközönségnek. Kóstoljátok meg a helyben készült borokat és falatozzatok a Zsambbq grill különlegességiből ezen a festői helyszínen, a háttérben kellemes élőzenével tarkítva.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Nyakas-hegyi borút Facebook

Márton-napi vigasságok a Göcseji Falumúzeumban (2023. november 11.)

November 11-én 10 és 16 óra között új köntösben nyitja meg kapuit a Göcseji Falumúzeum, hogy teret engedjenek a Márton-napi vigasságoknak. A hagyományos Márton-napi lakoma mellett élőben szól majd a göcseji muzsika, de nem maradhat el a kézműves vásár, a sült gesztenye és tök sem, a kisebbeknek pedig bábszínházzal és hagyományos vásári játszótérrel kedveskednek. Az Újhegyi Borbarátok Egyesülete pedig gondoskodik majd az idei borok megízlelésének élményéről az újbor ünnepén.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Göcseji Falumúzeum Facebook

Veszprém Jazz Fesztivál (2023. november 16-19.)

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként megvalósuló Veszprém Jazz Fesztivál közel 30 koncerttel várja a jazz műfajának rajongóit a Hangvilla, az Expresszó és a Papírkutya színpadain. Peter Gabriel és Sting kedvenc dobosa, Manu Katché, a nu jazz emblematikus trombitása, Erik Truffaz, a Grammy-díjas gitárvirtuóz, Bill Frisell, a brutális technikájú svájci dobos, Jojo Mayer és az ismert dalok funk újragondolásaival világhírnevet szerző Scary Pocket is fellép idén november 16. és 19. között a Veszprém Jazz Fesztiválon. Elővételes jegyek már kaphatók!

Weboldal >>

blank
Fotó: Veszprém Jazz Fesztivál Facebook

Debreceni Advent (2023. november 25. – december 23.)

A november végi és decemberi időszak a karácsonyi készülődésről szól, mialatt a városok is ünnepi, meghitt hangulattal igyekeznek elvarázsolni lakóikat és látogatóikat. Az adventi négy hét – november 25-től december 23-ig – alatt karácsonyi vásár, gasztronómiai kínálat, szabadtéri programok, kézműves foglalkozások, Mikulás-mulatságok várják a közönséget az ünnepi fényekben tündöklő Debrecen belvárosában. A Travelmag magazin 2022-ben sorra vette Európa legbájosabb tereit és vásárait, így Lisszabon, Stockholm, Brugge, Tallin, valamint Innsbruck mellett a Debreceni Advent is kiérdemelte az „Európa 20 legszebb karácsonyi vására” elismerést.

Weboldal >>

blank

Érdemes betervezni egy őszi kirándulást a Tokaj-Hegyalja lenyűgöző vidékén: