Fákkal körülölelt mesebeli tó bújik meg Budapesttől egy karnyújtásnyira

Budapesttől 50 kilométerre, körülbelül egyórás autóútra, a Dunakanyar egyik rejtett zugában bukkanhatunk rá a Búbánatvölgyre, amelynek területén négy tavat fedezhetünk fel.

Fotó: Leyer Péter

A hangulatos, könnyedén megközelíthető völgyet Esztergom városától nem messze, a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy között találjuk, a Duna-Ipoly Nemzeti Park határán.

Fotó: Leyer Péter

Az 1962-től kezdődően egymás után, mesterségesen kialakított tavak legnagyobbika a Kerek-tó, amelynek nemcsak gyönyörű látványa, de hazánkban egyedülálló, fokozottan védett növény- és állatvilága is számtalan túrázót vonz a környékre.

blank
Fotó: Leyer Péter

A tó egy csendes, félreeső helyen található, ezért még a horgászok körében is igen nagy népszerűségnek örvend a néhány helyen stégekkel tarkított part.

Sőt, amennyiben bográcsozni vagy szalonnát sütni támad kedvetek, itt még arra is van lehetőség a Kerek-tó körül kihelyezett padok és tűzrakóhelyek jóvoltából.

blank
Fotó: Leyer Péter

Külön érdekesség a parton található kétszintes, közösségi térként funkcionáló Kerektavi Természetház, ahol oktatótermeket, öltözőket, zuhanyzókat, mosdókat és éttermeket alakítottak ki a horgászok és túrázók számára.

További lenyűgöző látnivalók a környéken: