Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2022. június 13-19.

Hétről hétre egyre több program vár benneteket a Balaton partján. Koncertek, túrák, gasztroélmények, fesztiválok – ezek közül válogattunk nektek.

Programok a Balaton északi partján

Balaton, a magyar tenger – Pályi Zsófia fotókiállítása (2022. június 10-24., Balatonfüred)

Pályi Zsófia fotográfus által készített, a “Balaton, a magyar tenger” fotósorozat bejárta a nemzetközi sajtót, szerepelt a CNN oldalán is, és az amerikai National Geographic magazin nyitó képriportként mutatta be hét oldalon át 2021. nyarán, melyet közel harminc ország helyi lapja vett át szerte a világon. Ez a kiállítás lesz megtekinthető a Gyetvai Villában a nyári hónapokban. A június 10-i megnyitóra szeretettel, és persze szuper balatoni borokkal várnak mindenkit.

Art Udvar – Zene, Szöveg & Bor (2022. június 15., Gyenesdiás)

Szerda esténként ingyenes koncertek és előadások és finom bor várják a művészetkedvelő közönséget a gyenesdiási Községháza és a Pásztorház által határolt belső udvaron.

Balaton programok 2022 június

Tarr Dávid // Tagyon Birtok (2022. június 16.)

Gitáros-énekes könnyűzenei átiratok korszakbeli és műfaji kötöttségek nélkül, hazai és külföldi dalokból egyaránt válogatva.

Egy új hely felderítése mindig szuper program:

Airforce Táncgála (2022. június 16., Keszthely)

Fellép Nemazalány x Sofi és egyedülálló táncélményben is részetek lehet az Airforce tánciskola gálaműsorán.

Bortriatlon – Kéknyelű Zsendülés (2022. június 17-19., Badacsonyi Borvidék)

A rendezvények alkalmával megismerheted a borvidékre jellemző borokat egyenesen a borosgazdáktól, hamisíthatatlan környezetben. A pincékben borkóstolás mellett színes programokkal, ajánlatokkal, pecsétgyűjtő boros játékkal várnak.

Pont Csopak Kertmozi: Spielberg-maraton / A filmkészítés kulisszatitkai 

A Balaton északi partjának szívében, egy működő vízimalom kertjében Spielberg-mozimaratonnal, kulturális programokkal és kulináris élményekkel várnak benneteket a Pont Csopak idei programsorozatának második hétvégéjére.

Balatoni programok 2022 június

Somló Fesztivál / Éjszakai Pincetúra 2022 (2022. június 17-19.)

A már hagyományos Éjszakai Pincetúra idén június 18-án este 10 órakor kezdődik. A pincetúrát megelőzően két napos kulturális – kézműves – kistermelői Somló Fesztivál vár titeket a Somló hegy lábánál és körben az egész hegyen, a közösségi tereken.

A Trigo bemutatja: I. SIGNAL IDUNA x Bringázzunk Egyet! (2022. június 17-19., Örvényes)

A Tihanyi, Badacsony, Napfelkelte és Naplemente Félmaraton szervezőinek első biciklis eseménye: egy gasztro versenytúra a Balaton körül, ahol QR-kódokkal érvényesítheted a távodat a tó jellegzetes vendéglátói helyein. Ha sietsz, akkor egy nap alatt is teljesítheted, ha nem, akkor szánd rá az egész hétvégét, a Beachen várnak esti koncertekkel pénteken és szombaton egyaránt.

Állandó programok és látnivalók a Balaton északi partján:

Szigliget Várudvar Fesztivál (2022. június 17-19.)

A Szigliget Várudvar Fesztivál három napon át hozza el nektek a nyár igazi hangulatát és nyitja meg a szezont a Balaton felett egy szinttel. Koncertek (Follow The Flow, Honeybeast, Fran Palermo, Carson Coma, Bohemian Betyars), fényfestés és street food különlegességek várnak majd titeket.

Programok Balaton északi part: Szigliget Várudvar Fesztivál 2022

Szent Iván Éji Via Ferrata Cseszneken (2022. június 18.)

Ünnepeljétek a Szent Iván Éjt Cseszneken a Kőmosó-szurdokban. 21 órától mászás kifulladásig, ki-ki az ereje és tehetsége szerint. A mászás után tábortűz, szalonnasütés akár hajnalig.

Bortúra Badacsonyban (2022. június 18., Badacsonytomaj)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az ott élő embereket.

THE BEAUX JAXON R&B QUARTET (2022. június 18., Káptalantóti)

Jó kis blues bulinak ígérkezik az este, egy hazánkban élő amerikai gitáros vezette formáció fogja elhúzni a nótátokat. Harapnivalók lesznek a borocskák mellé, a naplemente remélhetőleg pazar lesz és megkóstolhatjátok a Sabar Borház új Kéknyelűjét is.

XVIII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek (2022. június 18- július 3.)

A Levendula Hetek célja: egy kis időre Tihanyba, a magyarországi levendulatermesztés egyik fellegvárába hívni ennek a csodálatos növénynek a kedvelőit, vigyék hírét annak, hogy itt már száz éve is szerették a levendulát.

Balaton-felvidéki kéktúra: Balatonfüred-Alsóörs (2022. június 19.)

A Balaton-felvidéki kéktúra legszintesebb és egyik leglátványosabb szakasza a bámulatos panorámát nyújtó Tamás-heggyel, a döglesztően meredek Péter-heggyel, majd Csopakot érintve a csodás Csákány-hegy után szőlőbirtokok közt Lovas érintésével érkezhettek meg Alsóörsre.

Tűzgyűrű tanösvény túra, ahol feltárulnak egy vulkán titkai (2022. június 19., Badacsony)

Járd be és ismerd meg egy túravezető segítségével a 10 állomásos a Tűzgyűrű tanösvényt a Badacsonyon!

Bodorka – a Balaton legnagyobb akváriuma (Balatonfüred, egész héten)

Balatonfüred egyik legnépszerűbb látogatóközpontja, ami egyben a Balaton legnagyobb akváriuma, a Tagore sétány platánokkal tarkított igéző, virágos környezetében helyezkedik el. A Bodorka Vízivilág Látogatóközpontban összesen 19 akvárium, 2 terrárium és egy kerti tó került kialakításra, ahol Magyarország védett állatai közül többel is megismerkedhetünk. A több mint 30 balatoni halfajt bemutató Bodorka nem véletlenül vált kicsik és nagyok, fiatalok és idősek kedvencévé, hiszen a Balatonban megtalálható különböző halfajok mellett két további akvárium hivatott a tengerek élővilágát szemléltetni.

Programok a Balaton déli partján

Kocsmakvíz a Lógó Üvegben (2022. június 14., Siófok)

Jelentkezz 4-6 fős csapatoddal, és mutassátok meg, hogy ti vagytok a legtájékozottabb baráti társaság a városban!

A BALATON NŐI SZEMMEL – Szezonnyitó és Kortárs pop-up kiállítás a Bonitában (2022. június 16., Siófok)

Június 16-án ünnepeljétek egy fergeteges szezonnyitó bulival a nyár kezdetét és Körmendi Klára festőművész kiállításának megnyitását.

FÖLD és VÍZ – Szőke György és Deák Németh Mária kiállítása / Kultkikötő Kápolnatárlatok (2022. június 17., Balatonboglár)

A Balatonboglárhoz közel élő művészek munkássága a természeti világ absztrakcióba forduló, de végletekig elvonatkoztatott formáiból táplálkozik. Szőke György festőművész és Deák Németh Mária grafikusművész kiállítását Dr. Géger Melinda művészettörténész nyitja meg. Közreműködnek a Balatonboglári Zeneiskola fuvola szakos tanulói.

Ékszer-töklámpás/ Zen In Light workshop (2022. június 17., Siófok)

Lámpakészítő program azoknak, akik szeretnek különlegességet alkotni. Igazán egyedi ajándékot készíthetsz magadnak vagy szeretteidnek, különleges alapanyagból.

Programok Balaton déli part 2022 június

GRAND OPENING 2022 – Zamárdi Vízisport Bázis(2022. június 18.)

Június 18-án szombaton hivatalos szezonnyitó keretében ugrhattok fejest a nyárba a Zamárdi Vízisport Bázison. Ezen a napon minden szolgáltatás féláron elérhető, valamint ingyen részt vehettek egy 1 órás csoportos szörf és/vagy kite oktatáson is.

Állandó programok és látnivalók a Balaton déli partján:

Plázs Siófok: AZAHRIAH / DZSÚDLÓ (2022. június 18.)

Nappal fürdőzhettek a habokban, napozhattok a napozóstégen, sportolhattok, vagy kipróbálhatjátok a Plázs gasztronómiai kínálatát. Este a csillagok alatt bulizhattok a legjobb előadókra. Ezen a héten szombaton Azahriah és Dzsúdló ad koncertet.

Hangutazás és örömzenélés a Bohém Birtokon (2022. június 19., Zamárdiban)

Ha elmész, mindössze annyi lesz a dolgod, hogy kényelmesen elhelyezkedsz, és megnyitod magad a rezgések, hangok számára. Utána örömzenélést (közös éneklést, dobolást) tartanak, melyen ha kedved van, te is részt vehetsz. Nem kell hozzá semmilyen zenei tudás, ismeret. Ha van hangszered, sámándobod, vidd bátran, ha nincs, akkor adnak majd. A taps és ének is tökéletes választás lehet.