6 szenzációs hely Budapesten, ahol mennyei BBQ és grillételek várnak

Melegtől izzó nyáresték legfinomabb fogásai gördülnek le egymás után a parázsló tűzről, megörvendeztetve a füstös BBQ és a grill szerelmeseit. Mutatjuk, hova vezessen először utatok, ha fővárosi grillezésre vágytok.

Petrol Beer & BBQ

Se szeri, se száma, hogy a kezdetektől mennyi, de mennyi friss ötletet és merészséget csempészett BBQ- és grillfogásaiba a Petrol Beer & BBQ. József körúti éttermükben kötetlen környezet, fiatalos hangulat, new wave BBQ-ételek és minőségi craft sörök várnak itt rátok. Megelevenedett gasztrojátszótér az övék, ahol szombatonként BBQ-brunch-csal kecsegtetnek, havonta egyszer pedig Urban Grill eseményeiken szemezgetnek a világ ízeiből. Július 20-án az Urban Grill – Steak Edition debütál, de addig is, ha egyet tehettek, harapjatok és kortyoljatok egy jó nagyot a Petrol-élményből!

1085 Budapest, József körút 35. | Weboldal | Facebook

ARAZ

A gasztronómiai különlegességekről, szezonális finomságokról híres ARAZ csütörtöki nyáresték alkalmával grill- és ginparadicsommá változik. Az estébe hajló hangulatos grillpartinak a belvárosi nyüzsgés ölelte Dohány utcai étterem háborítatlan belső terasza ad otthont. Zavartalanul, sőt mi több korlátlanul élvezhetjük ezeken az estéken a frissen készített grillfogások, előételek, levesek, desszertek, frissítők számtalanját, de kedvezményesen szemezgethetünk a ginnel megspékelt jéghideg koktélok közül is. A könnyed hangulatról DJ gondoskodik. Az eseményre jegyet vásárolni az ARAZ weboldalán tudtok.

1074 Budapest, Dohány utca 42-44. | Weboldal | Facebook

Jardinette

Gesztenyefák árnyékában tálalt, szmókerben sült omlós húsok, jéghideg ginek és ginkoktélok csábítgatnak a budai lankák kedvenc kertvendéglőjébe, a Jardinette-be. A Jardinette kertjében a kellemes kikapcsolódás garantált, főleg akkor, ha eltávolodnátok kicsit a város zajától. A kertvendéglő új és izgalmas kínálata hónapról hónapra leveszi a törzsvendégeket a lábukról és megörvendezteti az újonnan feltöltődni és falatozni érkezőket. A zöld oázisban mindenki talál kedvére valót, legyen az egy szmókerben puhára sült sertésoldalas, street food különlegesség vagy egy hűsítő koktél a nap végén.

1112 Budapest, Németvölgyi út 136. | Weboldal | Facebook

blank

Este11

Ha a buli nálatok evéssel kezdődik és úgy is végződik, a Feneketlen-tó tőszomszédságában található Este11-ben a legjobb helyen jártok. Gesztenyefák árnyékában élvezhetitek a jéghideg koktélokat, ütős gin-tonicokat, a könnyed zenéket, akárcsak a melléjük kínált fantasztikus grillételeket. A nyáresték itt ugyanis BBQ-fogásokkal, szaftos tépett malaccal, burgerbe zárt faszénen sült húsokkal, friss és üde hazai borokkal kéz a kézben telnek. Péntekenként a Vinyl Fridays legmenőbb lemezei örvendeztetik meg a lelkes közönséget, de a hét bármely napján megéri felfedezni Újduda rejtett oázisát.

1113 Budapest, Villányi út 14. | Facebook

blank

Meat Again Grill & Wine

A Móricz Zsigmond körtértől és az ALLEE plázától egy utcányira található Meat Again Grill & Wine megnyitásával bővült a gasztronómiai élmények tárháza a fővárosban. Az étterem kulináris utazásra invitálja vendégeit, bemutatva a mediterrán konyha kincseit. A görög, török, spanyol, olasz, libanoni és marokkói fogások egyaránt megtalálhatóak az étlapon, így a vendégek felfedezhetik ezen országok ízeit és aromáit.

A grillételek rajongóinak különleges élményben lehet része, hiszen a húsokat faszénparázson készítik el, hogy az ízletes és ínycsiklandó fogásokkal lenyűgözzék a vendégeket és felejthetetlenné tegyék az étkezést.

A hely glutén- és laktózmentes konyhája egyedülálló, amely keresztszennyeződéstől mentes ételeket kínál. Az étterem mindent megtesz azért, hogy vendégei élvezhessék az étkezést, anélkül, hogy ételérzékenységükkel vagy allergiájukkal kellene foglalkozniuk. Az étlap sokféle diétát támogat, és a tej-, tojás- és szójamentes fogások mellett húsmentes, vegán és IR-barát ételeket is kínál.

A Meat Again Grill & Wine azonban nemcsak kivételes ételekkel, hanem egyedi étkezési koncepcióval is rendelkezik. A közös étkezések (sharing concept) fontosságát hangsúlyozva, az étterem mezzékre és grilltálakra épülő ételkínálattal várja vendégeit. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy megosszuk egymással az ételeket, közös élményeket szerezve a remek ízeken keresztül.

Az éttermi élményt kiváló italválaszték egészíti ki: saját készítésű koktélok, lenyűgöző gintonic-választék és válogatott, minőségi borok széles palettájával várják vendégeiket. Továbbá gondoskodnak arról is, hogy a külföldi tételek is helyet kapjanak a borkínálatban, így mindenki találhat az ízlésének megfelelő italt. Látogassatok el hozzájuk és fedezzétek fel a mediterrán konyha titkait!

1114 Budapest, Vásárhelyi Pál u. 2. | Weboldal | Facebook

blank

Rub & Roll Barbecue

Budapest belvárosának Szent István körúti nyüzsgésébe tökéletesen illeszkedik a Rub & Roll Barbecue autentikus étterme. Míg a körúton villamosok és autók suhannak el egymás után, addig a Rub & Roll teraszán Texas legfinomabb ízei kerülnek a tányérokra. Tengerentúli és fesztelen hangulat jár itt kéz a kézben, miközben klasszikus barbecue, omlós grill- és steakfogások csábítanak a déli államok megízlelésére. Ha Texasig meg sem állnál és egy átlagos hétköznapodat megkoronáznád a kedvenc, selymes cheddar szósszal nyakon öntött burgereddel, engedj bátran Amerika hívásának!

1055 Budapest, Szent István körút 13. | Weboldal | Facebook

blank

Ha mennyei fagyikkal hűtenétek le magatokat a tüzes grillételek után: