5 hangulatos sörkert és sörterasz Budapest agglomerációjában nyáreleji sziesztához

A tavasszal és nyáron oly népszerű fővárosi helyszínek után most Budapest agglomerációjában ajánlunk hangulatos sörkerteket és sörteraszokat a baráti koccintásokhoz, közös meccsnézésekhez és hétvégi lazulásokhoz.

Rotburger látványsörfőzde, söröző és sörkert, Pilisvörösvár

Családi vállalkozásból nőtte ki magát hangulatos sörkerttel megáldott sörözővé és látványsörfőzdévé a pilisvörösvári Rotburger. Az 1993 óta működő sörözőben fedett kerthelyiség várja a bajor sörözők szerelmeseit, ahonnan sem a saját, frissen csapolt és üveges Rotburger sörök, sem a bőséges és laktató ételek nem maradnak el. A szűretlen maláta mellett érdemes megkóstolni meggyes barna sörüket, de ugyanez igaz házi burgereikre és pizzalángosaikra is.

2085 Pilisvörösvár, Szabadság u. 22. | Weboldal | Facebook

Fotó: rotburger.hu

Békebeli Sörkert, Gyömrő

Szerdától vasárnapig kínálja kézműves burgerei mellé hűs csapolt söreit Gyömrőn a Békebeli Sörkert. A növényekkel körbeölelt, esőtől védett kertben finom ételek és szomjoltók mellett minden adott egy hangulatos kikapcsolódáshoz. Ha épp kiadósabb ételekre, esetleg sör mellé illő könnyebb falatokra, netalán élő zenével megkoronázott vacsoraestre vágytok, szinte biztos, hogy találtok majd ínyetekre való ételt, ital és programot.

2230 Gyömrő, Szabadság tér 3. | Facebook

Fotó: Békebeli Sörkert Facebook-oldala

Komló és Tehén, Budaörs

A különleges kisüzemi söröknek és mennyei házi bucikkal készített hamburgereknek otthonául szolgáló budaörsi Komló és Tehén idén sem hagy bennünket programok nélkül. Napsütötte teraszuk a már jól megszokott minőség mellett ugyanis kertmozival, valamint virsli- és erősevő versennyel várja továbbra is a vendégeket. Több mint 20 főzde 150 sörét kínálják kortyolgatásra, mellé pizzákat, szaftos burgereket és mennyei desszerteket kóstolhattok a kiváló nedűk mellé.

2040 Budaörs, Budapesti út 36. | Facebook

Fotó: Komló és Tehén Facebook-oldala

Rizmajer Sörház, Szentendre

A Rizmajer neve talán nem cseng ismeretlenül azoknak, akik szívesen kortyolnak gondos odafigyeléssel készített hazai kézműves söröket. A csepeli sörfőzde alapítása óta több budapesti Rizmajer Sörház is tanúskodik a sörfőzde népszerűségéről, idén pedig épp Szentendre központja bővült újabb Rizmajer Sörházzal. A fővárosban megszokott italok innen sem hiányoznak, akárcsak a macskaköves terasz, az elmaradhatatlan sörkorcsolyák, csipegetnivalók, wrapek és hamburgerek.

2000 Szentendre, Fő tér 13. | Facebook

Fotó: Rizmajer Sörház Szentendre Facebook-oldala

Etyeki Sörterasz

Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdéjéhez szorosan kapcsolódik az Etyeki Sörterasz, ahol fák árnyékában, hangulatos sörkertben és a sörfőzdéhez kapcsolódó indusztriális környezetben pihenhetünk egy keveset kedvenc etyeki sörünk mellett. A belga sörkultúra által életre hívott helyen 12 sörcsapból folynak a főzde kiváló sörei, miközben éhségünket és egy jóleső túra utáni fáradalmainkat bisztró- és BBQ-jellegű ételekkel csillapíthatjuk.

2091 Etyek – Botpuszta, Kolumbusz utca 1511/1 hrsz. | Weboldal | Facebook

Fotó: Etyeki Sörmanufaktúra Facebook-oldala

Ha ezután a Dunakanyarban lógatnátok a lábatokat: