Vadiúj piactér és gasztroközpont nyitott Esztergom szívében

Májusban nyitotta meg kapuit az új Esztergomi Piac, amely egy különleges közösségi élmény- és bevásárlótér a belváros szívében, a Simor János utcában.

Vidéki gasztroközpont született

Az első naptól két okból keresik fel a helyiek nap mint nap a piacot: hogy bevásároljanak, és hogy megkóstolhassák az új piaci ételkínálatot. Igazi gasztroforradalom zajlik a Simor János utcában, hiszen folyamatosan érkeznek az újdonságok: Pecsenyéző, Lángosos, BBQ, vadonatúj pulled pork kínálat, előre pácolt csülök-különlegességek, könnyű nyári koktélok és széles kávéválaszték.

Néhány napja pedig megnyitott a Piac 42, amely az esztergomi Michelin-csillagos étterem csapatának legújabb büszkesége. Könnyen érthető, egyszerű bisztróételek egy csipetnyi Michelin-életérzéssel. Az új bisztró reggel, délben és este is várja vendégeit, így a piac nyitvatartási idején kívül is felkereshetjük.

Piac 42

Teljes értékű bevásárlás, helyi ízekből

Az üzleteket és az asztalokat járva feltűnik, hogy szinte minden termelő és kereskedő Esztergomból és a térségből érkezett, és itt valóban gazdag, helyi készítésű kínálattal találkozhatunk. A piactéren teljes értékű bevásárlásban lehet részünk, többek között minőségi tejterméket, zöldség-gyümölcsöt, pékárut, bio és vegán termékeket, savanyúságot, nyers és füstölt hentesárut, vadhúsokat, ültetett és vágott virágokat, illetve ruhaneműt is vásárolhatunk.

blank

Változatos programok

Az új vásártér hétfő kivételével minden nap nyitva tart, sőt, vasárnapi napokon előre meghirdetett tematikus eseményekkel várják az érdeklődőket. Emellett minden hónap második vasárnapja Régiségvásár, így akár érdemes egynapos vagy hétvégi kirándulást is tervezni Esztergomba.

A piac különleges gasztroestekre átadja területét a szórakozni, kikapcsolódni vágyóknak, első alkalommal június 16-án, élő zenével, nyáresti koktélokkal, egészen egyedi hangulatot varázsolva Esztergom belvárosában!

További részletekért látogassatok el a piac honlapjára, illetve közösségi oldalára!

Esztergomtól nem messze bukkanhattok erre a nem mindennapi kirándulóhelyre: