50+ zseniális program a pünkösdi hétvégére Budapesten // 2022

Temérdek szuper programmal vár bennünket Budapest és környéke a pünkösdi hétvégén is. Összegyűjtöttük nektek a legjobbakat!

Többnapos programok a pünkösdi hétvégén

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál (csütörtöktől)

Indítsátok a nyarat a belváros szívében, a Szabadság téren a Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválon! Az esemény fő célja, hogy a sörfesztiválok népszerűségén felbuzdulva szélesebb körben megismertessék a hazai bor- és pezsgőpincészeteket a nagyközönséggel június 2. és 6. között, egy ingyenes fesztivál keretein belül.

Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál (csütörtökről)

Június 2. és 8. között, immár tizedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivált Budapesten, a Toldi Moziban. A hétnapos fesztiválon a legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmeket tekintheti meg a közönség, méghozzá blokkokra osztva. Az utolsó napon díjazzák a legjobbakat.

Egy új hely felderítése pünkösdre is jó program lehet:

Haydneum – Egyházzenei Fesztivál (péntektől)

Június 3. és 12. között rendezi meg első Egyházzenei Fesztiválját a Haydneum – Magyar Régizenei Központ Budapesten, az Egyetemi templomban, illetve a Belvárosi Szent Mihály-templomban, hazai és külföldi előadókkal, magyar vonatkozású ismert és még felfedezésre váró repertoárral az 1630-tól 1830-ig tartó időszakból.

Duna Karnevál (péntektől)

A június 3. és 12. között megrendezésre kerülő nemzetközi kulturális programsorozatot idén 27. alkalommal szervezik meg Budapest négy helyszínén, ingyenes programokkal, hungarikumokkal, látványos táncegyütteseket bemutató felvonulással, pünkösdi tánckarnevállal, világ- és népzenei koncertekkel és karneváli hangulattal. Június 10-én pedig gálaműsorral várnak titeket a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében, amely során külföldi és magyar táncegyüttesek közel 300 művésze áll színpadra. Az est folyamán bemutatkoznak a külföldi táncegyüttesek, majd Petőfi eszmeiségét idézik meg tánccal, zenével.

Hétvégi programok Budapesten és környékén

Japán Napok a K11-ben (péntek-szombat)

A Magyar-Japán Baráti Társaság idén is megrendezi a budapesti Japán Napokat. Bemutatók, origami, haikuverseny, japán édességek, koncertek és számos más érdekesség vár titeket a K11 Művészeti és Kulturális Központban.

Mad Kert | Pünkösdi 3 napos hétvége ráadás gyereknappal (péntek-vasárnap)

16 sörcsap, Barrel Project decizés, tele hűtők, újdonságok-ritkaságok, food truck, soft serve, napsütés a főzde mögötti sörkertben péntektől vasárnapig.

Dunavarsányi Napok (péntek-hétfő)

Háromnapos programsorozat gyerekműsorral, táncbemutatókkal és koncertekkel.

Japán Fesztivál a Hello Budában (szombat-vasárnap)

A két napos, hétvégi programon végigkóstolhatod a japán street food konyha legfinomabb fogásait (Sushi, Ramen, Karaage, Takoyaki, Yakisoba), finom szakékat kortyolgathatsz, és ízelítőt kaphatsz a japán kultúra tradicionális világából.

Póniklub és gyereknap a Nemzeti Lovardában (szombat-vasárnap)

Gyermeknap alkalmából Póni Klub versennyel és ingyenes lovaglással várja a családokat a Nemzeti Lovarda.

Gyereksziget (szombat-vasárnap)

Június 4. és 19. között visszatér az ország legnagyobb, legszínesebb családi fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget. Két év kihagyás után elsőként a pünkösdi hétvégén, június 4-től 6-ig, valamint az azt követő hétvégéken, egészen június 19-ig várják az apró fesztiválozókat és szüleiket egyaránt.

Vál-völgyi Zsúr (szombat-vasárnap)

Június 4-én és 5-én hatodik alkalommal fogadja a látogatókat az Alcsúti Arborétum családi fesztiválja, a Vál-Völgyi Zsúr. A csaknem 200 éves angolparkban temérdek gyerekprogram, illetve széles kulináris és kulturális kínálat garantálja az egész napos jókedvet, olyan fellépőkkel, mint a Follow the Flow, Azahriah, Demjén Ferenc, Kis Grofó, a Valmar és az Edda Művek. A rendezvényt bohóc- és bűvészshowk, sportbemutatók és minden földi jónak otthont adó termelői piac színesíti, a pontot az i-re pedig a Dereszla Gasztro- és Borudvar finomságai teszik fel. A szombaton és vasárnap is 10 órától egészen éjfélig tartó fesztiválra ingyenes a belépés.

Pünkösdi programok 2022 Budapest

BudaPrés Ciderfeszt Etyeken (szombat-vasárnap)

Ami biztosan lesz: kis cider & NAGY cider & csapolt cider, hempergés az almafák alatt, zene. A jobbnál jobb burgerekről a Falatom Gurulo Gasztroműhely gondoskodik. Szombaton 5 órától fellép a Simple Acoustic duója.

Svábhegyi Pünkösdi Búcsú (szombat-hétfő)

A Hegyvidék gazdag programkínálatának immár több évtizede az egyik meghatározó szabadtéri eseménye a három napos Svábhegyi Pünkösdi Búcsú. Sokszínű programjaival, minőségi kézműves termékek felvonultatásával méltán népszerű nem csak a kerületben, de az egész fővárosban.

Pünkösdi Örökségünnep a Szentendrei Skanzenben (vasárnap-hétfő)

A fesztiválszínpadunkon 17 produkció lesz látható a solymászattól kezdve a táncházi bemutatókon a cirkuszművészetig. A portákon pedig 39 programelem várja a látogatókat, akik megismerhetik többek között a kékfestés, a novaji remélés, a busójárás, a vadászat, a bajai halászlé főzés, békési szűcshímzés, vagy épp a karcagi birkapörkölt-főzés hagyományát.

Varázskastély családi fesztivál (vasárnap-hétfő)

Idén újra megnyitja kapuit a Varázskastély. Bemutatók, táncház, koncertek, tűzzsonglőrök – temérdek program vár titeket Nagykovácsiban.

Ázsiai street food éjszakai piac (minden este)

Immár 10 éve várja az érdeklődőket a Chinatown Terasz minden este 17-23 óra között egészen augusztus végéig. 10 konténerbüfé készíti az autentikus ázsiai street food ételeket hatalmas választékban, ahol megtalálhatók kifejezetten nyári specialitások, és olyan fogások, amiket Budapesten máshol nem kóstolhatsz: kínai faszenes grill, kínai palacsinta, dim sum, teppanyaki, bubble tea, Tsingtao sör, és rengeteg egyéb finomság.

Budapesti programok csütörtökön (2022. június 2.)

Galaxis útikalauz stopposoknak – Kertmozi a Budapest Gardenben

Júniusban indul a kertmoziszezon a Budapest Gardenben, ahol minden héten szerdától szombatig újabb filmek várnak majd titeket.

A döntés // MOM Kult

Csányi Sándor és Tenki Réka először áll egy színpadon a közönség előtt, aminek apropója nem más, mint Edith Eva Eger nagy sikerű memoárja, A döntés. A traumák feldolgozását középpontba állító, megrázó, mégis optimista történet színpadi változatát június 2-án és 9-én tekinthetjük meg a MOM Kultban.

Fran Palermo • Kobuci

A Fran Palermo-t Henri Gonzo énekes-dalszerző alapította 2011 végén Budapesten, Magyarországon. A zenekar zenéjét és stílusát különböző műfajok jellemzik, leginkább az indie, a rock and roll, az afropop, sőt a mediterrán hangulat is. Legutóbbi nagylemezüket, a Crocodile Juice Bart a szakma Fonogram-díjjal ismerte el.

Solére – Akvárium Petőfi200 Terasz

Szigeti Zsófi, Solére magyar dalszerző énekes. 2016-ban indította el első zenekarát, Shaibo néven, mely az évek alatt saját szóló projektévé alakult. Az elektronikus space-pop stílusában mozgó énekesnő saját érzelmeit emlékeit örökíti meg dalaiban, izgalmas minimál hangszerelésben.

Ingyenes Jam Session estek: BJC Cafe Jam

A hétvégente nagy sikerrel futó jam session-ök mellett már csütörtökön is várja a koncertek után a késő estig tartó örömzenélés és a hamisítatlan jazzklub hangulat szerelmeseit a Budapest Jazz Club.

Budapesti programok pénteken (2022. június 3.)

Naplementés SUP túra Gödnél

Lapátoljatok egyet a varázslatos gödi ártéri erdő mellett, élvezzétek a madárcsicsergős nyarat. Majd faljatok egyet a Duna csárda hekk-meggyes sör kombinációjából!

Grand Opening – Budapest, Budavári Palota, Csikós-Udvar

A Danubia Zenekar, Máltai Szimfónia program zenekarának koncertje egy csodálatos helyszínen.

Programok pünkösd 2022 Budapest

Péntek esti programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Pénteken egészen este 22 óráig tartó, meghosszabbított nyitva tartással és izgalmas esti programokkal vár a Magyar Nemzeti Múzeum.

Esti madarászat Soroksáron

Június 3-án pénteken egy esti madarászatra várnak titeket, amely során lehetőségetek nyílik az éjszakai hangok és élőlények megismerésére.

Bojtár folkkocsma a Matyiban

Németh Laci és barátai zenélnek kötetlenül a zsámbéki Matyi Kultúrbisztróban, remélhetőleg szabadtéren.

Pünkösdi programok Pest megye 2022

iamyank: Phasing Shapes ~ Pontoon

iamyank műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig utaztat világokon át. A Pontoon tartja új projektjének ősbemutatóját, mely a Phasing Shapes nevet viseli.

Hey, June! – Mayberian Sanskülotts

A tízéves fennállását 2020-ban ünneplő Mayberian Sanskülotts az elmúlt évtizedben egyre bővülő tagsággal az egyik legjobb kortárs magyar zenekarrá vált. Keserédes romantika, az éteri-zajos shoegaze gleccserként elomló grandiozitása és a kortárs dream pop visszhangfüggönyök között lebegő dallamai jellemzik legutóbbi albumaikat.

Lóci játszik // KOBUCI Kert – vendég: Fiúk

A Lóci játszik zenekar őszinte életszemléletével és energikus színpadi jelenlétével keríti szinte azonnal a hatalmába a koncertre látogatókat.

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. június 4.)

Csepel-sziget kerülő hajókirándulás

A Csepel-sziget kerülő hajókirándulás során körbejárhatjátok vízen az egész térséget, miközben megismerhetitek a Duna növény- és állatvilágát, valamint a környék egyéb érdekességeiről is átfogóbb képet kaphattok. Az egész napos kirándulás a szigetszentmiklósi kikötőből indul június 4-én, és reggel 8 órától este 8-ig tart.

Pünkösdi programok Budapesten 2022

Bazsarózsa vásár a Czakó Piaczon

Akár kirándulni, családi ebédelni vagy csak egy békés otthoni programra készültök, a Czakó Termelői Piaczon mindent megtaláltok hozzá, ami segít a napi vitamin szükségletet bevinni a szervezetbe, emellett szezonális és még magyar is. Erre a hétvégére Grajnai the florist ismét sok csodálatos peóniával készült. Megint megduplázza standját és az egészet bazsarózsával árasztja el.

Mesterművek panorámával – Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával

Ismerjétek meg a Magyar Nemzeti Galéria kulisszatitkait, majd a Budavári Palota kupolájából pillantsatok vissza fővárosunkra és nemzetünk művészetére is.

Pünkösdi programok 2022 Budapest

Nyárindító gardróbvásár

Baráti hangulatú, szabadtéri, gyerek-, cica- és kutya barát garázsvásár, ahol világszám áron juthatsz szuper cuccokhoz. A rendezők stílustanácsadók és tervezők.

Hangfürdő a természetben

A Zene Háza az aprónép füleihez igazítja muzsikáját: játékos, ritmikus, ringatós, mókás, mesés, táncos, kézműves, hangszerkóstolós interaktív programokkal várják a családokat.

Mit szólnátok egy bográcsozáshoz?

Budaörsi Meserét

Mesealapú kalandozások, dráma-szerepjáték, kézműves foglalkozások, sok mozgás és jókedv – mindez alkalomról alkalomra egy-egy konkrét mese köré szőve.

GASZTRO & KULT a Borligetben

Piknikhangulat, finom falatokkal, kiváló kerületi, és – a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából – határontúli borokkal, és e témához illő, különleges zenei kínálattal Budafok szívében.

Pünkösdi programok Pest megye 2022

Kertséta a Történeti kertek és kastélyparkok hétvégéjén

Botanikai és kerttörténeti séta Gódorné Hazenauer Zita japánkert-szakértővel.

Varga Livius és a NeVa //StÉGSZÍNPAD – Ráckeve

Varga Livius és a NeVa, azaz a Varga Livius, Nemes Zoltán és Vastag Gábor alkotta alkalmi trió koncertjét hallgathatjátok meg. A trió saját és kedvenc zenekaraik (A Kutya Vacsorája, Quimby, Jambalaya, JJ Cale, Tom Waits, Dr John stb.) ikonikus számaiból csemegézik.

Sena Dub ~ Pontoon

A Sena Dagadubb műsor az énekesnő meditatív, spirituális arcát mutatja meg. A jamaikai dub, a jazz fuvola és Sena füstös hangja egy igazán egyedi hangulatot teremt. Nem siet sehova, egyszerre változatos, de repetitív, megmutatja hogy érdemes néha lelassulni és körülnézni ebben a végtelenül felgyorsult világban.

Budapesti programok a hétvégén

Nightride – éjszakai tekerés

Ha egy kellemes városi csavargásra vágysz szombat este, akkor itt a helyed! Ha nem láttad még Budapest éjszakai arcát két kerékről, vagy ha láttad már sokszor (és imádod), akkor azért.

Társasjátékok Éjszakája a Board Game Cafeban

Ezen az éjszakán éjfélkor nem zárnak be, hanem reggel 6-ig várnak titeket játszani. Különleges ital ajánlat is lesz: Unicum barista tonic, ami frissen tart hajnalig.

Waves by Quixotic with Megahit – Dürer Kert

Miami Vice hangulat a Dürer Kertben! Nyáresti fülledés, szinti, vapor és chill hullámok, forró funkok, jéghideg koktélok, óceáni szellő és pálmafák a Duna-parti naplementében.

The Serial Chillers @ KABIN (2022. június 4.)

Ragadj meg egy fröccsöt és tarts a The Serial Chillersszel ezen a kellemes nyári, zenés napnyugtán! A zenekar soul, funk, blues, reggae, és indie dalokat játszik majd nektek a Duna partján.

MARSH (Anjunadeep) ✸ daytime open air party ✸ by Budapest Calling & Cinema Hall (2022. június 4.)

15 órás day&night party 3 zseniális külföldi vendéggel. MARSH a Romkertben fog zenélni, a Gellért-hegy lábánál, az esti parti pedig a Cinema Hallban folytatódik Dosemmel és Eagles&Butterflies-szal!

Programok pünkösd vasárnapján Budapesten és környékén (2022. június 5.)

Termelői piac és közösségi ebéd a Pancson

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok.

Látogatás Magyarország legnagyobb rózsakertjében

Vegyétek szemügyre a rózsák világának legújabb csodáit, kiállítások sztárjait, az éjszínű mélyvörös fekete-rózsát, vagy a fáradhatatlan nemesítők új eredményeit!

JADE 4FRIENDS Pünkösd

Szezonnyitó daytime bulira vár mindenkit a Jade Beach Dunavarsány. Lesz lehetőség vízisíre, wakeboardra, batwingre, strandröplabdára, kispályás focira és végül, de nem utolsó sorban gasztro élményekre és pihenésre a barátaitokkal.

Gyereknap az Ürömi Állatotthonban

Szórakozás kicsiknek és nagyoknak, kutyás programok és előadások minden állatbarát látogatónknak. Vidd el kis kedvencedet is, hiszen ők sem maradhatnak ki a buliból – csak oltási könyv és póráz legyen nálatok!

Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Ne hagyjátok ki az ország legnagyobb kifejezetten képregényes kulturális eseményét!

Egy kirándulás Budapest közelében szuper hétvégi program lehet:

Nyáresti koncertek a Szent István Parkban

A nyáresti koncertsorozat hagyományosan a XIII. Kerületi Fischer Annie Zeneiskola AMI fúvószenekarának hangversenyével veszi kezdetét.

Bohemian Betyars & Parno Graszt

A két zenekar külön-külön is széles zenei palettán mozog, zenéjükkel különböző generációkat mozgatnak meg és hoznak közelebb egymáshoz. A zenekarok együttműködése nagy hangsúlyt fektet a magyar és cigány hagyományok továbbörökítésére, és egy olyan egyedi látásmódot visz a zenébe, amelynek jelenleg nincs párja.

Programok pünkösdhétfőn Budapesten és környékén (2022. június 6.)

Pünkösdi Prónay Piknik

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül a Prónay Piknik Alsópetényben. Június 6-án, pünkösd hétfőjén a Prónay-kastély parkjában ismét igazi piknik hangulat vár titeket kosárral, pléddel, előzenével, gyerekprogrammal, vezetett kastélysétával és a piknik kosárba való finomságokkal.

blank

Terézváros napja

Terézváros napja két helyszínen cirkuszi mutatványokkal és koncertekkel és más meglepésekkel vár titeket.

4 kolostor túra a Pilisben pünkösdhétfőn

Középkori romok, gyönyörű kilátás – ezek jellemzik a 4 kolostor túrát, amely régi szakrális helyeken halad végig a Pilisben. A túrán a hangsúly az önmagunkban való elmélyedésen és a természettel való összhang keresésén lesz. Mindegyik kolostorromnál egy kicsit megállva, és elmélyedve a helyek szépségében és különleges hangulatában.