5 szenzációs dunai hajóbár Budapesten balzsamos nyári estékre

Ha a hangulatos nyárestékhez különleges helyszínt kerestek, mutatunk néhány Dunán ringatózó hajót, ahol talpatok alatt a folyóval és nem egyszer mesés kilátással eszegethettek és iszogathattok egy jót.

BOATanic Terrace&Bar

A Vigadó térnél állomásozó BOATanic Terrace&Bar tökéletes állomása egy, a Budai Várra nyíló kilátással megspékelt, kiváló hangulatú estének. A hajó tetőteraszáról nyári estéken igazán pazar a panoráma, hiszen a hétköznapokat levezető, hétvégéket indító italokhoz naplemente is jár. A BOATanic Terrace&Bar fedélzetén szomjasak biztosan nem maradtok: klasszikus koktélokkal, gin tonic-kal várnak, míg éhségeteket pizzával és italokhoz illő fogásokkal csillapíthatjátok.

1051 Budapest, Vigadó tér 4. sz. kikötő | Facebook

Fotó: BOATanic Terrace & Bar Facebook-oldala

Vogue Boat Café & Restaurant

Jobbján a megunhatatlan Újlipótvárossal, balján a Margitszigettel csábít egyedülálló hangulatú kikapcsolódásra a Vogue Boat Café & Restaurant. A letisztult megjelenésű, magával ragadó atmoszférájú, elegáns állóhajóra lépni éppen ezért minden alkalommal felér egy ünneppel. Étlapján szereplő mennyei fogásaival budapesti, belgrádi és mediterrán kikötőkben is időzhetünk egy keveset, míg kimeríthetetlen italkínálata a boroktól a koktélokon át, hőséget enyhítő frissítőkkel is vár.

1137 Budapest, Carl Lutz rkp. 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Vogue Boat Café & Restaurant Facebook-oldala

PONTOON

A Lánchíd lábánál horgonyzó PONTOON nem véletlenül Budapest egyik kedvenc szórakozóhelye. Az egyedülálló helyszín természetesen csak a kezdet egy ilyen állóhajónál, ami a hét minden napján kínál izgalmas programokat. Az italokkal megtoldott belvárosi fesztiválhangulathoz persze zene is dukál: hol élőzenés koncertekkel, hol DJ-szettekkel muzsikálják tele a naplementés estéket és balzsamos nyáréjszakákat.

1051 Budapest, Vigadó 1/A kikötő | Facebook

blank
Fotó: Bertók Krisztina/PONTOON

A38 Hajó

Budapest megkerülhetetlen koncerthajója a Petőfi híd lábánál állomásozó A38 Hajó. A színvonalas és változatos koncerteknek hol a tetőterasz, hol a hajóorr, hol pedig a hajó belsejében található koncertterem szolgál otthonául. Nem szabad azonban arról sem megfeledkezni, hogy két koncert és két ital között a bisztróban szusszanhatunk egy keveset ízletes fogások, desszertek és laza barfoodok társaságában.

1117 Budapest, Petőfi híd, budai hídfő | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: A38 Hajó Facebook-oldala

Lupa Küllő, Budakalász

Május 25-én, a Lupa-szigetre nyíló kilátással nyitja meg második szezonját a Dunán ringatózó hajóbár, a Lupa Küllő. A szárazföldről és a Dunáról is könnyen megközelíthető hangulatos budakalászi hajóbár kínálatában mindent megtaláltok, ami egy emlékezetes dunai nyárestéhez kell: laza street food ételek, csipegetnivalók, csapolt sörök, hűs italok, na meg persze a víz tapintható közelsége.

2011 Budakalász, Dévér u. 1. | Facebook

blank
Fotó: Lupa Küllő

Ha nem elég a Dunából, ezen a pihenőparton is élvezhetitek a közelségét: