Újdonságok a Balatonnál: 5 hely és látnivaló, amit érdemes felkeresni júniusban

Ha az idei szezonban újdonságokkal kezdenétek a balatoni pihenést és nyaralást, az alábbi öt helyszínt látogassátok meg mindenképp!

Freskó, Zamárdi

Ha egy hely képes megidézni az olasz életérzést a Balaton partján, az nem más, mint a Zamárdiban nem is olyan rég megnyitott Freskó. A zseniális enteriőrrel berendezett aprócska kávézóban ugyanis egy igazi remekmű alatt csipegethetitek az olasz falatokat és kortyolhatjátok a csésze firenzei feketét.

8621 Zamárdi, Kossuth Lajos u. 10. | Facebook

Fotó: Freskó Facebook-oldala

Megújult a siófoki rózsakert

Négyéves felújítási munkálatokat követően újult meg a siófoki hajóállomás mellett található rózsakert. A kert, mely 11 ezer új növénnyel, mocsári ciprusokkal, szökőkúttal és vadonatúj utcabútorokkal is gazdagodott, nem kevesebb, mint 70 rózsafajtával nyújt mostantól egyedülálló élményt.

Fotó: Siófoki Hírek Facebook-oldala

Pántlika Bisztró – Egy falat Csopak

A Csopakon nemrégiben megnyitott Pántlika Bisztró – Egy falat Csopak ízelítőt ad, hogyan is fonódik össze a jelen a múlttal. A hangulatos Balaton-felvidéki ház udvarába megérkezni olyan ugyanis, mintha egyszerűen csak hazaérnénk. A 500°C-os kemencében 48 órán át kelesztett nápolyi jellegű pizzák sülnek sorra egymás után, melyek mellé éppolyan jól csúszik egy csapolt Peroni, mint egy pohár friss és roppanós csopaki olaszrizling.

8229 Csopak, Kossuth u. 101. | Facebook

blank
Fotó: Pántlika Bisztró – Egy Falat Csopak Facebook-oldala

Nagymacska bemutató komplexum nyílt a Veszprémi Állatkertben

A Veszprémi Állatkert legújabb látványossága egy nagymacska bemutató komplexum. A látogatók az újdonsült kifutóknak köszönhetően a talajtól a lombkoronákig különböző szintekről, változatos nézőpontokból figyelhetik meg a természetvédelmi szempontból is kiemelkedő szibériai tigrisek, a hópárducok és a kárpáti hiúzok mindennapjait.

8200 Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 17. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Veszprémi Állatkert Facebook-oldala

Mimi Étterem, Balatonlelle

Balatonlelle központjában nyitott meg a nemzetközi konyha ízeit képviselő Mimi étterem. Az egyedülálló gasztronómiai élmény náluk Konyári borokkal, a legjobb minőségű alapanyagokkal és különleges desszertekkel jár kéz a kézben. Az étteremben a négylábú pajtásokat is szívesen látják.

8638 Balatonlelle, Honvéd u. 18. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Mimi étterem Facebook-oldala

Egy megelevenedett mediterrán oázis is vár rátok a Balatonnál: