40+ zseniális hétvégi program Budapesten és környékén
- 2022. június 30. - július 3. -

Temérdek tartalmas hétvégi programmal vár bennünket Budapest és környéke most is. Fesztiválok, koncertek, séták, gasztro-, kulturális és moziélmények. Összegyűjtöttük nektek a legjobbakat!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Kolorádó Fesztivál 2022 (egész hétvégén)

2022-ben ismét megrendezik a Kolorádó Fesztivált Budapest és a természet határán, az erdő közepén, ahol kicsit minden más: valahogy jobban működik a világ.

Hétvégi programok Budapesten és környékén 2022 július

Velence Korzó Kézműves Sörfesztivál (egész hétvégén)

Most egy sörös héttel kedveskedek nektek a Velence Korzón legalább 40 féle árpából, komlóból készült itallal.

IV. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep (péntek-vasárnap)

Háromnapos kórusünnep várja a kóruszene és az oratorikus zene iránt érdeklődőket. Külföldi és haza kórusok hangversenyei, közös éneklések, hangulat-koncertek, többszáz énekes tölti meg a Müpa épületét július első hétvégéjén.

Séták hétvégéje (péntek-vasárnap)

Idén először egy teljes hétvégén át válogathatunk a jobbnál jobb vezetett városi séták közül, országszerte hat településen. A meghirdetett programok között találhatunk sétaszínházat, épületbejárásokat és élőzenés városnézést, a helyek száma viszont limitált, így érdemes minél előbb regisztrálni.

Mad Kert | Helló Július, Főzdetúra, Koncert (péntek-vasárnap)

16 sörcsap, Barrel Project decizés, tele hűtők, újdonságok-ritkaságok, food truck, soft serve, napsütés a főzde mögötti sörkertben péntektől vasárnapig.

Budapesti programok csütörtökön (2022. június 30.)

SUP ‘N Yoga

Jóga óra majd rövid oktatást követően SUP-túra a Francia-öbölbe és vissza.

Élesztő Terasz nyitó

Legyetek az elsők között, akik végigkóstolják a söröket, megcsodálják a kilátást és magukba szívják az Élesztő Terasz hangulatát!

Meseautó (1934) / Orczy Summer Chill

Az 1934-ben bemutatott fekete-fehér, romantikus, vidám, zenés filmklasszikus az Orczy Summer Chill műsorán. Az esemény továbbra is ingyenes.

Hétvégi programok Budapesten és környékén 2022 július

PikNik Mozi – Óbuda – Aquaman

A PikNik Mozi június 30-án ismét Óbudára látogat. Ha esetleg lemaradtál az első alkalomról, akkor itt a lehetőség, hogy most megtapasztald a szabadtéri mozizás minden pillanatát egy hatalmas vászon előtt, ami több, mint 9 méter széles és 7 méter magas. A rendezvény ingyenes.

További kertmozik Budapesten és környékén:

Casablanca / Bem Mozi

A fekete-fehér filmklasszikus Humphrey Bogarttal és Ingrid Bergmannal a Bem Mozi műsorán.

Budabeats ~ Prins Thomas ~ Pontoon

Ma már nem akkora hír, ha egy magyar producer duónak vinylen jelenik meg a debütáló albuma, de ha ezt a lemezt Prins Thomas kiadója jelenteti meg, ráadásul ő maga editálta és mixelte az anyagot, arra azért felkapjuk a fejünket. Szóval ez a buli a tavaly nyáron megjelent Pleasure Voyage „Daydreams” (bale house) nagylemez kicsit megkésett ünneplése is lesz, na meg persze a norvég diszkó, house és elektronikáé egy atombiztos lineup-pal, élén a szabadkezű dj legendával, akit senkinek nem kell bemutatni.

Budapesti programok a hétvégén

B A B R A ☆ Zsivágó

A zenekar egyéniségét a tamburák egysége, a klarinét és a harmonika összhangja határozza meg, amelyre koronaként kerül az a régies hangvételű éneklésmód, amely arra az unikális és kiveszőben lévő repertoárra jellemző, amelyet ma már csak a közép-európai régióban ismernek szerbek és más balkáni népcsoportok.

Nasip Kısmet @ Magyar Zene Háza

A Nasip Kısmet zenekar ötlete Arif Erdem Ocak török származású zenész fejéből pattant ki, aki a népszerű, toplistavezető ankarai Seksendört zenekar alapító tagja és 2010 óta Budapesten él. A Nasip Kismet 2019-ben alakult etnojazz-együttes, amelyben nagy kaliberű zenészek: Cem Aksel dobokon, Mester Dániel szaxofonon és klarinéton, valamint Eged Márton basszusgitáron szerepeltek és a zenekar egy három dalból álló, önálló EP-t is rögzített. Miután Cem Aksel hazaköltözött Isztambulba, Szegő Dávid és Tomi Smuk dobosként és ütőhangszereken is csatlakozott a zenekarhoz, és az élő felállás Derya Ocak (Arif húga) háttérvokalistával egészült ki.

Tóth Andi LEJTŐ Lemezbemutató @Mixát Stage

2021-ben megjelent Tóth Andi lemeze ami elég nagy sikert ért el, hiszen az ország minden táján ismerik és szeretik dalait. A lemez a LEJTŐ címet kapta. Andi az est folyamán zenekarával mutatja be az albumot.

Budapesti programok pénteken (2022. július 1.)

Múzeumkerti időhurok | Különleges esti séta a Múzeumkertben

A séta során feltárulnak a Múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetitek.

Levendula Nap – vol 2.

Készüljetek egy minden érzékre ható eseményre, ahol bőven lesznek levendulás színek és formák a Háti táskáival és ízek, illatok a Vivina finomságaival.

Pizza garden party

Péntek este 18 órától látvány pizza sütésre várnak Pátyon a Cukorborsó Kertvendéglőben, mely mellé Kemény Márk bartender remek Gin és Tonic kóstolót fog nektek tartani.

Budapesti programok a hétvégén

Levente kóstoló

Borkóstoló Major Leventével, a Levente Pince tulajdonosával. Előkerülnek régi nagy kedvencek a pince mélyéről (olaszrizling, rajnai rizling és kékfrankos) és Levente készül néhány abszolút meglepetés újdonsággal is.

Víg Mihály és vonósok, more von dir // A38

Egy este a legszebb melankolikus zenékkel: Víg Mihállyal és vonósiaval, akik Tarr Béla filmjeiből játszanak feldolgozásokat, valamint a jazz, a klasszikus, a melankolikus és a groovy zenékből építkező more von dir-rel.

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. július 2.)

Soroksári Duna Tanösvényei és Vadregényes Kiságai délelőtt

Soroksári Duna tele van izgalmas vizes élőhelyekkel. Most Taksonyból indulhattok és rögtön a legnépesebb úszó lápot evezhetitek körbe, barangolhatjátok be kis ágait.

blank

Újra ingyenes bebiciklizések Józsefvárosban

Gyakorold a városi bringázást a Magyar Kerékpárosklub képzett vezetőivel, válj magabiztossá a kerékpárodon, ismerd meg a biztonságos biciklizés szabályait és látogasd meg Józsefváros tereit és utcáit! Gyerekeket, fiatalokat, felnőtteket és idősebbeket is várnak.

Beethovennel a szabadban – A Nemzeti Filharmonikusok hangversenyei Martonvásáron

Beethoven-muzsika a martonvásári Brunszvik-kastély parkjának lombjai alatt.

Különleges irodalmi séták – Arany János a Margitszigeten

Arany életének meghatározó helyszínén tematikus séta során az érdeklődők bejárhatják a költő által is kedvelt helyszíneket, amelyekhez ismert és kevésbé ismert költemények és anekdoták kapcsolódnak: az Őszikék-ciklus verseiben megörökített tölgyektől kezdve a Margitszigetért rajongó írótársak és utódok emlékezetén át egészen a Nagyszállóig, ahol Arany életének utolsó időszakában lakott és alkotott.

Egy bográcsozás is szuper hétvégi program lehet:

House Piknik Terasz @ Zsiráf Budapest

Egy kis Piknik hangulatú teraszozásba hívnak titeket a House Piknik Terasz sorozaton belül.

Nemzetek fesztiválja: Bemutatkozik Ausztria

Osztrák tájképkiállítás, táncosok, Ripoff Raskolnikov koncert és a kertmoziban Egon Schiele: A halál és a lányka várja a Hunyadi térre látogatókat szombaton.

Budapesti naplementés kenutúra

Ha nyár, akkor evezés a barátokkal, a pároddal vagy akár egyedül, hogy egy új, eddig még nem vagy ritkán látott arcát láthassátok Budapestnek.

Pincejárat a Magdolna Udvarban

Tárlatvezetés, múzeumi játék, ékszerkészítő workshop és koncert vár benneteket szombaton Budafokon a Magdolna Udvarban.

Könnyed nyáresti kikapcsolódás pezsgőzéssel a Törley Zeneudvarban

Könnyed nyáresti pezsgőzésre invitálnak titeket a hangulatos Törley udvarba. A szórakozásról az OLIVaKUSZTIK által megszólaltatott hazai és külföldi slágerek, valamint a Törley pezsgők gondoskodnak.

blank

Gilbert Pomelo & Yapo @ Kabin vol. 2.

Gilbert Pomelo és Yapo (ASAN) nem szeretik a műfaji határokat, ezért lesz minden, amit a környezet és a hangulat megkíván.

Flanger Kids + Böbe ~ Pontoon

Szécsi Böbe budapesti énekes-dalszerző-producer szóló projektje a BÖBE 2019 májusában indult útjára. A maga által bittersweet-pop azaz keserédes popként definiált műfajában alkotó énekesnő dalait saját maga írja és hangszereli. Hangzására a minimál elektronika, mély sub-basszusok, dallamos loopok jellemzőek, vokál szólamokkal fűszerezve.

A nyolcvanas évek electro-pop hangzásával bátran kísérletező Flanger Kids a Telekom Electronic Beats tehetségkutatóján tűnt fel 2020 nyarán. Hálószobájukban írt és rögzített dalaik hangzását kozmikus gitárriffek és finom, alaposan kimunkált vokálok határozzák meg.

Erik Sumo @ Kobuci Kert

Liza, a Rókatündér filmzenealbum, My Rocky Mountain, The Trouble Soup, Mount Fuji, tehát minden Tövisházi Ambrus dalszerző-producer életművéhez köthető zene, a megújult felállású, 2005-ben alakult Erik Sumo Band előadásában.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. július 3.)

Mini Czakó Piacz

Töltsd a vasárnapot barátaiddal, családoddal: sétálgassatok a Tabán hegyen, ugorjatok be reggelizni a Czakóba és nézzetek körül a Piaczon!

Mert enni kell – azaz Közös lábos a Védenceink ellátásáért

Hagyd a forró konyhát és látogass ki a Szimpla kertbe, amíg elkészül az ebéd, addig is nassolhatsz, nézelődhetsz, trécselhetsz.

Termelői piac és kürtőskalács sütés

Látogass el ide és töltsd meg a kosarad termelői finomságokkal! Ráadásul isteni kürtős kalács is sülni fog, erdélyi, családi recept alapján.

További júliusi programok Budapesten:

Zenélő Budapest programok a Nemzeti Múzeumban

Nyolcadik évadát kezdi meg a Zenélő Budapest júliusban. A zene varázslatával keltik életre a főváros 15 legszebb szabadtéri helyszínét, köztük a Magyar Nemzeti Múzeumot is. Szombaton 11 órakor mindenkit vár a Con Fuoco Klarinétkvartett és Káldi Kiss András operaénekes.

A fából faragott királyfi – Várkert Bazár, Öntőház udvar // Zenélő Budapest

Az előadás új megközelítésben a báb- és táncművészet elemeit ötvözve, rendkívül intenzíven érzékelteti Balázs Béla meséjének, és Bartók csodálatos természetlélek-zenéjének népi szecessziós stílusát.

Napfonat-koncert / Orczy Summer Chill

Tavaly tavasszal debütált első nagylemezével a női Napfonat formáció, akik saját szerzeményeik mellett magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásban.