20+ kertmozi Budapesten és környékén hangulatos nyárestékhez

Meleg nyáresték, egy mozivászon, popcorn és egy finom ital a kezedben – valami ilyesmire számíthattok a Budapesten idén nyáron, ha ellátogattok az általunk felsorolt helyek valamelyikére, ingyenes kertmozik után kutatva. 

Budapest Garden

Egész nyáron ingyenes kertmozival készülnek szerdától szombatig Óbuda szívében, az egykori Görzenál helyén található Budapest Gardenben. A sokszínű szabadidős tevékenységeiről ismert közösségi téren a filmvetítések sötétedés után, 21 órától kezdődnek. Érdemes korábban érkezni, hogy biztosan legyen helyetek, helyfoglalásra ugyanis nincs lehetőség. A filmeket főként magyar szinkronnal vetítik, de egyes filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal nézhettek meg, ezt mindig előre jelzik a moziműsorban.

1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.

Kertmozi budapest 2022: Budapest Garden
Fotó: Budapest Garden Facebook

Esernyős Kertmozi

Óbuda megkerülhetetlen kulturális színtere, az Esernyős is folytatja jól bejáratott és mindenki által kedvelt hagyományát, az ingyenes kertmozis esteket. A filmrajongók továbbra is minőségi és népszerű alkotások kínálatából válogathatnak, amit szabadtéren, egy pohár hideg itallal az asztalokhoz telepedve lehet majd élvezni. Az aktuális vetítésekről Facebook-oldalukon vagy hivatalos honlapjukon tájékozódhattok.

1033 Budapest, Fő tér 2.

Kertmozi budapest 2022: Esernyős
Fotó: Esernyős Facebook

Mad Kert Mozi

A népszerű kisüzemi sörfőzde, a Mad Scientist sem maradhat ki a sorból, ha ingyenes kertmoziról van szó. A főzde mögötti Mad Kertben egész nyáron filmes klasszikusokat nézhettek meg elsőre vagy sokadszorra, a szórakozás mindenképp garantált. Erről gondoskodik a 16-féle sörcsap és a hetente változó food truck. A nyitvatartás szinte minden nap eltérő, ezért érdemes figyelemmel kísérni a Facebook-oldalukat.

1106 Budapest, Maglódi út 47.

Hunyadi Kertmozi

Idén harmadik éve várják a filmrajongókat ingyenes kertmozival az Andrássy út, a Nagykörút és a Király utca ölelésében fekvő Hunyadi téren. A vetítésekre 9 órától, heti rendszerességgel számíthattok, a részvételhez pedig nincs szükség előzetes regisztrációra. Júliusban többek között a Rocketman és az Escobar is helyet kapott a listán, de további filmremekekre is számíthattok. Ti csak dőljetek hátra a fűben, és élvezzétek a látottakat a természet lágy ölén.

1067 Budapest, Hunyadi tér

Hunyadi Kertmozi
Fotó: Eötvös10 Facebook

Három Szerb Kávéház

A századfordulós kávéházi kultúra miliőjét a modern kor elemeivel ötvöző Három Szerb Kávéház is legördíti a mozivásznat, hogy különleges hangulatot idézzen meg a kerthelyiségében. Az állandó kiállítások, koncertek és irodalmi estek nyaranta kibővülnek ingyenes nyáresti filmvetítésekkel, ezért érdemes figyelemmel kísérnetek a Facebook-eseményeiket, hogy semmiképp ne maradjatok le róluk!

1056 Budapest, Szerb utca 3.

Ingyenes kertmozik Budapesten: Három Szerb Kávéház
Fotó: Három Szerb Kávéház Facebook

Virág Benedek Ház

A gyönyörű tabáni épület hangulatos belső udvarán kertmozival, filmzenével, könyvbemutatóval, táncházzal és felejthetetlen nyáresti hangulattal várják a közönséget egész nyáron. Kínálatukban főként olyan filmek szerepelnek, amelyek kevésbé számítanak szokványosnak, hiszen nem riadnak vissza az európai, valamint ázsiai drámák vetítésétől sem. Ha érdekel benneteket a mainstreamen túli világ, irány a Virág Benedek Ház!

1013 Budapest, Döbrentei utca 9.

Fotó: Virág Benedek Ház Facebook

Paulaner Sörkert & Mozi

A főváros egyik leghangulatosabb szabadtéri mozijában a hét minden napján, háromszor is tartanak vetítéseket 16, 18 és 20 órai kezdésekkel. A margitszigeti Gasztro Sétányon található sörkert és kertmozi repertoárja így lényegében kimeríthetetlen, úgyhogy mindenki találhat számára kedvező filmes alkotást. Sőt, még a gyerekekre is gondolnak, ezért számtalan mesefilm is elérhető a kínálatukban.

1138 Budapest, Gasztro Sétány

Paulaner Sörkert & Mozi
Fotó: Paulaner Sörkert & Mozi Facebook

Barlang Kertmozi, Szentendre

Itt a nyár, ami azt jelenti, hogy idén is megnyitják a szentendrei Barlang kertmoziját. Július végéig minden csütörtökön tartanak vetítéseket, este 9 órától. Júniusban a zenés filmeké volt a főszerep, júliusban pedig olyan alkotásokat nézhettek meg, mint a Még egy kört mindenkinek című dán filmdráma vagy a Normális világ című spanyol romantikus kalandfilm. A további vetítésekről a Facebook-oldalukon tájékozódhattok.

2000 Szentendre, Duna korzó 18.

Barlang Kertmozi, Szentendre
Fotó: Barlang Facebook

Kultik Terasz

A Corvin Pláza tetőkertjének ölelésében bújik meg a Kultik Terasz, ahol a belváros szívében, a csillagok alatt mozizhattok. Kínálatukból mindenki találhat magának olyan filmet, amit szívesen megnézne, ezért tökéletes program családdal, barátokkal vagy akár egyedül is. A kínálat folyamatosan bővül, érdemes tehát figyelni a moziműsort. A vetítések 9 órakor kezdődnek, a kedvezményes jegy ára pedig 1250 forintba kerül.

1082 Budapest, Futó utca 37.

Kultik Terasz
Fotó: Kultik Terasz Facebook

KultúrKertMozi

A Klebelsberg Kultúrkúria hangulatos udvarán július 7-től, csütörtökönként tartanak filmvetítéseket. A sort E.T.-vel kezdik, de láthatjátok még a nyár során a Hab című magyar filmet, az Időről időre című romantikus filmet, de a Beatles dalait is meghallgatjátok egészen más feldolgozásban a Yesterday című filmben. A további filmekről ide kattintva tájékozódhattok, a jegyár pedig mindegyik esetében 1200 forint.

1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Várkert Mozi

A főváros ékszerdobozában a kultúra és a természet találkozik: a Várkert Bazár semmi máshoz nem fogható környezetben várja a filmkedvelőket egy kis nyáresti mozizásra. A nyári hónapokban több alkalommal tartanak vetítéseket, főként a magyar filmes szcéna remekeiből. A belépőjegy 2500 forint, az élmény pedig felejthetetlen lesz, hiszen a filmhez még Budapest csodálatos kilátása is társul.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Várkert Mozi
Fotó: Várkert Bazár Facebook

Városmajori Szabadtéri Színpad

Az elmúlt két év sikerére való tekintettel idén is folytatódnak a Városmajori Szabadtéri Színpad kertmozis vetítései. Kedd esténként igazi közösségi élményként kilenc érdekfeszítő és elgondolkodtató alkotást, nagy sikerű hazai és nemzetközi filmet láthatnak a nézők, mindössze 1000 forintért. A kínálatot az idei fellépők – saját ajánlásukkal ellátott – kedvenc filmjeiből áll össze, melyek a következők: Szerelmesfilm, Tiszta szívvel, Ifjúság, Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten, Üvegtigris, Liliomfi és Bizalom, valamint a Nosferatu.

1122 Budapest, Városmajor 6835/17 hrsz.

Városmajori Szabadtéri Színpad

Magyar Zene Háza

A Városligetben is lesznek ingyenes szabadtéri vetítések, a Magyar Zene Háza jóvoltából. Az épület előtt kialakított színpad számtalan programnak ad otthont egész nyáron, a sorból pedig a kertmozi sem maradhatott ki. A zenés filmvetítések a nyáreste hangulatához idomulnak, így olyan alkotásokat nézhetünk meg, mint A kenguru, a Megáll az idő és az Eszkimó asszony fázik. A program folyamatosan bővül szeptemberig, érdemes tehát figyelemmel kísérni az MZH honlapját.

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.

Magyar Zene Háza
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Kertmozi 15

A XV. kerület lakói sem maradnak szabadtéri filmes élmények nélkül, hiszen a Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház jóvoltából itt is készülnek kertmozival. A vetítések csütörtökönként, fél 9-kor kezdődnek, a listán pedig helyet kaptak az elmúlt évek legsikeresebb magyar filmjei. Így megnézhetitek például a Becsúszó szerelmet, a Valami Amerikát és a Liza, a rókatündért is, mindössze 500 forintért.

1153 Budapest, Eötvös utca 64-66.

Kertmozi 15
Fotó: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház Facebook

B32 Galéria és Kultúrtér (augusztustól)

Augusztusban minden szerdán megtelik filmkedvelőkkel a Bartók Béla úti B32 Galéria és Kultúrtér előtti tér, ahol igazán lebilincselő, igaz történetek inspirálta magyar filmremekek lesznek terítéken. Gondolunk itt A létezés eufóriájára vagy a Szilágyi Áron olimpiai bajnokról szóló, Egy mindenkiért című alkotásra. A vetítések 9 órakor kezdődnek, az 1500 forintos jegyár pedig tartalmazza a film megtekintéséhez szükséges infrás fejhallgatót (amit személyazonosító igazolvány ellenében kaptok meg), valamint a popcornt is.

1111 Budapest, Bartók Béla út 32.

Budapesti kertmozik 2022-ben: B32 Galéria és Kultúrtér
Fotó: B32 Galéria és Kultúrtér Facebook

Kultik KÖKI

A Kultik mozihálózat legújabb tagját a KÖKI Terminál tetőkertjének ölelésében találhatjátok meg. Közel száz, kényelmes nyugágyat rendeztek be a területen, hogy minél többen élvezhessétek a szabad ég alatti mozizást. A júliusi listán olyan kellemes hangulatú filmek szerepelnek, mint a Bor, mámor, Provence, A Julie és Julia – két nő, egy recept és az Ízek, imák, szerelmek. A mozi kutyabarát, a kedvezményes jegyár pedig 1250 forint, ami tartalmazza a popcornt is.

1191 Budapest, Vak Bottyán utca 75/A-C

Kultik KÖKI
Fotó: Kultik KÖKI Facebook

MOMkult

A MOMkult idén nyáron sem maradhat ki a sorból, hiszen a XII. kerületi kulturális központnál volt Budapest egyik első kertmozija, így már 20 éve kedveskednek ezzel a szabadtéri programmal az érdeklődőknek. Ezen a nyáron csupán négyszer, mindig szerdánként tartanak vetítéseket, 21 órától. A hangulatos, szabad ég alatti mozizás élményéért mindössze 400 forintért juthattok hozzá.

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

MOMkult
Fotó: MOMkult Facebook

Fellini Római Kultúrbisztró

A Duna-part egyik leghangulatosabb helyén is megtelnek idén nyáron a már jól ismert csíkos nyugágyak. Szerda esténként ugyanis ingyenes filmvetítéseket tartanak a Fellini Római Kultúrbisztrónál, amiért megéri kicsit elhagyni a belvárost. Az aktuális kertmozikínálatról a Fellini Facebook-oldalán értesülhettek.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Fellini Római Kultúrbisztró
Fotó: Fellini Kultúrbisztró Facebook

Ligeti Mozi

A XVI. kerületi Erzsébetligeti Színház nyári, Szabad (a) tér elnevezésű programkavalkádjában a kertmozi is helyet kapott. Júliusban a régi magyar filmek kerülnek fókuszba, így a hónap három napján, fél 9-től megtekinthetitek a Csinibabát vagy a Moszkva teret, de a kisebbeknek is kedveznek, ezért a Vuk is felbukkan a listán. További információ ide kattintva.

PikNik Mozi

Az ország több pontján is elcsíphetitek a PikNik Mozi mozgó kertmozijának vetítéseit, ezért érdemes résen lennetek és figyelni a Facebook-oldalukat, ahol mindig értesítenek az éppen aktuális helyszínről. Júliusban Kőbányán és Óbudán bukkannak fel a fővároson belül, de országszerte több nagy- és kisvárosban is megfordulnak olyan filmekkel, mint a Csillag születik, az Aquaman vagy a Bohém rapszódia.

Szabadtéri mozi budapest 2022: PikNik
Fotó: PikNik Mozi Facebook

A válogatásban felsoroltak mellett az Orczy Summer Chill keretein belül is számíthattok kertmozira, erről korábban ebben a cikkünkben írtunk: