5 hely Budapesten, ahova a felülmúlhatatlan BBQ-finomságokért csábulunk be

Aligha ismerünk jobb érzést, mint az izzó parázs által megszeretgetett omlós húsok ízvilágát a legkülönfélébb gasztroínyencségekbe zárva, kisüzemi sörökkel és kézműves italokkal kísérve áldozni a BBQ-életérzés oltárán.

Blokk BBQ

Autentikus amerikai barbecuetechnológiával készülnek az Üllői úti Blokk BBQ szendvicsekben, boxokban és burgerekben újjászülető húsai. A prémium alapanyagok felhasználásával, kistermelői és házilag készült hozzávalókból kikerekített étkek mellől pedig nem hiányozhatnak az olyan különlegességek, mint a mustáros babsaláta, a házi kimchi, a borsos majonéz vagy a francia uborka relish, vagyis uborkadzsem. A színvonalas ételek pedig természetesen színvonalas kisüzemi sörökkel és kézműves ciderekkel járnak kéz a kézben.

1191 Budapest, Üllői út 218/1 | Facebook

Pompás Budapest

Bohém elegancia, eklektikus enteriőr és klasszikus értékek az ismertetőjegyei a IX. kerület szívében található Pompás Budapestnek. A két éve megnyitott és azóta megújult étteremben valósággal képtelenség ellenállni a grillen sistergő bárányburgernek, a pompás bagelnek és klasszikus quesadilláknak, melyek reggel, délben és este is ugyanolyan jól csúsznak. A magas minőségű és folyamatosan megújuló kínálathoz – ahogy azt kell – a pesti éjszakák ihlette hűsítő italok társulnak.

1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 52. | Weboldal | Facebook

Smokey Monkies BBQ

A Smokey Monkies sem tett mást, mint visszanyúlt a komoly tradícióval bíró autentikus amerikai vonalhoz annak érdekében, hogy gasztronómiájuk és 10 órán át készülő húsaik igazi élménnyel ajándékozzák meg vendégeiket. A felülmúlhatatlanul omlós végeredményhez itt szilvás BBQ-szósz, aszaltparadicsomos majonéz, köretnek mac&cheese dukál, míg a könnyedebb étkűeknek BBQ-saláta hoz örömteli pillanatokat. Népszerűségükről négy budapesti egységük tanúskodik, melyek mindegyikében más-más hangulat fogad bennünket: hol elegánsabb enteriőr, hol saját készítésű látványfüstölő adja meg a füstös étkek mennyei felhangját.

1033 Budapest Szentendrei út 89-95. | 1051 Budapest Arany János u. 23.| 1096 Budapest Haller u. 22. | 1077 Budapest Király u. 53. | Facebook

blank

DP BBQ

Mielőtt túl sokat morfondíroznánk azon, mit is jelenthet a DP rövidítés, eláruljuk, hogy a város egyik legkiválóbb BBQ-szentélyére a XXII. kerületben a Duna-parton lelhetünk. A DunaFok Szabadidőparkban található DP BBQ-ban messze a város zajától grill- és BBQ-életérzés kerít hatalmába, miközben a szabad tűzön készült húsok illata lengi körbe a helyet. A szombattól vasárnapig nyitva tartó büfé ötvözte magas színvonalú étteremben hétről hétre gasztrokülönlegességek sorakoznak fel, amiket vízparti hangulattal karöltve fogyaszthatunk el.

1221 Budapest, Hajó utca 2. | Facebook

blank

MAG Kert BBQ

Az Etele Plazától egy karnyújtásnyira fedezhetjük fel a főváros egyik jól titkolt BBQ-gyöngyszemét, a szaftos húsok szakértőjeként emlegetett MAG Kert BBQ-t. Az eldugott helyszín tágas, bohém kerthelyiséget függőágyakkal, hintával és színes bútorokkal, valamint zseniális hamburgereket, BBQ-húsokat, szószokat, wrapeket és házi sült burgonyát rejt. Csak győzzetek választani!

1119 Budapest, Kelenvölgyi határsor 3. | Weboldal

blank