5 hangulatos bográcsozó hely Budapesten városi főzőcskézéshez

Főváros létére Budapest szerencsésnek mondhatja magát, mert zöldbe borult parkok, csendes hegyvidéki kirándulóhelyek és nyugalmat árasztó vízparti pihenőpontok egyaránt találhatóak a város határain belül. Bográcsozni is jó pár helyen lehet, ráadásul eszközökkel sem feltétlenül kell rendelkezni.

Két Rombusz

Sokan mondják, hogy a budapesti Római-part hangulata vetekszik a balatoni nyaralóövezetekével. Az itt található Két Rombusz afféle bohém szabadtéri romkocsma, járművekből kialakított bárpulttal és vendéglátótérrel, fákkal övezett udvarral. A látvány szimpatikus, a légkör barátságos. Igazi nyári kaland ilyen környezetben tenni-venni a bogrács, vagy a szintén lefoglalható grillkocsi körül. A tűzrakóhelyeknél sörpadokat helyeztek el, és a helyszínen megoldható a mosogatás. Az eszközbérlés ingyenes, pontosabban az italfogyasztás fejében kapják meg a baráti társaságok.

1031 Budapest, Római-part 45.

Fotó: Két Rombusz

Garden Placc – bezárt

Szintén a Római-parton, festői miliőben lelhető fel a színes lámpafüzérekkel díszített Garden Placc, ahol hangulatos Duna-parti környezetben lehet múlatni az időt. Ha nincs kertetek, ahol bográcsozni vagy szalonnát sütni tudnátok, sütögessetek náluk! Rendelkezésetekre áll a bérelhető bogrács (8000 forint/10 fő, és a bérlés 5 órára szól), és a szükséges eszközöket is biztosítják (fakanalat, bográcsot, kést és vágódeszkát sem kell vinnetek). Amíg a finomságok elkészülnek, vár az aktív kikapcsolódás: bérelhettek náluk SUP-ot, esetleg kajakba pattanhattok, vagy akár (minimum 12 főtől) sárkányhajózni is mehettek előre egyeztetett időpontban.

1039 Budapest, Királyok útja 33.

Fotó: Garden Placc

Dürer Kert

A kulturális, gasztro- és zenei programoknak otthont adó Dürer Kert sokoldalúságát támasztja alá a tény, hogy megteremtették a szabadtéri sütés-főzés lehetőségét. Bérelhető tőlük bogrács állvánnyal, fakanál és merőkanál, széntüzelésű grill, nyárs, csipesz, tűzifa, faszén és gyújtófolyadék. 1-1 evőeszközt és tányért 150 forintért kínálnak megvásárlásra, így a helyszínre már csak az előkészített alapanyagokat kell elcipelnetek. A bérleti díj szettben bruttó 9000 forint (5 órára), míg a letét 10 000 forint, és kizárólag készpénzben fizethető. Utóbbit visszakapjátok!

1117 Budapest, Öböl utca 1.

blank
Fotó: Dürer Kert

Budapest Garden

A Margitszigettől karnyújtásnyira, a Budapest Garden területén is átélhetitek a közös szabadtéri sütés élményét. A felszerelésre ne legyen gondotok, mert a BG csapata mindent megold. A bogrács bérleti díja 10 főre 8000 forint, amiért kölcsönbe kapjátok a fakanalat, adnak vizet a főzéshez, továbbá a begyújtáshoz szükséges anyagokat, tányérokat és evőeszközöket. Természetesen az elkészült ételt padon ülve, asztaloknál fogyaszthatjátok el. A bográcsbérlést mindössze pár kattintással, könnyedén elintézhetitek online, ahol konkrét időpontra tudtok helyet foglalni.

1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.

blank
Fotó: Budapest Garden

Fehér Nyúl Brewery & Taproom

A IX. kerületi sörfőzde meglátogatását több okból ajánljuk figyelmetekbe. Kezdjünk azzal, hogy nagyon menő, indusztriális környezetben ismerkedhettek meg friss söreikkel, valamint főzdetúrán, ízhibaképzésen és sörkóstolón vehettek részt, de ellátogathattok hozzájuk különböző események apropóján is. Az előbb felsorolt érvek listáját tudjuk még folytatni, például azzal, hogy a jéghideg sör mellé a Fehér Nyúl jóvoltából elkészíthetitek kedvenc grillfogásaitokat is, amihez mindent, ami nem alapanyag, megkaptok az elkészítéshez. A bérlés ára 5500 forint.

1095 Budapest, Soroksári út 110-112.

blank
Fotó: Fehér Nyúl Brewery & Taproom

Még több hangulatos kerthelyiség a fővárosban: