30+ kihagyhatatlan húsvéti program Budapesten a 2023-as hosszú hétvégére

Számtalan izgalmas esemény vár benneteket Budapesten a 2023-as ünnepi hosszú hétvégén is. Koncertek, gasztroélmények, vásárok, társasági, családi és húsvéti programok – mindből találhatsz összeállításunkban.

Többnapos programok Budapesten a 2023-as húsvéti hosszú hétvégén

Nyitva! Erzsébetváros – Kiadó üzletek fesztiválja @VOL.1 (hétfőig)

Nyolc vállalkozó költözött be egy egy hónapos próbaidőszakra a 7. kerület önkormányzati üzlethelyiségeibe, hogy felpezsdítsék a kerület életét. Keressétek fel őket!

Itt találod őket >>

Húsvéti Balloon-parti (péntek-hétfő)

Minden nap tojásfestés, arcfestés és tojáskeresés várja a kicsiket a városligeti Mimóza dombnál. A legtöbb tojást gyűjtő gyermek egy 4 fős élményrepülést nyerhet a BalloonFly-jal.

Facebook-esemény >> 

legjobb húsvéti programok 2023 Budapest
Fotó: BallonBar (Facebook)

Húsvéti Sokadalom Zuglóban (péntek-hétfő)

Minden nap Marvel- és Disney-hősök állnak a Budapest Feszt színpadára akik interaktív műsoruk után szívesen fotózkodnak a gyerekekkel. Ezen túl gyerekzenekarok és közkedvelt előadók adnak koncerteket a Mogyoródi úti Sportpályán.

Facebook-esemény >> 

Budapest Arcai // Városháza Park (péntektől)

A Budapest FotóFesztivál és a Budapesti Tavaszi Fesztivál együttműködésében valósulhat meg az ingyenes, szabadtéri Budapest arcai kiállítás, amelyet április 7-től 23-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Deák Ferenc téri Városháza parkban. A köztéri tárlat fókuszában öt kortárs magyar fotográfus alkotásai állnak, akik a fővárosi emberekről, vagyis rólunk készítettek rendhagyó fényképeket.

Facebook-esemény >> 

Húsvéti családi programok 2023 budapest
Fotó: Déri Miklós, Vásárcsarnok

Húsvétolás a Figaróban (vasárnap-hétfő)

A hosszú hétvégén több gyerekprogrammal is várnak benneteket a 13. kerületi Figaró Kertben, a tojáskereséstől a társas- és közösségi játékokig.

Facebook-esemény >> 

Húsvét a Skanzenben (vasárnap-hétfő)

Ismét színes programkavalkáddal várnak mindenkit húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a Szentendrei Skanzenben: népszokások és ételkóstolás, kézműves és játékhelyszínek, koncertek és tárlatvezetés, mese és bábelőadás, locsolkodás és természetesen minden, ami húsvéti tojás.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Szentendrei Skanzen Facebook

Budapesti programok csütörtökön (2023. április 6.)

Terézvárosi tojásvadászat a Hunyadin

Húsvéti tojásvadászatra várják a gyerekeket április 6-án 14:30-tól a Hunyadi térre, ahol több száz csokitojásra találhatnak majd rá. A tojásokra két turnusban, 15 és 16 órától lehet vadászni, közben pedig szuper programokon vehet részt az egész család. Játékos foglalkozások, arcfestés, kvíz, koncert és rendőrségi bemutató is lesz, és természetesen a kerület tojásfáját is díszíthetik a programon résztvevők.

Facebook-esemény >> 

Heit Pince borkóstoló – Régi magyar fajták nyomában

Ültetett, vezetett borkóstoló a Zengő Bárban, ahol egy bihardiószegi családi boutique borászat, a Heit Pince nedűit ismerhetitek meg.

Facebook-esemény >> 

A Ripoff Raskolnikov Band tavaszi koncertje a Muzikumban

A 18 éves kora óta világot járó, majd hazánkban letelepedő Ripoff Raskolnikov felejthetetlen színpadi jelenlétével – az ország legkitűnőbb blues-americana zenekarának kíséretében – igazán páratlan zenei élményt nyújt. Ripoff szívbe markolóan énekli meg az emberi érzelmek teljes skáláját. Dalai egyedi hangvételben szólalnak meg szerelemről, veszteségről, reményről a mindennapok nehézségeiről, a szépre való örök törekvésről és az élet minél teljesebb megéléséről.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Ripoff Raskolnikov (Facebook)

Budapesti programok nagypénteken (2023. április 7.)

Nagypénteki termelői piac

Nagypénteki piacozásra hívnak titeket az Élesztőházba, hogy minden finomságot beszerezhessetek a húsvéti ünnepi asztalra. Nem hiányozhat kosaratokból a fonott kalács, sonka, torma és a hímes tojás sem.

Facebook-esemény >>

Gasztronómiai utazás a Csigában

Április 7-én 17 órától egy különleges gasztronómiai utazásban lehet részetek a Csigában. Ha már unjátok a megszokott ízeket és eltöltenétek egy péntek estét finom ételek, na meg egymás társaságában, akkor irány a Vásár utcai gasztrokocsma és kóstoljátok végig különleges degusztációs menüjüket.

Facebook-esemény >> 

Ha nem csak Budapesten kerestek húsvéti programot:

Soharóza × Jónás Vera Experiment: Back-Pack

Súlyosan telepakolt hátizsákkal érkezünk, sok mindent öröklünk: géneket, sorsot, mintát, identitást. Mennyit tudunk tudatosan formálni a hozott dolgokon, hol a mi egyéni felelősségünk, szembe lehet-e nézni a csomag tartalmával, kipakolni és átrendezni azt, hogy akire legközelebb ráadjuk a zsákot, könnyebben viselhesse? A színpadon jelen van Jónás Vera, a szólista, a 25 tagú Soharóza kórus és a Jónás Vera Experiment zenekar. A zene és a mozgás is performatív, Joanna Jaworska-Maciaszek játékos koreográfiáival megspékelve. A dalokat játékos, improvizatív és időnként interaktív zenei jelenetek kötik össze, amiket Jónás Vera írt, majd közösen megformált a csapat. Videóvetítés segíti a nézőket elmélyülni a témában – az előadók közös gondolkodásra invitálják a közönséget.

Facebook-esemény >> 

Ingyenes Jam Session Est a Nagy Noémi Quartettel // Budapest Jazz Club

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Facebook-esemény >>

Budapest Choro Club ✯ ZSIVÁGÓ

A Choro az első zenei műfaj, amelyet Brazíliában hoztak létre. Ez egy népszerű zenei forma, amely improvizációra épül, az afro-brazil és az európai ritmusok hatásait ötvözi. A Budapest Choro Club elhozza ezt a hagyományt Magyarországra.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. április 8.)

Tavaszköszöntő túra a Dunakanyarban

A Túrabarátok a Dunakanyarba invitálnak titeket, hogy a Szent Mihály-hegy csúcsáról lenézve gyönyörködhessetek az újjászülető természetben.

További infók >> 

Derítsetek fel egy új helyet a hosszú hétvégén:

Legkisebbek mozija: Nyuszi suli – A húsvét mentőakció │ Puskin Kuckó

A nyuszi suliban a húsvétvárás és a varázslatos aranytojás általi új „mesternyúl” kinevezése zajlik. A mesternyulak védik a húsvéti nyuszikat, nekik köszönhetik a gyerekek a húsvéti tojást. A jelöltek között van Max is, a vagány, nagyvárosi nyuszi, aki nem igazán érzi, mekkora felelősséggel is jár ez a kitüntetett szerep. Amikor a ravaszdi rókák megint a bele akarnak rondítani a húsvéti ünneplésbe, Max bizonyíthatja, hogy felnőtt a feladathoz.

Facebook-esemény >> 

Vintage Légy-Ott ‘Húsvéti különkiadás’ @Szimplakert – Több mint vásár!

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a nagyon szennyező fast fashion divat helyett.

Facebook-esemény >> 

Húsvéti programok 2023 budapesten
Fotó: szerko.budapest (Facebook)

Cseresznyevirágzás Budán // Budai Arborétum

Április 8-án és 15-én 10 és 14 órai kezdettel tavaszi séta keretében adhatjátok át magatokat a Budai Arborétumban virágzó cseresznyefák semmihez nem fogható élményének. A pompás cseresznyefák mellett a kanyargós ösvények felfedik az arborétum szirmait rendületlenül bontogató növényeit és történeteit is. A sétán feltárulnak a kincset rejtő épületek titkai is, de csak miután tiszteletünket tettük a 120 éves famatrónák előtt.

Facebook-esemény >> 

Játsz/Ma társasjáték klub x Bunnyhog Game különkiadás

A Játsz/Ma klub elsődleges célja a közösségépítés, illetve, hogy mindenki találjon magának játékos partnereket. Ez alkalommal ellátogat ide a Bunnyhog Game csapata is, akik elviszik nektek az Ajádéközön játékukat, ami nemsokára Kickstart kampányon indul útnak.

Facebook-esemény >> 

A budai Versália

A séta során megismerhetitek a királyi palota virágzó aranykorát, amikor fényes termekben uralkodók és magasrangú főurak adtak egymásnak találkát az egykor csodás mennyezeti freskókkal, porcelánnal és csillogó aranyozással díszített reprezentatív termekben.

Facebook-esemény >> 

Nagypéntek programok budapest
Fotó: Korzózz Velünk (Facebook)

Pátyi Pincehegyi Nyitogató

14 órától tárt kapukkal vár benneteket a Fürtös Pince, a Székely Pince, a GáBORok Háza, a Pincekulcs – Páty, a Nyitrai 1. Pince, a 4-es Pince, a Amina Csárda és Borház, a C’est la vie Café és a Déberling Családi Pince az áprilisi Nyitogatón.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok - Húsvét budapest 2023
Fotó: Szalay-Hodovan Anna

benne:  Bor, Pizza, Levendula, Páty évadnyitó buli

Idén először települ ki a Cukorborsó Kertvendéglő a Déberling családi pincéhez. Ők gondoskodnak a finom pizzákról, a pincészet a remek borokról, míg a Pátyi Levenduláskert a jobbnál-jobb levendulás termékeit hozza magával. Az élő zene sem marad el, úgyhogy a jó hangulat garantált.

Facebook-esemény >> 

L’ecsó // Bem Mozi

A fiatal ambíciózus patkányszakács története a Bem Mozi vásznán.

Facebook-esemény >> 

Pintér Béla, Kiss Llászló és a Kiss+4 zenekar estje // VAGY SEHOL@MIXÁT STAGE

Kiss Llászló az Európa Kiadó, és URH zenekarok alapító tagja barátaival, a Kiss+4 zenekarral VAGY SEHOL címmel zenei klubsorozatot indított a MIXÁT STAGE-en. Minden alkalommal más és más meghívott vendégművésszel lépnek színpadra. Ezúttal a vendég Pintér Béla rendező, drámaíró, színész, a Pintér Béla és Társulata vezetője, a magyar független színházi élet meghatározó szereplője. Az est különlegessége, hogy Kiss Llászló beszélget Pintér Bélával, és a színész, rendező is fellép a Kiss +4 zenekarral.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok húsvét vasárnapján (2023. április 9.)

Húsvéti reggeli és gyerekprogram a Haris Parkban

Nyuszitojás keresés animátorokkal, játékokkal, találkozás a húsvéti nyuszival, állatsimogató, húsvéti büfé reggeli és a felnőtteknek egy pohár prosecco – ez vár a rátok a Haris Parkban.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Haris Park

Pathfinders #39 – Az 1947-es szentendrei sorozatgyilkosság nyomában

1947-ben hét halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozat történt a Szentendréhez közeli erődőkben. Az esemény máig felderítettlen. A túra során megismerhetitek a jelenleg teljesnek vélt történetet és bejárhatjátok a különböző helyszíneket.

Facebook-esemény >> 

Egy kirándulás mindig szuper hétvégi program:

MoM Leroy Húsvét

Kézműves foglalkozások, húsvéti tojás dekoráció, festés, csillámtetoválás és sok-sok móka várja a kicsiket, miközben a nagyok a különleges húsvéti ajánlatot is megkóstolhatják.

Facebook-esemény >> 

Magyar Állami Népi Együttes: Kivirágzott keresztfája

A Magyar Állami Népi Együttes húsvét ünnepéhez illeszkedő táncjátéka a különböző felekezetek liturgiájára éppúgy támaszkodik, mint a Kárpát-medence egymástól távol eső vidékeinek ősi, paraszti népszokásaira és énekeire. Székelyföld és Rábaköz, a Felvidék és Dél-Alföld húsvéti rituáléi – a kereszténységhez kapcsolódóak és a pogány időszakot idézők egyaránt – egységes színpadi formát alkotva fonódnak egymásba.

Facebook-esemény >> 

A Bartók Tavasz további izgalmas programjai:

Budapesti programok húsvéthétfőn (2023. április 10.)

Természetséta a mátyásföldi repülőtéren

Április 10-én 14 órakor könnyű, húsvéthétfőből kiragadó 6 km-es sétára invitál a Kertvárosi időutazó. A sétán résztvevők ráadásul nem is akármilyen terület, az egykori mátyásföldi repülőtér természeti értékeit fedezhetik fel dr. Kovács Tibor zoológus vezetésével. Az első pesti reptér történetein túl a nemrég védetté nyilvánított Rákos-mentén a táj megannyi arcát ismerhetitek majd meg. Regisztrálni a kertvarosiidoutazo@gmail.com e-mail címen tudtok.

Facebook-esemény >> 

Húsvéthétfő programok Budapest
Fotó: Kertvárosi Időutazó

Nagy filmes kvízest a világ körül // Púder Bárszínház

Vajon melyik városból indult a Titanic? Hova utazott Lusta Dick a közbiztonsági együttműködés újabb ülésére? Alkoss max. 4 fős csapatot barátaiddal és ⁣⁣ mérettesd meg tudásod egy kvíz esten, ahol csak filmekkel és sorozatokkal kapcsolatos kérdésekkel találkozol!⁣⁣

Facebook-esemény >> 

Költők a Keletben

Kókai János, Kopriva Nikolett és Nagy Zopán felolvasóestje. Átjárások, rögtönzések, szöveg-montázsok.

Facebook-esemény >> 

Népzenész Klub+ Húsvéthétfő – házigazda: Hegedűs Gergely és barátai // Úri Muri

Rendhagyó Népzenész Klub húsvéthétfőn Hegedűs Gergellyel és barátaival.

Facebook-esemény >> 

Krisztus utolsó megkísértése // Bem Mozi

Martin Scorsese 1988-as fimdrámája Willem Dafoe és Harvey Keitel főszereplésével a Bem Mozi műsorán.

Facebook-esemény >> 

Eastern Malady a Központban

Gyors, részben-elektronikus ritmusok, monoton és gótikus basszusok. Melankolikus gitárdallamok, monumentális szintetizátorok ölelnek körbe egy egyedi és visszhangzó feminin énekhangot az Eastern Malady zenéjében.

Facebook-esemény >>