A legjobb filmek 2023-ban: 15 romantikus film, amit tilos kihagyni idén

Összegyűjtöttük a legjobb romantikus filmeket 2023-ból, ha egyedül vagy akár párosan olvadoznátok a tévé vagy monitor előtt. A legmeghatóbb új szerelmes filmek, a legderűsebb romantikus vígjátékok egy helyen.

legjobb romantikus filmek 2023
Emma Stone a Szegény párák c. romantikus sci-fiben

A legjobb filmek 2023-ban – további tematikus ajánlóink:

A legjobb magyar romantikus filmek 2023-ból:

Látom, amit látsz

Ábel a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, a vak Fellegi professzor által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így segít őket megtalálni. Munkája az élete, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg. Viszont minden megváltozik, amikor hibát vét, és egy felnőtt nő, Vera látására csatlakozik rá. Neki köszönhetően elkezdi másként látni a világot, és különös kapcsolat kezd köztük kialakulni.

Az első kettő

Egy amerikai lány és egy magyar fiú távkapcsolata nem várt fordulatot vesz, amikor tervezett házasságuk váratlanul kudarcba fullad. A szerelmeseknek egy napja marad, hogy eldöntsék kapcsolatuk további sorsát. Tudják, hogy a köztük lévő távolság hamarosan több ezer kilométerre nő. Az utolsó napi rohanásban egy álomképbe kapaszkodnak, melyben ők az első két ember, akik az idők kezdetén megszerették egymást – közben elfogy az asztalról a családi ebéd, megtelik a bőrönd, a repülő felszállási ideje pedig vészesen közelít.

A legszebb szerelmes filmek a nagyvilágból:

Hulló levelek

Két magányos ember véletlenül találkozik egymással a helsinki éjszakában, és megpróbálják megtalálni életük első szerelmét.

legjobb szerelmes filmek 2023 magyarul

Vörös, fehér és királykék (Amazon)

A New York Times bestsellere alapján készült film történetének középpontjában az amerikai elnök fia, Alex és Henry brit herceg áll, akiknek régi viszálya az amerikai-brit politikai kapcsolatokat is veszélyezteti. Mikor a két rivális tűzszünetre kényszerül, a köztük felolvadó jég alatt végül olyan szikra gyúl, amire soha nem számítottak.

legjobb romantikus filmek 2023 netflix

A szeretet gyógyító ereje (Netflix)

Egy egykor elismert sebész, aki elveszítette a családját és az emlékezetét, lehetőséget kap a megváltásra, amikor újra találkozik valakivel az elfeledett múltjából.

Szerelem első lájkra

Egy cinikus újságírót azt a feladatot kapja, hogy egy Don Juan elnevezésű randevúzási alkalmazással foglalkozzon, végül rájön, hogy jóval többről van szó, mint aminek látszik.

legjobb filmek 2023

Vajon létezik szerelem első látásra? (Netflix)

Két idegen megismerkedik egy londoni járaton, de a sors fintora elválasztja őket. Az újbóli találkozás valószínűtlennek tűnik, ám a szerelem fittyet hány az esélyeknek.

Mi köze ennek a szerelemhez? (HBO Max)

Hogy lehet manapság rátalálni az igaz szerelemre? A dokumentumfilmkészítő, folyamatosan társkereső appokat pörgető Zoe erre a kérdésre keresi a választ. A lány számára a jobbra-balra húzogatás azonban nem hozott mást, csak csalódást keltő férfiak végeláthatatlan sorát, ami nem csak őt, de excentrikus édesanyját, Cath-et is elégedetlenséggel tölti el. Zoe gyerekkori barátja és szomszédja, Kaz számára első látásra egyszerűbbnek tűnik a helyzet, mivel szülei találtak a számára egy gyönyörű menyasszonyt Pakisztánban. Zoe úgy dönt, hogy következő filmjében nyomon követi az előre eltervezett házasság minden mozzanatát, azonban a forgatás közben rá kell ébrednie, hogy ő is rengeteg új dolgot tanul a szerelemről.

Egy röpke románc naplója

A laza és független egyedülálló anya, Charlotte és a szorongó, nős Simon szenvedélyes viszonyba kezdenek. Már a kezdet kezdetén megállapodnak abban, hogy kapcsolatuk pusztán a testiségről szólhat majd. Egyetértenek abban, hogy nincs közös jövőjük, mégis egyre jobban kezdenek kötődni egymáshoz.

Mi lett volna, ha…

Mi lett volna, ha … ? Ezzel a felütéssel tekint életére Julia, akinek a karrierje és a magánélete összes fontos állomásánál felvillan egy másik élet, egy másik sors, az, amelyiket élhette volna, ha az adott pillanatban máshogyan dönt. Vajon boldogabb, sikeresebb élete lett volna, találkozott volna másik szerelemmel, csillogóbb karriert futott volna be? Egy élet: számtalan lehetőség. A Mi lett volna, ha … szerelmes vallomás az élethez, ami egyenesen a szívhez szól.

Veszedelmes vonzódás

Adrien, a jóképű és megnyerő egykori táncos karrierjét egy motorbaleset törte derékba. A férfi a francia Riviérán tengeti napjait és íróként próbál érvényesülni, miközben megismerkedik az egykori filmsztárral, a dúsgazdag Marthával, aki minden lehetséges módon igyekszik elkényeztetni fiatal szeretőjét. Ám hiába a csillogó partik és a tengernyi pénz, Adrien többet akar. Amikor találkozik a gyönyörű és féktelen Margot-val, aki a manipuláció mestere, ördögi tervet eszelnek ki.

Barátnőt felveszünk

Maddie-re rászállt az adóhatóság, elvitték az autóját és már a házát is kinézték maguknak. Sürgősen pénzt kell szereznie. Viszont nem talál normális melót. Ja, de mégis – csak éppen az őrültség. Ráakad egy apróhirdetésre, amelyben gyereküket majomszeretettel féltő szülők, „barátnőt” keresnek magának való fiuk mellé, mielőtt egyetemre menne.

Habcsókok és csillagok

Yazid egészen kicsi kora óta érdeklődik a sütés és a cukrászat iránt. Az otthonokban és nevelőszülők mellett felnőtt fiú számára hosszú út vezet odáig, hogy megtanulja, milyen viselkedés elvárt a gasztronómia elitjének világában. Épernay-tól Monacón át Párizsig a legnevesebb mesterektől tanul, hogy ő legyen a legjobb, és valóra válthassa álmát: megnyerje a cukrász-világbajnokságot.

A szerelem természete

Sophia, a negyvenéves filozófiaprofesszor már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel, akivel hasonlóan látják a világot. Mindennapjaik kiállításmegnyitókról, felolvasóestekről és véget nem érő baráti vacsorákról szólnak. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák a vonzó ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a szexuálisan ellenállhatatlan férfival.

Szegény párák

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.

+1 romantikus film, amit nagyon várunk 2023-ban:

Cicaverzum

A Cicaverzum egy harminc éves lányról, Fániról szól, aki a múltja miatt már rég lemondott a szerelemről, ám egy napon elkezd neki udvarolni egy fekete macska. Fáni sikeres építész, de szíve mélyén megmaradt kislánynak, így bedől a macsó Macskának, annak ellenére, hogy a kandúr hangját csakis ő hallja. A szokatlan románc egyre különösebb fordulatokat vesz, mígnem Fáni a nárcisztikus Macska miatt olyan mélyre kerül, hogy majdnem mindent elveszít, ami addig fontos volt neki. De mit szól ehhez Mihály, a macska sármos gazdája?