Színházzal, zenével és kertmozival készül Esztergom az augusztus 20-i hétvégére

Koronázóvároshoz méltó programokkal készül Magyarország első városa az államalapítás ünnepére, ahol többek között az Európa Kulturális Fővárosainak nagyjai is színpadra lépnek. Látogassatok el Esztergomba, mutatjuk a részleteket!

Az augusztus 18-20. közötti Esztergomi Szent István Napokon az államalapításon túl a város alapításának 1050 éves jubileumát is ünneplik, amelyre 3 napon át színházi előadásokkal, klasszikus zenei koncertekkel és kertmozival várják az érdeklődőket az Erzsébet parkban.

Augusztus 18., péntek

Augusztus 18-án többek között különleges szereposztásban tekinthetitek meg Igor Stravinsky játékra és táncra írott elbeszélését, A katona történetét a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában. Majd a világhírű – a Carnegie Hall-ban és a Sydney-i Operában is már fellépett – Roby Lakatos hegedűvirtuóz és a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar ad közös koncertet. Zárásként az óriás LED falon az egyik legsikeresebb magyar filmet, az Üvegtigrist vetítik.

Augusztus 19., szombat

Augusztus 19-én először muzsikusok, zsonglőrök és hosszúlábú komédiások lépnek színpadra, pontosabban a Veszprémi Kabóca Bábszínház művészei adják elő a Nyakigláb artisták a porondon című előadásukat. Ezt követően a Gasztroudvarban a Ternovszky Béla által rendezett magyar–német–kanadai animációs filmet, a Macskafogót nézhetitek meg!

A családoknak ezután is érdemes maradniuk, hiszen Nini mesék címmel zenés-gitáros gyerekprogramot láthatunk. Szent István király életét bemutató új animációs film premiervetítését követően a nap fénypontjaként az Egri Csillagok című musicalt láthatjátok a színpadon a Magyarock Dalszínház előadásában. Késő este ismét a mozié lesz a főszerep, 22 órától a Magyar Vándor című filmet vetítik.

Augusztus 20., vasárnap

Különleges vasárnap reggelre ébred Esztergom. Augusztus 20-án Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke 10.30-tól ünnepi köszöntőt mond a nagyszínpadon.

A nap további része a családokról és a gyerekekről fog szólni, hiszen ismét megrendezik a Mesterségek Gyerekcipőben című gyerekprogramot, ahol interaktív foglalkozás keretében a 4-10 éves korosztály cukrász és szakács mesterségekkel ismerkedhet meg. Ezt követően a Fekete István regényéből készült Vuk című animációs filmet vetítik, majd Fazekas Mihály Lúdas Matyi című mesejátékát adja elő a Forrás Színház, sok zenével és verssel színesítve.

A háromnapos ünnepi eseménysorozat záróakkordjaként ősbemutató várja a vasárnap este kilátogatókat: Az első város – Jelenetek Esztergom századaiból című művének premierjét mutatja be az esztergomi Babits Színház, többek között Pusztaszeri Kornél szereplésével.

Naprakész információkat az Esztergomi Szent István Napok Facebook-oldalon találtok! A részletes programért pedig kattintsatok ide!

Esztergom új piacát felfedeztétek már?