Budapest 11 legjobb fagyizója, ahol hűsítő menedéket találhatunk a nyári hőségben

Nem egyszerű menedéket találni ebben a nyári hőségben, de néhány gombóc jéghideg fagylalttal talán elviselhetőbbé tehetőek a napok. Mutatjuk, hogy mely fagyizókat érdemes felkeresni Budapesten!

Kell fagylalt?

Állítólag a Kő fagyi? testvérüzeménél kapható Budapest egyik legjobb fagyija, a Városmajor szomszédságában. A Kell fagylalt? a klasszikus ízek mellett az extravagáns opciókat is felvonultatja, amit akár az üzlet mellett kihelyezett kedves kis fagylaltoskocsiból is kérhetünk.

1122 Budapest, Maros utca 17. | Facebook

Legjobb fagyizó budapest 2023
Fotó: Kell Fagylalt? Facebook

Anjuna Ice Pops

A természetes, kizárólag növényi alapú fagylalt kedvelőinek az Anjuna Ice Pops három budapesti üzletének egyikét ajánljuk. Az egész évben elérhető, friss gyümölcsökből, csokoládéból, magvakból és növényi tejből készült jégkrémek még a legforróbb napokon is felüdülést hoznak majd, akár kiskedvenceinknek is!

1137 Budapest, Pozsonyi út 5. | 1024 Budapest, Lövőház utca 24. | 1051 Budapest, Sas utca 7. | Weboldal

Budapest fagyizó
Fotók: Anjuna Ice Pops Facebook

Dolce Fantasia Gelateria Italiana

Budapesten három helyszínen ízlelhetünk meg egy csipet Itáliát, a Dolce Fantasia Gelateria Italiana jóvoltából. A fagylaltok 100 százalékig olasz technológiával és alapanyagokból készülnek, erre pedig biztos garancia, hogy még a tulajdonosok is Olaszországból érkeztek. A fagyik így egyszerre krémesek és frissítőek, feldobva még a legmelegebb nyári napokat is.

1133 Budapest, Árbóc utca 4. | 1078 Budapest, István utca 5. | 1067 Budapest, Szondi utca 82. | Facebook

legjobb fagyizók Budapesten
Fotó: Dolce Fantasia Gelateria Italiana Facebook

Béke téri fagyizó

A Béke téri fagyizó tavaly óta megújult köntösben, a Fresh Gardennel együtt folytatja útját, egy hangulatos kerthelyiséggel kiegészülve. Így ezentúl a hűvösben fogyaszthatjuk el az isteni, adalék- és színezékanyagmentes fagylaltokat, akár a kézműves, akár a csavart fagyira esik majd a választásunk.

1185 Budapest, Nagybánya utca 3-5. | Facebook

blank
Fotó: Fresh Garden, Béke tér Facebook

Kő fagyi? a Bartókon

A Káli-medencében található fagyizó sikere egészen a Bartók Béla útig repítette a Kő fagyi? csapatát. Ez pedig nem csoda, hiszen a fagylaltkészítést olasz mesterektől sajátították el, a minőségi alapanyagokat pedig környékbeli termelőktől szerzik be a hűsítő nyári édességhez, akár cukormentes változatban is!

1114 Budapest, Bartók Béla út 35. | Facebook

blank
Fotó: Kő fagyi? a Bartókon Facebook

Azúr Fagyizó

Követve az aktuális trendeket, jelenleg több mint 120-fajta ízt kóstolhatunk meg az Azúr Fagyizó két helyszínén. A fagylaltok a lehető legjobb alapanyagokból készülnek, az egyedi receptúra népszerűségét pedig az is mutatja, hogy szinte mindig sor áll az üzleteik előtt. Sőt, az Azúr csapata mindenkire gondolt, ezért laktóz-, cukor-, gluténmentes és vegán fagylaltokat is készítenek!

1137 Budapest, Pozsonyi út 33/B | 1133 Budapest, Kárpát utca 52. | Weboldal

blank
Fotó: Azúr Fagyizó Facebook

Áfonya Fagyizó és Cukrászda

Kellemes, családias hangulatú fagylaltozóra bukkanhatunk a Feneketlen-tóval szemben, ahol mindig találhatunk valami finomságot. Az Áfonya Fagyizóban ugyanis az örök klasszikusok mellett francia desszertek inspirálta finomságokat is megkóstolhatunk, csak győzzünk választani a több, mint 100-féle íz közül.

1114 Budapest, Bartók Béla út 82. | Weboldal

blank
Fotó: Áfonya Fagyizó és Cukrászda Facebook

Bruno Gelateria

Gyönyörű mélykék színűre mázolt ajtók jelzik, hogy megérkeztünk a III. kerület egyik legjobb fagyizójához. A Bruno Gelateria kellemesebb hangulatú fagylaltozójának autentikus szicíliai recept alapján készült választékában lehetetlen csalódni. A gyümölcsös fagylaltok mindegyike tejmentesen készül, a granitákat (szorbetféle) pedig vétek lenne kihagyni!

1036 Budapest, Kolosy tér 5-6. | Facebook

blank
Fotók: Bruno Gelateria Facebook

Gelateria Pomo D’oro

Amennyiben igazi olasz fagylaltot kerestek, akkor irány az Arany János utca! A Gelateria Pomo D’oro-ban féltve őrzött olasz recept alapján készítik a fagylaltokat, minőségi alapanyagokból. A végeredmény egy mennyeien krémes fagyi, amelyből heti szinten próbálhatunk ki egészen új ízvilágúakat, így mindig érdemes visszatérni.

1051 Budapest, Arany János utca 12. | Weboldal

blank
Fotó: Gelateria Pomo D’oro Facebook

Hópihe

A tulajdonos imádnivaló fehér színű kutyája, Hópihe ihlette a IX. kerület kedves kis fagylaltozóját, ahol prémium minőségben kóstolhatjuk meg a nyár legnépszerűbb hűsítőjét. Ha már az összeset végig kóstoltátok, a krémest se hagyjátok ki, hiszen itt lehet kapni Budapest egyik legjobbját!

1093 Budapest, Lónyay utca 41. | Facebook

blank
Fotó: Hópihe Facebook

Béla bácsi cukrászdája

Közel 30 éve nyitotta meg kapuit Béla bácsi cukrászdája, ahol a tradicionális és korszerű cukrászat találkozásaként készítik a különleges termékeiket, főként hazai, adalékanyagmentes alapanyagokból. Ez a fagylaltoknál sincs másként, ezért javasoljuk, hogy térjetek be hozzájuk egy hűsítő finomságra!

1016 Budapest, Mészáros utca 14. | Weboldal

blank
Fotó: Béla Bácsi Cukrászdája Facebook

További édes finomságok idén nyárra: