16 szenzációs terasz Budapesten és környékén, ahol elindíthatod a kiülős szezont

Nagy-nagy örömünkre ismét itt az év azon időszaka, amikor lépten-nyomon megnyitják teraszaikat a Budapest és környéki éttermek és vendéglátóhelyek. Friss tavaszi levegőre, kellemes napsütésre és persze, mennyei italokra és ételekre számítsatok!

I. kerület

Aranybástya

A jó idő beköszöntével, a kellemesen melengető tavaszi napok megérkeztével együtt a Budai Várnegyedben található Aranybástya teraszai is megnyílnak a vendégek előtt. Budapest egyik legszebb panorámájában gyönyörködhettek innen, melynek hangulatát a teraszok vízfelületei teszik igazán egyedülállóvá. Az étterem Panoráma és Rózsakert teraszán kávéval, limonádéval a kézben, az á la carte étlapról választott mennyei fogások társaságában merülhettek el a tökéletes kilátásban. Jó azonban, ha tudjátok, ha meghittebb, ünnepibb alkalmakra kerestek helyszínt, úgy a Privát terasz vár majd rátok.

1015 Budapest, Csónak u. 1. | Weboldal | Facebook

teraszos helyek budapest 2023

Monkey Bistro

Ha szeretsz a fellegekben járni, mindened a városi panorámában való gyönyörködés, úgy azzal a jó hírrel szolgálhatunk, hogy a Vártkert Bazár újra megnyitott rooftop teraszáról remek kilátások várnak rád. A világ minden tájáról érkező prémium gineket, melyeket tört borókával, galagonyával, de még eperchips-szel is ízesítenek, választékos borok és sörök, limonádék és koktélok szemet és ízlelőbimbókat gyönyörködtető kínálata kerekít teljessé. A Monkey vadonatúj nyári étlapja ráadásul minden szempontból felér egy utazással, nem kell tehát messzire mennetek ezért a felejthetetlen élményért.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4. (Öntőház udvar) | Weboldal | Facebook

Kiülős helyek budapest 2023

II. kerület

Marczika

A Marczibányi Művelődési Központtal karöltve, de annak programjaitól függetlenül, vendégváró napsütötte terasszal, Marczikának átkeresztelve született újjá az eddig csak büféként ismert egység. A közösségi kávézó reggeltől estig várja a környék apraja-nagyját, két- és négylábúját a reggelimenütől kezdve a sütkérezős délutánon át egészen az esti sörözésbe nyúló programokig. A szomjoltó frissítők és megpihenéshez alkalmas falatok mellett, az időjárás függvényében kézműves sörkóstolók és zenés esték is szerepelnek majd a hely ajánlatai között.

1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a | Facebook

blank

III. kerület

Mad Garden Buda

Második szezonját és vele együtt teraszát is megnyitja április 14-én a Mad Kert és a Madhouse Budapest szerelemgyereke, a Mad Garden Buda. Buda leghangulatosabb kertjének programoázisa pedig éppen úgy robban be a mindennapjainkba, akárcsak a tavasz a fővárosba. A kezdetben szerdától vasárnapig, míg május 15-től minden nap nyitva tartó kertben 10 sörcsapból folynak majd szüntelen a sörpremierek és a sörújdonságok. A Mad Garden Buda ezen felül megújult ételkínálattal, Kiskertpiaccal, társasjátékestekkel, kéthetente csütörtökön pedig naplementés koncertekkel vár benneteket.

1035 Budapest, Miklós tér 1. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Mad Garden Buda Facebook

V. kerület

DNB Budapest

Napsütötte panorámával megfűszerezett jóleső kikapcsolódásra hív a pesti Duna-part ékszerdoboza, a DNB Budapest. Az étterem tavasszal megnyíló terasza ez idő tájt még közelebb hozza az amúgy sem távoli, lágyan hullámzó Duna élményét. Baráti ebédre, ráérős hétvégi brunch-ra vagy a város esti fényeivel bearanyozott vacsorára keresve sem találni kiválóbb helyet. Náluk egy frissítő limonádéval, koktéllal a kézben hátradőlve is gyönyörködhettek a kilátásban, ha nem épp azon töprengtek, az étlap melyik napfényes falatjára csábuljatok el.

1052 Budapest, Duna-korzó | Weboldal | Facebook

Legjobb teraszos éttermek budapest 2023

Flava Kitchen&More

Április 1-én nyitotta meg Szabadság térre nyíló teraszát a Flava Kitchen&More. A sétálóutca nyugalmát és a park tavaszi levegőjét élvezve kóstolhattok bele a világ ízeit felvonultató kínálatba. Merthogy a Flava globalista fogásai közt megtaláljátok a rament, a juhtúrós shakshukát, a grillezett polipot, vagy akár a nagyi receptje ihlette csörögefánkot is. Ebédidőben a rendszeresen megújuló séfajánlatnak, esténként pedig a DJ setnek köszönhetően a lehetőségek tárháza csak még tovább bővül. A kedvenc fogásotok mellé pedig kiváló borok és izgalmas koktélok széles választékából válogathattok.

1051 Budapest, Október 6. u. 26. | Weboldal | Facebook

blank

Sophisto Champagne Bar & Restaurant

A belváros szívében, a Bazilika közvetlen közelében található Sophisto Champagne Bar & Restaurant exkluzív környezetben, utánozhatatlan hangulattal vár. A műemlék épület üzletsorában kialakított pezsgőbárban a páratlan gasztronómiai élményt reggeltől estig, megállás nélkül kínálják. Üzleti ebédhez, romantikus vacsorához, ráérős hétvégi brunch-hoz keresve sem találni jobb helyet, ahol karnyújtásnyi közelségbe kerülhetnek a kis magyar pezsgőházak és a nagy francia klasszikusok legistenibb buborékjai. Élvezzétek náluk a budapesti forgatagot, hisz az élet akkor szép, ha pezsgő!

1051 Budapest, Szent István tér 2. | Weboldal | Facebook

legjobb kiülős helyek budapest 2023

VI. kerület

Unicorn Bistro

Ha belekóstolnál, milyen egy megelevenedett tündérmese részesévé válni, a Nagymező utca eltéveszthetetlen Unicorn Bistrója tárt ajtókkal és terasszal vár. Akár a bisztró belső terében, akár a teraszon foglalnátok helyet, egy dologban biztosak lehettek: Európa első unikornisos étteremében nem találtok majd olyan ételt vagy italt, mely ne színesítené meg bármely napotokat. Náluk a színes buciba zárt burgereket is színes hasábburgonya öleli körbe, az „unikornisbódító” italokkal pedig a szivárványszelet színes falatjait jóleső kortyokkal öblíthetitek le. Asztalt foglalni feltétlenül érdemes!

1065 Budapest, Nagymező utca 64. | Weboldal | Facebook

blank

VII. kerület

Keksz

Az év egészében hangulatos terasszal, egész napos reggelivel várja vendégeit a mindig nyüzsgő Madách tér törzshelye, a Keksz. Legyen szó bármely napszakról, biztosak vagyunk benne, hogy a nagy népszerűségnek örvendő, cheddar sajttal megszórt és tejföllel kínált bundáskenyér, a csirkével és lazaccal is kérhető Keksz Cézár salátája csillapítja majd az éhségeteket. A Kekszben a vagány belvárosi hangulat mellett bátran csemegézhettek a kiadós húsos és vegetáriánus ételek kínálatából, szívderítő italfelhozatalból, hogy aztán jókedvűen vehessétek nyakatokba a várost és a közeli nevezetességeket.

1075 Budapest, Madách Imre tér 4. | Weboldal | Facebook

blank

VIII. kerület

VAJ

Minden nap reggel 7-től este 8-ig várja tárt ajtókkal és kínálgatja minden földi jóval a városlakókat a VAJ. A Rákóczi téren életre hívott vajbirodalom hatalmas teraszán pedig különösen jó figyelni a József körút forgatagát. Nincs olyan frissítő, amit ne találhatnátok meg náluk: házi készítésű kombuchával, szezonális gyümölcslevekkel, frissen préselt dzsúszokkal és jéghideg kávéitalokkal indíthatjátok vagy épp búcsúztathatjátok itt a napot. A megszokott minőségen túl, újonnan mennyei empanadáikért és a hozzájuk leginkább passzoló alkoholos kortyokért lesz érdemes hozzájuk betérni.

1085 Budapest, József krt. 30-32. | Facebook

blank

XI. kerület

KEG Sörművház

A hét minden napján, déltől egészen az esti zárásig kínálja mennyei csapolt söreit pohárban, korsóban, dobozban és palackban egyaránt a KEG Sörművház és annak hangulatos terasza. A Bartók Béla útról egy karnyújtásnyira, talpunk alatt bel-budai lankákkal, napernyők és gesztenyefák oltalmában adózhatunk itt a hűs söritalok oltárán.

Az egykori középiskolás jóbarátok által életre hívott KEG-ben minden generáció megtalálja a számításait: jó társaságot, kiváló italokat, finom falatokat, illetve nagy népszerűségnek örvendő kvízesteket és programokat.

A Magyarországról és a világ számos pontjáról érkező, frissen csapolt kézműves-kisüzemi-újhullámos sörválaszték mellől pedig a remek ételek sem maradnak el. A teraszon és a kellemes hangulatú pincében egyaránt könnyen csúsznak majd a gazdag burgerek, sör mellé kiválóan passzoló főételek, desszertek és a különleges sörkorcsolyák.

1114 Budapest, Orlay utca 1. | Weboldal | Facebook

blank

XII. kerület

Fióka

A Városmajor emblematikus részén található Fióka újabban hetente frissülő small plates fogásokkal varázsol közösségi programmá minden étkezést. A ,,Fiókás” falatozást a letisztult, harmonikus ízek és Buda zöldövezeti hangulata teszi maradandó élménnyé. A kistányéros fogásokkal új ízeket próbálhattok ki, többféle ételt kóstolhattok, de ami a legfontosabb, hogy megoszthatjátok szeretteitekkel az étkezés élményét egy-egy pohár borral vagy üdítő koktéllal a kézben. Mindenki kedvére a gyerek- és kutyabarát Fióka napközben ebédmenüvel vár, és privát eseményekre is foglalható.

1122 Budapest, Városmajor u. 75. | Weboldal | Facebook

blank

XIII. kerület

Vogue

A Dunán ringatózó Vogue álló étteremhajó fedélzetére mindig különleges élmény megérkezni, és nincs ez másképp tavasszal sem. A több, mint 30 éves múltra visszatekintő étteremben az év egészében elbűvölő kilátás, egyedülálló gasztronómia és zenével kísért vacsoraestek várják a vendégeket. Így lesz ez április 28-án is, amikor Keresztes Ildikó akusztikus triójának dallamai fogják közre a prémium vacsoraélményt. Májustól az étterem grillterasszal is bővül, ahol a vendégeknek különleges grillajánlatokkal kedveskednek az exkluzív miliőn túl. Asztalt foglalni a weboldalon keresztül tudtok.

1137 Budapest, Carl Lutz rakpart XIII/19. raszter | Weboldal | Facebook

blank

XIV. kerület

Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda

A Városliget megkerülhetetlen desszertoázisában, az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdájában tavasszal immár napfényesen, teraszon lazítva adhatjuk át magunkat az édes élményeknek. A frissen sült kürtőskalácsok és kürtősdesszertek mellett az új formát (t)öltött, kívül ropogós, belül krémes töltelékben gazdag kürtősbonok ebben az évszakban sem okoznak majd csalódást. Nektek csak azt kell eldönteni, hogy csoki, barack vagy szilvalekvár-töltelékkel, málna-, dió-, vanília- vagy épp passiógyümölcs-köpenybe bújtatva fogyasztanátok el legszívesebben a kürtősbonotokat.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16. | Facebook

blank
Fotó: Dömölky Dániel

Kedvenc teraszaink Budapest agglomerációjában

Bubblimo Bistro

Ha kedvetek támad belekóstolni egy falatnyi dolce vitába, úgy a Budapesttől egy karnyújtásnyira otthonra lelt Bubblimót feltétlenül ajánljuk kipróbálásra. Csütörtöktől vasárnapig, egy tavaszi túra alkalmával nincs is jobb választás a mesés terasszal megáldott pilisborosjenői bisztrónál, ahonnan biztos távolból szemlélhetjük a fővárosi nyüzsgést. Ejtőzzetek bátran a Nagy-Kevély lábánál egy csésze olasz kávé, egy egyedülálló pizzakülönlegesség, a Finozza mellett, és ne felejtsetek el koccintani a hely névadó, pukkanó bobával készített limonádéjával! Asztalt foglalni feltétlenül érdemes!

2097 Pilisborosjenő, Hóvirág utca 29. | Weboldal | Facebook

blank

Etyeki Sörterasz

Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdéjéhez szorosan kapcsolódó Etyeki Sörterasz maradéktalan élményt nyújt mindazoknak, akik a hangulatos sörkertben és a sörfőzdéhez kapcsolódó indusztriális környezetben pihennének egy keveset. A fákkal körbevett árnyas teraszhangulat itt főzdelátogatással, sörkóstolóval, 12 sörcsap kifogyhatatlan kínálatával, valamint kiváló bisztró- és BBQ-jellegű ételekkel jár kéz a kézben. Túra utáni, napfénnyel és korsóban mérhető örömökkel való megpihenéshez, családi, baráti összejövetelhez, csapatépítőhöz is a lehető legremekebb helyszín Etyek gyöngyszeme.

2091 Etyek – Botpuszta, Kolumbusz utca 1511/1 hrsz. | Weboldal | Facebook

blank

Ha felkutatnátok a Budapest-környéki gasztronómiai élményeket: