5 kiülős vendéglátóhely a Dunakanyarban, ahol szívesen sütkérezünk

Ha a fővárosban már minden teraszon magatokba szívtátok a kellő mennyiségű napfényt, vegyétek nyakatokba a Dunakanyart és kerítsétek kézre az alábbi helyeket is finom falatokkal, szomjoltókkal és mesés kilátással kéz a kézben.

Édeske Cukrász Műhelye, Nagymaros

Hangulatának, bájának és vendégszerető kiszolgálásának hála igazi béke szigete a Nagymaroson található Édeske Cukrász Műhelye. A romantikus, vintage hangulat a vendégtér mellett az elbűvölő kerthelyiségben is lépten-nyomon tetten érhető. A süteményektől, tortaszeletektől, retró édességektől roskadozó pult mellől képtelenség pusztán egyetlen kiszemelttel távozni, hiszen krémesek, macaronok és sós falatok is rendre a betérők kegyeiért versengenek. Ha két úti cél között mindenképp hangulatos helyen töltekeznétek némi D-vitaminnal és édességgel, érdemes hozzájuk betérnetek!

2626 Nagymaros, Dózsa György út 21. | Facebook

Fotó: Édeske Cukrász Műhelye Facebook-oldala

Zsengélő Café, Verőce

Minden kétséget kizáróan a Dunakanyar egyik legkedvesebb és legszeretnivalóbb helye a verőcei Zsengélő Café. A szomszédban található, Gorka Géza munkásságát bemutató múzeum megtekintése után nincs is jobb, mint beülni a Zsengélőbe, ahol egyenesen a keramikusművész egykori égetőkemencéje mellett falatozhatunk. Hangulatos teraszukon a házias kencéket pirítósra kenve, tojásos ételeiket villánkra tűzve, napfürdőzve szívhatjuk magunkba a dunakanyarbeli életérzést. A felemelő élményhez specialty kávé és a településen frissen készített kakaós csigák járulnak hozzá.

2621 Verőce, Szamos utca 22. | Facebook

Fotó: Zsengélő Café Facebook-oldala

Kacsakő Bisztró, Szentendre

A szentendrei Duna-korzó elején, a folyóparti árnyas fák tövében egy kimustrált cirkuszi kocsiból kínálják a város legkiválóbb vízparti élményét. A Kacsakő Bisztrónak hála jéghideg sörrel, fröccsel vagy limonádéval a kézben, nyugágyakban hátradőlve adhatjátok át magatokat a Dunának és a festői Szentendrének. A Kacsakő saját food truck-jai ráadásul isteni streetfood-választékkal gondoskodnak arról, hogy senki se menjen haza éhesen. Ha tartanátok egy kis pihenőt, lazítanátok a barátokkal, gyerekekkel vagy négylábú pajtásotokkal, hétvégén különösen érdemes útba ejteni őket, mert az élményt élő zenével teszik teljessé.

Megközelítés: A szentendrei Duna-korzó déli végén | Weboldal | Facebook

blank

Barangoljátok be a környék rejtett látnivalóit:

Terasz kilátó és kávézó, Vác

Nem kell messzire mennünk Vácról, ha más perspektívából gyönyörködnénk egy keveset a páratlan panorámában. Segítségünkre ezúttal a családias hangulatú Terasz kilátó és kávézó lesz, ahova még egy kávéra beülni is felér egy ünneppel. Az erdei pihenőként is aposztrofált vendéglátóhelyen piros kockás terítős asztalokon tálalják a házias ételeket, melyeket a kirándulásban megpihenők és sziesztázók ugyanolyan örömmel fogyasztanak. A Dunakanyar látványába belefeledkezni ezen a helyen a legkevésbé sem nehéz, pláne, ha friss tavaszi levegő és nosztalgikus ízek társulnak hozzá.

2600 Vác, Pincevölgy 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Teraszkilátó Vác Facebook-oldala

Kertünk bár és kilátó, Vác

Párját ritkítja mesés kilátásával a váci domboldalban otthonra lelt Kertünk bár és kilátó. A pazar panoráma mellett itt egy olyan közösségi kert fogadja a vendégeket, akik másra sem vágynak, mint maguk mögött hagyni a város zaját. Akár kerékpárral ejtenétek útba őket, baráti társasággal, négylábú kedvencetekkel vagy épp gyerekekkel, április 29-i nyitásukat követően szomjoltókkal, bográcsban készült ételekkel és persze nosztalgikus zsíroskenyerekkel csábítanak benneteket. Érdemes Facebook-oldalukra rendszeresen rálesni, hogy éppen milyen finomságokkal és programokkal készülnek az arra tévedőknek.

2600 Vác, Tordai u. 16. | Facebook

blank
Fotó: Kertünk bár és kilátó Facebook-oldala

Ha a Dunakanyar előtt vagy után felfedeznétek a fővárosi teraszokat is: