40+ kihagyhatatlan pünkösdi és gyereknapi program Budapesten és környékén // 2023

Ezen a hosszú hétvégén hihetetlen eseménykavalkád, fesztiválok, koncertek, gasztroélmények, pünkösdi és gyereknapi programok tömkelege vár rátok Budapesten.

Budapesti programok:

Többnapos programok a pünkösdi hétvégén 2023-ban

II. Spanish Food Fiesta // Botellón Terasz (szerda-szombat)

A spanyolok tudják hogyan kell igazán élni, ezt az életérzés hozza el immár második alkalommal a belváros kellős közepére a Botellón Terasz, ahol május 24. és 27. között egy autentikus latin fiesztában lehet részünk. A spanyol gasztronómia legjavát felvonultató rendezvényen, izgalmas tapaszkülönlegességet kóstolhatunk és jéghideg szangriát szürcsölhetünk, amíg a vérpezsdítő élő zene táncba nem hív bennünket. Vamos a la terraza del Botellón!

Facebook-esemény >>  

pünkösdi programok 2023 budapest
Fotó: Botellón Terasz (Facebook)

Chinatown Terasz (szerda-hétfő)

Idén tizennegyedik alkalommal nyílt meg a Monori Center street food éjszakai piaca, amely augusztus végéig minden este 17-23 óra között várja az ázsiai ízek szerelmeseit. Az esti lakomán 16 ázsiai bódé autentikus ételeit kóstolhatjuk meg emellett kínai kulturális- és szórakoztató programok közül is szemezgethetünk.

Facebook-esemény >> 

II. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál // Szabadság tér (szerda-hétfő)

Újra itt a lehetőség, hogy a főváros szívében, a szabad ég alatt koccintsunk! Május 24. és 29. között ugyanis beköltöznek a Szabadság térre az ország legjobb borászatai és pezsgőpincészetei. A kimagasló italkínálat csak a kezdet, street food fronton is a kiállítók legjavából lehet majd válogatni.

Facebook-esemény >>  

pünkösdi programok Budapest 2023
Fotó: Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál (Facebook)

Zsámbéki Pünkösdi Fesztivál (péntek-vasárnap)

Idén második alkalommal, május 26. és 28. között ismét egy nagyszabású fesztivállal nyitja meg a szezont a Zsámbéki Nyári Színház állandó helyszíne. A Zichy-kastély udvarán felállított színpad zseniális programoknak ad helyet a háromnapos zenei esemény alkalmából, így többek között láthatjuk majd a 30Y kocsmakoncertjét, a Felefántot, Wunderlich Józsefet és nem utolsó sorban Henri Gonzót és a Papírsárkányokat is. Mindehhez az ősfás kastélyudvar varázslatos látványa társul. Jegyek már kaphatók a Zsámbéki Színház honlapján.

Weboldal >> 

Budapest Beer Week /// Tasting Sessions // Dürer Kert (péntek-vasárnap)

A BPBW 2023 fő kóstolónapjai május 26-án és 27-én lesznek a megújult Dürer Kertben, az ingyenesen látogatható ráadás nap május 28-án, vasárnap kerül megrendezésre ugyanitt. A két fő nap alatt közel 360 különböző sör lekóstolására lesz lehetőség. Az idelátogató vendégek ráadásul egy komplett zenei fesztivált is kapnak a belépőjükért.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok budapesten
Fotó: Dürer Kert (Facebook)

Tatai Patara – Török kori történelmi fesztivál (péntek-vasárnap)

A tatai vár és az Öreg-tó festői környezete ad otthont a minden évben nagy népszerűségnek örvendő Tatai Patara – Török kori történelmi fesztivál nevű programsorozatnak, amely idén a pünkösdi hosszú hétvégén, május 26-28. között kerül megrendezésre. A fesztivál ideje alatt elmerülhetünk a 16-17. századi Magyarország mindennapjaiban, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségek valamelyikében, és az akkori ételek készítésébe is belekóstolhatunk. Emellett múltidéző kiállítás, lovasbemutatók, katonazenekari koncertek, történelmi színielőadások, mutatványosok és tűzzsonglőrök hozzák el a török hódoltság hamisítatlan hangulatát Tatára.

Weboldal >> 

További csodás programok Tatán:

XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja és Gyermeknapi forgatag // Béke tér (szombat-vasárnap)

A vendégek megismerhetik a nemzetiségek életét és hagyományait kiállításon, kézműves foglalkozáson és játékokon keresztül, amelyekbe aktívan be is kapcsolódhatnak. A különleges falatokat kedvelők megkóstolhatják a helyben készült ételspecialitásokat. A fesztivál a nemzetiségek zenéjét és táncait magába foglaló koncerttel és táncházzal zárul.

Facebook-esemény >>  

dm Gyereknap // Vasúttörténeti Park (szombat-vasárnap)

Május 27-én és 28-án ismét elérkezik az ideje az egyik legsikeresebb hazai gyereknapi eseménynek a Vasúttörténeti Parkban. A program idén színesebb, mint valaha, a szórakozás mellett pedig a fenntarthatóság témája és számos edukációs program is nagy hangsúlyt kap.

Részletes program >> 

Vál-völgyi Zsúr // Alcsúti Arborétum (szombat-vasárnap)

Május utolsó hétvégéjén hetedik alkalommal fogadja a látogatókat az Alcsúti Arborétum családi fesztiválja, a Vál-Völgyi Zsúr. A csaknem 200 éves angolparkban temérdek gyerekprogram, illetve széles kulináris és kulturális kínálat garantálja az egész napos jókedvet, olyan fellépőkkel, mint a Bagossy Brothers Company, Azahriah, Byealex és a slepp, Kis Grofó, Horváth Tamás vagy Radics Gigi. A rendezvényt bohóc- és bűvészshowk, sportbemutatók és minden földi jónak otthont adó termelői piac színesíti. A szombaton és vasárnap is 10 órától egészen éjfélig tartó fesztiválra ingyenes a belépés.

Facebook-esemény >> 

Gyereknapi programok 2023 Budapest és környéke
Fotó: Vál-völgyi Zsúr (Facebook)

Almás Kert Cider Feszt (szombat-vasárnap)

Újra várnak titeket Etyeken, a BudaPrés almafái alatt, ahol a fűben ülve lehet ciderezni, beszélgetni, pizzázni, hamburgerezni, és persze kiemelt program lesz a felhőwatching.

Facebook-esemény >> 

További helyszínek kora nyári lazuláshoz:

Gyereknapi hétvége aMajomhoz! (szombat-vasárnap)

Kutasd fel aMajom eldugott kincsét, keverj bűvös italokat, tedd próbára ügyességed és leleményességed! És ha ezekkel mind megvagy, kézműveskedés, szabadtéri játékok és családi kvíz is várnak rád.

Facebook-esemény >> 

BudapestFeszt – Városligeti Gyereknap (szombat-hétfő)

Többek közt ingyenes koncertekkel, interaktív zenés tornával, kempo- és táncbemutatóval és Marvel-show-val vár benneteket a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat három napon át a napozóréti Nagyszínpadon.

Részletes program >> 

Budapesti programok csütörtökön (2023. május 25.)

Nemzetközi Afrika Nap

A délután folyamán több mint tíz Afrikával foglalkozó magyar civil szervezet várja a látogatókat standokkal, ahol lehetőség lesz ismerkedésre, beszélgetésre, afrikai kézzel készített munkák vásárlására, ugandai kávé és csoki kóstolására.

Facebook-esemény >> 

Sena Dub // Pontoon

A Sena Dub műsor az énekesnő meditatív, spirituális arcát mutatja meg. A jamaikai dub, a jazzfuvola és Sena füstös hangja egy igazán egyedi hangulatot teremt. Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetitív, megmutatja hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban. Igyekszik elrugaszkodni a három perces dalok sémájától és szabadon engedni a zenét, amit manapság hajlamosak vagyunk aranykalitkába zárva tartani.

Facebook-esemény >> 

További hajók mesés kilátással iszogatásokhoz:

Analog Balaton + Дeva // Budapest Park

Két, az elmúlt években igen elismert előadó és zenei produkció lép május 25-én a Budapest Park színpadára. Az Analog Balaton és Дeva koncertjén nem lesz hiány fülbemászó elektronikus zenei alapokból, tűpontos szövegekből, pulzáló basszusokból, hol lágyabb, hol rockosabb dallamokból.

Facebook-esemény >>

Budapest Bossanova // Budapest Jazz Club

Az 1950-es évek végén Brazíliából indult, majd világszerte népszerűvé vált bossa nova dallamai csendülnek fel május 25-én a Budapest Jazz Clubban. A Budapest Bossanova zenekar repertoárját autentikus bossa novák és szambák színesítik, melyeket eredeti nyelven, portugálul adnak elő.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok pénteken (2023. május 26.)

Lipótváros története szoborvadászattal

Séta közben megismerhetitek a mai Lipótváros kialakulásának történetét és érdekes részleteit. Közben pedig nyitott szemmel járva felfedezhetitek a környék miniszobrait, azok történetét, és a végén más szemmel fogtok nézni erre a ma már nyüzsgő kerületre.

Facebook-esemény >> 

A legújabb Kolodko-szobrot láttátok már?

BalkanBeats! KAL Band (Belgrad) | Robert Soko (Berlin) | Suefo (Budapest) // Gödör

Május 26-án (pénteken) BalkanBeats ismét a Gödör Klubban! A bulisorozat alapítója, Robert Soko előtt ezúttal a belgrádi KAL zenekar veszi be a színpadot, majd a hajnalba nyúló estét Suefo zárja.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. május 27.)

GRUND piac

Van egy olyan hely a városban, ahol az egész család szórakozva bevásárolhat a hétvégi ebédhez. A GRUND piacon a gyerekeket játszótér, a felnőtteket hazai termelők várják a legfrissebb árukkal. Mindezek mellé a Grund hamisítatlan hangulata és a pultban kapható italok teszik különlegessé a szombat délelőttöt.

Facebook-esemény >> 

Gyermeknap // Klebersberg Kúria

Bábszínház, zsonglőrműsor, interaktív családi koncert, játszópark és kézműves sarok is vár titeket a Klebelsberg Kultúrkúriában gyereknap alkalmából.

Facebook-esemény >>

Gyereknap Józsefvárosban

Május 27-én szombaton 10 órától a Teleki téren Kovácsovics Fruzsina, Eszter-lánc koncert, gólyalábas műsor, óriásbuborék show, népi játszóház és kézműves foglalkozás vár benneteket.

Facebook-esemény >> 

Ramazuri – Gyereknapi Zenevár // Magyar Zene Háza

Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak. A cél, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével.

Facebook-esemény >> 

II. Nyakas-hegyi Borangoló

A Nyakas-Hegyi Borút immár második töki rendezvényére kinyitnak a Borút tagjainak boros pincéi, présházai és egy-két vendégtermelő is beköltözik a helyi pincékbe. A pincék egy két kilométeres, könnyű gyalogsétán járhatóak be, amelyeknél gasztro-, zenei- és gyermekprogramok is várhatóak. A rendezvény ingyenes, csak a helyben történő fogyasztásokért kell fizetni.

Facebook-esemény >> 

Gyereknapi programok Budapest 2023
Fotó: Kismándorné Huck Emília

Nyári egész napos Pagonyfeszt a Kristályban

Koncertek, színházi előadások, interaktív játékos bemutatók és számtalan további program vár rátok a Pagony egész napos családi eseményén a Margitszigeten.

Facebook-esemény >> 

Lovagi Torna a Visegrádi Fellegvárban

A Szent György Lovagrend tagjai egy látványos lovagi tornán mutatják be, hogy miképpen küzdöttek a harcosok a király és a királyné kegyeiért a 14. századi Visegrádon.

További infók >> 

Nősziromföld, májusi pompa // Soroksári Botanikus Kert

A Soroksári Botanikus Kert növénygyűjteményében májusban elképesztő virágkavalkád tárul elénk. A sokféle nőszirom, nagy ezerjófű, homokliliom, jezsámen, a neve ellenére különösen szép lila ökorfarkkóró, a kosbor névre hallgató különleges hazai orchideák, a könnyű tollas szegfű és a látványos aszfodélosz mellett gyönyörködhetünk a szélfútta árvalányhajas domboldalon, a bazsarózsagyűjtemény ezerszirmú hatalmas virágaiban, de a kéken virágzó íriszmező mellett biztos, hogy nem sétálunk el álmélkodás nélkül.

Facebook-esemény >> 

További mesés kertek Budapesten és környékén:

Épített titkok – A Füvészkert épületei és szobrai

Magyarország legrégebbi botanikus kertje fő céljához méltó módon 8 ezernél is több növényfajt tár a nagyközönség szeme elé, azonban sok olyan titkot is rejt, amiről nem szól növénytani tájékoztató tábla. Épületek, emlékművek, szobrok – általában szerényen meghúzódva adják át a főszerepet növényeinknek, s kevés szó esik róluk. Ezúttal viszont fordul a kocka: fókuszban a Füvészkert épített kincsei – minden, ami nem növény.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes pünkösdi programok budapesten
Fotó: László Orsolya

Bel-budai Piknik // Millenáris Park

Május 27-én nyárváró programcsokorból (koncertek, jóga, képzőművészeti kiállítás, és sok más) választhatnak a Széllkapu park látogatói. A Bel-budai Piknikre limitált számban előre előkészített kosarakkal készül a Nor/ma Grand és a Zsiráf Buda, de a saját kosaratokat is megpakolhatjátok a finomságaikkal.

Facebook-esemény >> 

Gyereknapi programok 2023 városliget
Fotó: Zsiráf Buda

II. Cigányzene Éjszakája

Ezen az éjszakán rophatjátok hajnalig, cigányzenétől lesznek hangosak a nyócker utcái, neves prímások trillái és futamai töltik meg a tereket. A cél, hogy a cigányzene, ez a méltatlanul mellőzött hungaricum hazájában ismét népszerű legyen és ne haljon ki ez a nemes mesterség.

Facebook-esemény >>  

Vasárnapi és gyereknapi programok 2023-ban Budapesten

Gyermeknap a Millennium Parkban

Számos ingyenes programmal várják a kisgyermekes családokat a Millennium Parkban gyereknapon. Lesz ugrálóvár, arcfestés, kézműveskedés, bűvészshow, mesejátékok, gyerekkoncertek és lufihajtogatás is.

Facebook-esemény >> 

Cifra Palota XXL – Gyermeknap // MÜPA

Gyermeknap alkalmából május 28-án három színpadon zajlanak zenei, tánc- és meseelőadások a Müpa Cifra Palotájában. Az előcsarnokban kreatív foglalkozásokkal, készségfejlesztő programokkal és játékokkal kedveskednek azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik tartalmas programokkal szeretnének ünnepelni.

Facebook-esemény >> 

Cifra Palota XXL – Gyermeknap // MÜPA
Fotó: Müpa Budapest (Facebook)

kraft market // Ellátó

Csodás alkotókkal, növényekkel, használt ruhákkal, workshopokkal, hennával és handpoke-kal is várnak titeket vasárnap az Ellátóban.

Facebook-esemény >> 

Korzózz Velünk: Millió, millió rózsaszál

Sétáljatok együtt Magyarország legnagyobb rózsakertjében és tekintsétek meg a legszebb virágzásában!

Facebook-esemény >>

Korzózz Velünk: Millió, millió rózsaszál
Fotó: Tóth Magdolna

Kerékpáros kincskereső a Kertvárosban

Fedezzétek fel a 16. kerület legszebb, kerékpárral kényelmesen bejárható részeit önállóan, több távon, térkép segítségével, kvízt kitöltve, játékosan vagy kapcsolódjatok 15 órától a csoportos bringás mátyásföldi vezetéshez!

Facebook-esemény >>

Ipoly és Duna bensőségesen kajaktúra Ipolydamásdtól Nagymarosig

Ezen a programon elsajátíthatod a kajakozás alapjait, evezhetsz két meseszép magyarországi folyón is, és Zebegény illetve Nagymaros legszebb pontjait is bejárhatod a települések legérdekesebb történeteivel fűszerezve.

Facebook-esemény>> 

Ha nagyobb hajóval hódítanátok meg a Dunakanyart:

Jurassic Park film-zene-koncert // Margitszigeti Színház

A közönség most úgy élheti át a Jurassic Parkot, mint még soha: HD-minőségben, és a John Williams ikonikus filmzenéjét élőben előadó teljes szimfonikus zenekarral.

Facebook-esemény >> 

Programok pünkösdhétfőn (2023. május 29.)

Caprera, Naplás-tó, reptér – 3 természetséta Pesten

Három könnyű természetsétára plusz egy bringatúrára vár titeket a Kertvárosi Időutazó patakok mentén Pesten.

Facebook-esemény >> 

Gyereknap a Tó bisztróban

Lufihajtogatós bohóc, arcfestés és csillámtetkó a legkisebbeknek, fagyi és vattacukor minden korosztálynak és minden mennyiségben. Az ütemekért Puli, DJ Bajtárs, Hemperor és DJ Reloka felel majd.

Facebook-esemény >> 

Cseh Dávid-Király Dániel : PREMIER BULLY (premier!) // Apertúra színházi műhely (2023. május 29.)

Egy vidéki színház legújabb premierjén a vastapsot követően hiába invitálják, a rendező nem megy le meghajolni a színészeivel. Az előadást követő premier bulin lassan felszínre jönnek a próbafolyamat során elfojtott problémák – lépésről lépésre, az időben visszafelé haladva megismerhetjük egy társulat belső működését, a színészek közti ki nem mondott apró konfliktusokat, a hétköznapok kis és nagy erőszaktevéseit, miközben mindannyian arra keresik a választ: mit vagyunk hajlandóak feláldozni a művészet oltárán? És mit nem?

Facebook-esemény >> 

További gyereknapi és pünkösdi programok, ha távol hagynátok Budapestet: