4+1 hely Budapesten, ahova a felülmúlhatatlan BBQ-finomságokért csábulunk be

Aligha ismerünk jobb érzést nyaranta, mint az izzó parázs által megszeretgetett omlós húsok ízvilágát a legkülönfélébb gasztroínyencségekbe zárva, kisüzemi sörökkel és kézműves italokkal kísérve áldozni a BBQ-életérzés oltárán.

Blokk BBQ

Autentikus amerikai barbecuetechnológiával készülnek az Üllői úti Blokk BBQ szendvicsekben, boxokban és burgerekben újjászülető húsai. A prémium alapanyagok felhasználásával, kistermelői és házilag készült hozzávalókból kikerekített étkek mellől pedig nem hiányozhatnak az olyan különlegességek, mint a mustáros babsaláta, a házi kimchi, a borsos majonéz vagy a francia uborka relish, vagyis uborkadzsem. A színvonalas ételek természetesen színvonalas kisüzemi sörökkel és kézműves ciderekkel járnak kéz a kézben, júniusban pedig a BBQ-szentháromság egyik nagyágyújával, a marhaoldalassal egészül ki az egyébként is széles választék.

1191 Budapest, Üllői út 218/1

Pompás Budapest

Bohém elegancia, eklektikus enteriőr és klasszikus értékek az ismertetőjegyei a IX. kerület szívében található Pompás Budapestnek. A két éve megnyitott és most megújuló étteremben valósággal képtelenség ellenállni a grillen sistergő bárányburgernek, a pompás bagelnek és klasszikus quesadilláknak, melyek reggel, délben és este is ugyanolyan jól csúsznak. A magas minőségű és folyamatosan megújuló kínálathoz – ahogy azt kell – a pesti éjszakák ihlette hűsítő italok társulnak. És hogy signature burgerük a mogyoróvajon, banánon, mennyei húspogácsán és vörösáfonya-lekváron kívül milyen kuriózumokat rejt, megtudhatjátok, ha utánajártok.

1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 52.

Smokey Monkies BBQ

A Smokey Monkies sem tett mást, mint visszanyúlt a komoly tradícióval bíró autentikus amerikai vonalhoz annak érdekében, hogy gasztronómiájuk és 10 órán át készülő húsaik igazi élménnyel ajándékozzák meg vendégeiket. A felülmúlhatatlanul omlós végeredményhez itt szilvás BBQ-szósz, aszaltparadicsomos majonéz, köretnek mac&cheese dukál, míg a könnyedebb étkűeknek BBQ-saláta hoz örömteli pillanatokat. Népszerűségükről négy budapesti egységük tanúskodik, melyek mindegyikében más-más hangulat fogad bennünket: hol elegánsabb enteriőr, hol saját készítésű látványfüstölő adja meg a füstös étkek mennyei felhangját.

1033 Budapest Szentendrei út 89-95.
1051 Budapest Arany János u. 23.
1096 Budapest Haller u. 22.
1077 Budapest Király u. 53.

DP BBQ

Mielőtt túl sokat morfondíroznánk azon, mit is jelenthet a DP rövidítés, eláruljuk, hogy a város egyik legkiválóbb BBQ-szentélyére a XXII. kerületben a Duna-parton lelhetünk. A DunaFok Szabadidőparkban található DP BBQ-ban messze a város zajától grill- és BBQ-életérzés kerít hatalmába, miközben a szabad tűzön készült húsok illata lengi körbe a helyet. A péntektől vasárnapig nyitva tartó büfé ötvözte magas színvonalú étteremben hétről hétre gasztrokülönlegességek sorakoznak fel, amiket akár napágyakban, akár fűben ücsörögve, vízparti hangulattal karöltve fogyaszthatunk el.

1221 Budapest, Hajó utca 2.

+1: Füstölgő Sarok BBQ és Füstölgő Piknik

Június 17-én ünnepli ötödik születésnapját a Dunakanyar egyik legfontosabb gasztronómiai állomása, a zebegényi Füstölgő Sarok BBQ. Faludi Dani és csapata parázson sült báránygyrosszal és fatüzelésű grillen készült wagyu burgerrel készül, míg a fesztiválhangulatot a lüktető zene, a jó társaság és a Dunára nyíló lélegzetelállító kilátás biztosítja. De szombatonként és vasárnaponként is érdemes lesz Zebegény macskaköves tere felé kitérőt tenni, hiszen a templom tőszomszédságában bármikor benevezhetünk egy pompás pulled porkra, sloppy joe-ra vagy minden képzeletet felülmúló chilis babra.

2627 Zebegény, Petőfi tér 15.