Újdonságok a Balatonnál: 7 hely, ahová érdemes ellátogatni júniusban

Kétségkívül elkezdődött a nyári szezon a Balaton környékén, mutatjuk is, milyen újdonságokra számíthattok, ha a magyar tenger felé veszitek az irányt idén nyáron. Jöjjenek a legújabb éttermek, múzeumok és családbarát helyek, melyeket érdemes felkutatni a következő hónapokban.

Casa Christa Étterem, Balatonszőlős

Csodálatos balatoni panorámával bíró étterem nyitott a mesebeli Casa Christa Agriturismo birtok központjában, Balatonszőlős romantikus domboldalában. Díjnyertes, tapasztalt séfek, kiváló alapanyagok, helyi és országosan elismert borászok borai, valamint hét, saját wellnessrészleggel felszerelt présház várja itt a vendégeket, háborítatlan környezetben.

8233 Balatonszőlős, Izabella út

Fotó: Casa Christa Facebook

Vizek Háza Élménypark, Zamárdi

Májusban adták át Zamárdi legújabb attrakcióját, a három helyszínen működő Vizek Háza Élményparkot, amely egy bemutatóterem, egy vizes játszótér és egy tanösvény segítségével ismerteti meg a látogatókat az ivóvízellátás és a szennyvízkezelés rejtélyeivel. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. zamárdi telephelyén található Vizek Házát jelenleg csak iskolás csoportok látogathatják, de hamarosan a nagyközönség előtt is megnyílik az élménypark.

8601 Siófok, Balatonszéplak-alsó, Tóközi u. – Zamárdi (hrsz.: 438)

blank
Fotó: Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hivatalos oldala Facebook

Tebe Hulladékmentes Bolt, Keszthely

Az országszerte népszerű Tebe Hulladékmentes Bolt újabb egységgel gazdagodott idén tavasszal, méghozzá a Balaton-partján, Keszthely sétálóutcájában. A balatoni régió első hulladékmentes boltjában saját élelmiszertartóinkat (zsákokat, üveg- és műanyagtartókat) tölthetjük tele a választott termékekkel, majd a vásárlás végén a kasszánál fizethetünk a mennyiség fényében, ezáltal megspórolva a felesleges csomagolást.

8360 Keszthely, Kossuth utca 9.

blank
Fotó: Tebe Keszthely – Hulladékmentes bolt Facebook

Papillon, Gyulakeszi

Egy elhagyatott Balaton-felvidéki házikóból alakították ki a Gyulakeszi határában található Papillont, melyet nem túlzás a nyugalom szigete jelzővel illetni, hiszen a kertben szellősen elhelyezett ülőhelyek valamelyikére leheveredve igen távol érzi magát az ember a balatoni vendéglátóhelyek fojtogató zsúfoltságától. Egy frissítő limonádé és helyi alapanyagokkal megpakolt szendvicsek társaságában élvezhetjük itt a tanúhegyekre nyíló páratlan panorámát.

8286 Gyulakeszi, Hrsz. 060/11

blank
Fotó: Papillon hivatalos oldala Facebook

Talpkaland Mezítlábas Park, Mencshely

A turistahadak által kedvelt helyszínektől távol, Mencshely félreeső részén találhatunk rá az idén tavasszal megnyitott Talpkaland Mezítlábas Parkra, amely árnyas fáinak és a vadregényes környezetnek hála tökéletes úti cél a legmelegebb napokon is az egész családnak. A felnőttek itt aztán tényleg ellazulhatnak, míg a legkisebbek imádni fogják a házi készítésű, fejlesztő játékokat.

8271 Mencshely

blank
Fotó: Talpkaland Mezítlábas Park Facebook

Lokal47, Kéthely

Új, a fenntartható szemléletet követő étterem nyitott a Balaton délnyugati végében található Kristinus Borbirtokon. A tudatos vendéglátásért egy fiatal pár felel, akik szezonális, helyi (maximum 80 kilométeres körzetből érkező) alapanyagok felhasználásával varázsolnak ízletes fogásokat a vendégek tányérjára. A small plate koncepciót követve kis adagokat szervíroznak, hogy a betérők minél többféle ételt megkóstolhassanak, egyszerre arra ösztönözve őket, osszák meg egymással az étkezés élményét.

8713 Kéthely, Hunyadi utca 49.

blank
Fotó: Lokal47 Facebook

Tihanyi Alkotók Háza

Még márciusban átadták Tihany új, többfunkciós kulturális intézményét, az egyszerre kiállítótérként, előadóteremként, valamint múzeumként működő Tihanyi Alkotók Házát. Egyúttal állandó kiállítás nyílt az épületben A belső emigráció évei címmel, amely felidézi a XX. század közepén itt alkotó művészek mindennapjait. A Tihanyi Alkotók Háza hamarosan megnyílik a nagyközönség előtt, addig is érdemes Facebookon tájékozódni a nyitás pontos dátumáról.

8237 Tihany, Árpád utca 2.

blank
Fotó: Tihanyi Alkotók Háza Facebook