Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová érdemes ellátogatni júniusban

Az elmúlt néhány hétben is sokféle új, de annál szuperebb gasztronómiai hely nyitotta meg kapuit a fővárosban, mi pedig felkutattuk nektek a legjobbakat, szemezgessetek bátran!

Oda

A főváros közepén vidéki hangulatot árasztó enklávéként megbúvó Czakó Kertben kapott helyet Budapest régi-új kertvendéglője. Az ODA-ban mindenki megtalálja számítását: a rántotthús-rajongókat a Buja Disznó(k) csapata kápráztatja el, Ázsiát a 101 Bistro gőzbucijai és rizses táljai képviselik, de Olaszország büszkesége, a római stílusú pizza is tiszteletét teszi az étlapon. A hűsítők a szicíliai jégkásától a hazai natúr borokig terjednek, de a hagyományos olasz reggelik, a játszóház és a hétvégi termelői piac sem maradhat el.

1016 Budapest, Czakó utca 15. | Facebook

Fotó: ODA Facebook

Tapas Fino

Dunai panoráma, a spanyol konyha remekei, készséges kiszolgálás. Ezt és még sokkal többet kínál a Belgrád rakpart négycsillagos szállodájának földszintjén megnyitott Tapas Fino, ahol változatos tapas kombinációkkal és spanyol italkülönlegességekkel áldozhatunk a mediterrán gasztronómia oltárán. A sokszínű repertoárból mindenképp kiemelendő a fekete tigrisrákos kebab, de a legszebb madridi emlékeinket idéző rák croquetasról sem feledkezhetünk meg. Az esti élő zene és a páratlan kilátást biztosító terasz már csak hab a tortán!

1056 Budapest, Belgrád rakpart 24. | Weboldal

Fotó: Tapas Fino Facebook

Szitakötő

Hiánypótló hellyel bővült a budapestiek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Népsziget (másik nevén Szúnyog-sziget) vadregényes Duna-partja: a Szitakötő természetközeli hangulattal, festői naplementékkel, kemencében sütött nápolyi pizzákkal és hűsítő gin-tonic kreációkkal várja a városi kavalkádból kiszakadni vágyókat. Két keréken vagy anélkül, kutyával vagy barátokkal, inni vagy enni, kikapcsolódni vagy felpörögni, a Szitakötőre egész nyáron számíthatsz!

1138 Budapest, Népsziget | Facebook

blank
Fotó: Szitakötő Facebook

Mischenko Kitchen

A Tompa utcában találjuk a Kijevből tavaly Budapestre érkezett ukrán mesterséf, Igor Mischenko nemzetközi vonalon mozgó, mit mozgó, lubickoló éttermét. A ferencvárosi forgatag szívében olyan finomságokkal csillapíthatjuk ínyenc ízek iránt érzett étvágyunkat, mint a fehér csokoládéba mártott kacsamáj, a sajtkrémmel és lazaccal töltött, kaviárral koronázott panipuri, vagy a kemencében sütött házi kenyérrel kínált fokhagymás-vajas garnéla. A fogások mellé természetesen kiváló magyar borok dukálnak, amiket elvitel esetén saját otthonunk kényelmében is élvezhetünk.

1094 Budapest, Tompa utca | Facebook

blank

Kpi’s Soup & More

A japán-magyar kulináris tengelyt erősíti Székely Péter, vagyis Kpi Nyugati téri fúziós konyhája, ahol tonkatsu és kacsaramen kéz a kézben járnak a marhapörkölttel és a székely káposztával, a szaké pedig a tonikkal. A mennyezetről lelógó mangabetyár marcona külsejét a világos belső tér és a szemet gyönyörködtető tálalás ellensúlyozzák, amelyek minden tányér ételt művészi rangra emelnek, legyen szó fűszeres sült soba tésztáról, nashi körtés algasalátáról vagy japán palacsintáról. Nagyétkűek előnyben!

1066 Budapest, Nyugati tér 1. | Facebook

blank
Fotó: Kpi’s Soup & More Facebook

UFO Lángos

A meseszépen felújított Drechsler-palotától rézsútosan, az Operaház szomszédságában nyílt meg a szolnoki anya-fia páros, Timi és Zoli régóta dédelgetett közös álma, az UFO Lángos. A választék a klasszikus sajtos-tejfölöstől a kiadós töltött verzión át egészen a full extrás UFO lángosig terjed, ami a maga lecsós, pulled porkos, sajtos-baconös valójában a másnaposság biztos ellenszere. Mindegy is igazából, melyik változat mellett tesszük le a voksunkat, hiszen akármelyiket is választjuk, garantáltan óriási mosollyal fogjuk tisztára törölni olajos arcunkat.

1065 Budapest, Hajós utca 7.

Mutatjuk, hol ehettek még igazán jó lángost Budapesten:

Hansai

Élsz-halsz a távol-keleti konyhaművészetekért, de egy vietnámi kiruccanás most nem fér bele a keretbe? Gond egy szál se: a Hansainak köszönhetően elég mindössze Angyalföldig utaznod, hogy autentikus ázsiai ízélményben legyen részed! A Hansaiban minden fogás friss, minőségi alapanyagokból készül, így válasszátok akár a tenger gyümölcsei bun levest, a pikáns udon-curryt, vagy a sózott tojássárgával kínált serpenyőben sütött királyrákot, az ínycsiklandóan gazdag ízvilágnak hála egykettőre Hanoi utcáin fogjátok érezni magatokat!

1139 Budapest, Országbíró utca 1. | Facebook

blank
Fotó: Hansai Facebook

Könnyű desszertek

Helyben készült tortákkal, sütikkel és fagyikkal varázsolja el vendégeit a város legújabb desszertezője: Könnyű Angi Újbuda nyugodt lakóövezetében nyitotta meg beülős tortaműhelyét, ahol bűnözni a hét valamennyi napján édes élvezet. A Könnyű desszertek tucatnál is több fagyival, ellenállhatatlan süteményekkel, isteni kávéval és hűsítő limonádékkal tesz róla, hogy minden egyes látogatásunk maradandó élmény legyen.

1112 Budapest, Tippan utca 2. | Facebook

blank
Fotó: Könnyű desszertek Facebook
Ha tudtok új gasztrohelyről Budapesten, küldjétek el nekünk az editorial@funzine.hu e-mail címre!

Amennyiben már az összeset kipróbáltátok, induljatok gasztrotúrára a Bartókra: