Felejthetetlen borkóstolásra hív hazánk egyedülálló borászata

Szívesen ejtőznétek zamatos borokat kóstolgatva egy mesés környezetben, Budapesttől néhány kilométerre? Akkor ott a helyetek június 24-én Etyeken, ahol a megszokottnál kötetlenebb formában invitál chardonnay tételek kóstolására a szőlősorok ölelte Etyeki Kúria Borászata.

A bortörténelmi jelentőségű Öreghegyen található lenyűgöző kúria 1996 óta működik Etyeken, ötvözve a hagyományos és az innovatív szemléletmódot boraik készítésénél.

Az ország legkülönlegesebb borászata két nagyobb szőlőtermőterülettel rendelkezik, ezek közül Etyeken a sauvignon blanc, a chardonnay és a pinot noir triója, míg Sopronban a merlot és a kékfrankos számít kiemelkedőnek.

A kezdetben 2 hektáros etyeki terület mostanra 54 hektárt ölel fel, a borászat pedig azért is egyedülálló, mert elsőként telepítettek pinot noir szőlőt a vörösbor készítéséhez. A vörösboron túl az Etyeki Kúria közel 30 éve készíti sokak kedvencét, a chardonnay-t is.

További érdekességek a borászatról:

ChardonnÉJ – 2023. június 24. – Etyeki Kúria

Június 24-én a ChardonnÉJ eseményükre invitálnak benneteket, melynek keretein belül összesen 20 hazai és határon túli borászat és pezsgőpince mutatja be a kínálatukban elérhető chardonnay csendes- és habzóborokat, továbbá pezsgőtételeiket.

A mesés környezetben található kúria nemzetközi és hazai tételeinek borkóstolói mellett az ételekről a Babka Deli, a kávékülönlegességekről pedig az Etyeki Kávé gondoskodik majd.

A program 17 órakor sétálókóstolóval indul, majd amint lement a nap, megkezdődik az élőzenés mulatság a Garami Funky Staff jóvoltából. A jegyeket IDE kattintva szerezhetitek be, de siessetek, mert az eseményen korlátozott férőhelyek elérhetőek!

További információk: etyekikuria.com

Mutatjuk, merre érdemes kirándulni a környéken: