Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2023. július 3. – július 9.

Hétről hétre temérdek program vár benneteket a Balaton partján. Koncertek, bortúrák, piknikek, fesztiválok, gyerekprogramok – ezek közül válogattunk nektek.

Balatoni programok az északi parton

Kisfaludy Színházi Fesztivál // Balatonfüred (2023. július 2-5.)

Négynapos fesztivál több helyszínen könyvbemutatóval, koncertekkel, beszélgetésekkel és persze színházi előadásokkal.

Facebook-esemény >> 

A Csobánc meghódítása holdfényben // Gyulakeszi (2023. július 3.)

Egy felejthetetlen, romantikus alkonyati túra a várral koronázott Csobánc-hegyen.

Facebook-esemény >> 

balatoni programok július
Fotó: Tourinform Badacsony (Facebook)

Történelmi lovasjátékok és középkori lakomák // Sümeg (2023. július 5., 6., 8., 9.)

Számos középkori programmal, lovagi tornákkal, lakomákkal, rendezvénnyel várnak titeket a sümegi élménybirtokon.

További infók >> 

Kékszalag // Balatonfüred (2023. július 6-8.)

Európa legnagyobb múlttal rendelkező tókerülő vitorlásversenye, a Kékszalag idén is elrajtol Balatonfüredről.

További infók >> 

KeszthelyFest (2023. július 6-9.)

A hagyományosan július elején megrendezésre kerülő KeszthelyFest a keszthelyi nyár legkiemelkedőbb programsorozata sok zenével és finom borokkal.

További infók >> 

balatoni programok 2023 július
Fotó: Keszhelyfest (Fascebook)

Hello Wood Builder Summit // Zalahaláp (2023. július 6-16.)

Idén nyáron összművészeti kulturális fesztivállal tér vissza a Hello Wood. A Builder Summit fókuszában a bontás-építés áll, a résztvevők nemcsak az installációkat, hanem közösséget és önmagukat is építik majd a fesztivál 10 napja során.

További infók >> 

Gustav Mahler: Ezrek szimfóniája – VIII. szimfónia // Gyárkert, Veszprém (2023. július 7.)

Több száz fős előadói gárdával, a Magyar Állami Operaház együttesei, valamint Veszprémhez és a Bakony–Balaton régióhoz kötődő művészek közreműködésével szólal meg Gustav Mahler nagyszabású VIII. szimfóniája július 7-én 20.00 órától a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban. A regisztráció nélkül, ingyenesen meghallgatható különleges produkció a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt kiemelt jelentőségű komolyzenei eseménye. A koncert szólistái: Boross Csilla, Brassói-Jőrös Andrea, Farkasréti Mária, Horváth István, Nagy Gyula, Palerdi András, Szántó Andrea és Szemere Zita, vezényel: Madaras Gergely.

Facebook-esemény >> 

blank

Görög koncert és vacsoraest // Taberna Infinito, Kisapáti (2023. július 7.)

Sarantis 1989 óta hivatásos előadó, ének- és buzukiművész. Európa számos országában folyamatosan koncertezik, előadásaiban Görögország egész területéről gyűjtött zenei anyagokat dolgoz fel, valamint saját szerzeményeit is előadja. Előadását autentikus görög táncosok színesítik.

Facebook-esemény >> 

Bortúra Badacsonyban (2023. július 7.)

A Badacsonyi borvidéken járva két dolgot kell feltétlenül kipróbálni: a túrázást és a borkóstolást. A hetente megrendezésre kerülő bortúrákon szakképzett túravezető társaságában 3 családi pincészethez látogathattok el, melyek legjobb tételeikkel és borkorcsolyáikkal vendégelnek majd meg benneteket.

Facebook-események >> 

júliusi programok a Balaton északi partján
Fotó: Tourinform Badacsony (Faccebook)

Rosé, Rizling és Jazz Napok // Veszprém (2023. július 7-16.)

10 nap, 30 borász, 30 koncert: 2023-ban is vár a Rozé, Rizling és Jazz Napok a veszprémi Óváros téren.

Facebook-esemény >> 

Szigligeti kettős vártúra (2023. július 8.)

Tudtad, hogy Szigliget területén két vár is található? Ha nem, akkor most itt a lehetőség a meglátogatásukra egy speciális túra keretében.

Facebook-esemény >> 

Fedezzetek fel egy új helyet a Balaton északi partján:

„A zene színt ad a pillanat levegőjének” – Hegedűs Elemér és Hegedűs Péter koncertje // Dörgicse (2023. július 8.)

Horváth Elemér „Emi” hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész 60 perces léleksimogató, szívmelengető koncertje a Dörgicsei Termelői Piacon.

Facebook-esemény >> 

Magyar Bori // Tagyon Birtok (2023. július 8.)

Magyari Bori repertoárját egyedi módon alkotja meg, mely jazz, country, és popzenei feldolgozásokból áll, s melyet olykor egy-egy magyar népdallal, illetve más népek tradicionális darabajaival fűszerez meg.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Tagyon Birtok Baráti Társaság (Facebook)

Oscar – Csiky Gergely Színház és Kultkikötő Produkció // Alsóörs (2023. július 8.)

Egy lánygyermekes család teljesen átlagosnak induló napja, ami egy pillanat alatt felfordulások örvényévé válik, hogy aztán semmi se úgy történjen, mint kellene.

Facebook-esemény >> 

Zenés esték a Balaton várában: Hooligans // Szigliget (2023. július 8.)

A Zenés esték a Balaton várában koncertsorozat hosszú évek óta az egyedülálló szigligeti vár falait töltik meg dallamokkal. A csodálatos helyszínen, a páratlan panoráma mellett élvezhetjük a színvonalas koncerteket, amelyek este 8 órakor kezdődnek: július 8-án Hooligans lép színpadra.

További infók >> 

Liliomkert Piac (2023. július 8., 9.)

A Káptalantóti központjában található Liliomkert Piac egész nyáron, minden vasárnap és szombat délelőtt egészen 14:00-ig nyitva áll a látogatók előtt. A hangulatos kis piac nem véletlenül lett népszerű, hiszen a helyi gazdák és kézművesek értékesítik itt friss termékeiket, így a látogatók felfedezhetik a környék autentikus ízeit. A standok tele vannak friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, mézzel, sajtokkal, házi lekvárokkal, emellett pedig más kézműves portékával is találkozhattok, a helyi textilipari termékektől kezdve az egyedi ékszereken át a kézzel készített kerámiákig.

További infók >> 

Programok a Balaton déli partján

Levendulaszüret Kőröshegyen (egész hónapban)

Kőröshegyen június 9-től augusztusig, 8 hektár levendula virágzik, melyek hátterét a kéklőn világító Balaton adja. Tapasztaljátok meg a levendula nyugtató hatását, kapcsolódjatok ki és vigyétek haza magatokkal az élményt illatos lila csokorba kötve!

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Köröshegyi Levendulas (Facebook)

Szedd Magad Levendula Napok Ozorán (2023. július 9-ig)

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Szedd Magad Levendula Napok a Levendula Völgyben Ozorán. Jelenleg 15 fajta levendulából nyílik lehetőség a szüretelésre, melyből 11 fajta angustifolia (francia) és 4 fajta intermedia (angol). Színválasztékban a fehértől a rózsaszínen át a sötét liláig.

Facebook-esemény >> 

Profán mítoszok – Vén Zoltán és Horváth János Milán kiállítása // Balatonboglár (2023. július 9-ig)

Egy grafikus és egy festőművész egymáshoz szorosan kapcsolódó kiállítása, melynek „képmeséiben” tipizált karakterek, a klasszikus kultúrtörténet szereplői, mitikus alakjai jelennek meg – hol humorosan groteszk, hol sodró drámai szenvedéllyel.

Facebook-esemény >> 

Bőröndmesék – Bőrönd Band – Elek Ányos // Balatonfenyves, Balatonföldvár (2023. július 4., 5.)

Elek Ányos a fesztiválok népszerű játékmestere, a csúzlizda és az űrállomások kedvelt nevettetője ezúttal is mosolyt csal gyermeke arcára.

További infók >> 

Egy kirándulás a Balaton déli partján  is szuper nyári program lehet:

János vitéz // Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonföldvár, Balatonszárszó (2023. július 6., 7, 8., 9.)

A történet Tündérország megismerésével kezdődik: egy olyan birodalomba léphettek be a főszereplők, Jancsi és Iluska segítségével, ahol „nem sír a bánat” és „örökös a tavasz pompája”. A kérdés csupán az, hogy lehet ide eljutni és vajon milyen árat kell fizetni érte?

További infók >>

Balaton Beer Weekend // Zamárdi (2023. július 6-8.)

Július 6-8. között első alkalommal kerül megrendezésre a balatoni régió kisüzemi sörfőzdéire fókuszáló Balaton Beer Weekend. A rendezvény motivációja az egyre nagyobb számban működő, balatoni régióhoz köthető kisüzemi sörfőzdék népszerűsítése a nyári szezonban. A kisüzemi sörfőzdék mellett a Food Truck Show minőségi streetfoodosai és a ZAM! Zamárdi kulináris kínálata fogja színesíteni az eseményt.

Facebook-esemény >> 

Amikor találkoztam Barisnyikovval – monodráma Csákányi Eszter előadásában // Balatonföldvár (2023. július 7.)

Csákányi Eszterben a pandémia alatt fogalmazódott egy új önálló est gondolata. Alkotótársaival közösen Bodor Johanna Nem baj, majd megértem című önéletrajzi regényéből kiindulva, attól elrugaszkodva és saját élményeiből is merítve olyan vizekre evezett, ahol korábban még nem táncolt.

További infók >> 

Péterfy Bori & Love Band // Peter’s Terasz, Balatonakarattya (2023. július 7.)

A Péterfy Bori & Love Band vidám, energizáló koncertje a Peter’s Terasz színpadán.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Peter’s Terasz (Facebook)

Élőzenés naplemente party a BL Teraszán // Balatonlelle (2023. július 8.)

Június 17-től minden szombaton élőzenés naplemente partyt tartanak a BL YachtClub Teraszán a Four Seasons duóval. A zene után kertmozi, finom ételek és hűtött italok várnak titeket.

Facebook-esemény >> 

Három magas nő – Edward Albee – Art Színtér // Balatonboglár (2023. július 8.)

A dráma szereplői a Nem félünk a farkastól, az Amerikai álom és az Érzékeny egyensúly világából ugrottak fejest az örökké aktuális felfedezésbe: bizony, halandók vagyunk mindahányan, s az évek szállnak, mint a percek.

További infók >> 

Ha családi programot kerestek a Balatonnál:

Budapest Bár // Balatonszárszó (2023. július 8.)

Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. A mára már védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920–30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos egyéb zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra.

További infók >>

NECC PARTY // Plázs Siófok-Aréna (2023. július 8.)

Az ország legnagyobb házibulija! Ez nem a szívből jövő retro, hanem a NECC, ahol mérnöki pontossággal válogatnak a téma szakértői a 90’s évek, a 00’s évek és a 10’s évek zenei szemeteséből, hogy együtt táncolhassunk a penge élén: ász vagy gyász, ciki vagy nem ciki, gáz vagy nem gáz, tűzforró vagy őstré?

Facebook-esemény >> 

A só – Sanyi, én és a gyerekek produkció // Balatonfenyves (2023. július 9.)

A jól ismert magyar népmese dramatizálva, csipetnyi show-val és sok játékkal fűszerezve.

További infók >>

További júliusi programok a Balatonnál: