70+ kihagyhatatlan tavaszi program Budapesten – 2022 április

2022 áprilisában felpezsdül a főváros. Nyitnak a teraszok, a szabadtéri koncerthelyek, indul a tavaszi fesztiválszezon. Vásárok, túrák, családi programok és több tucat más izgalmas esemény is vár ránk Budapesten.

Budapest FotóFesztivál (egész hónapban)

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest FotóFesztivál, amely idén március 25. és május 8. között a fotográfia egyik meghatározó központjává varázsolja fővárosunkat. 2022-ben több mint 40 galéria, kulturális intézet és múzeum csatlakozik a fesztiválhoz 50 kiállítással és programmal.

Oliver! premier (2022. április 1.)

Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! c. musical a Pesti Magyar Színházba. A Charles Dickens világhírű regényén alapuló családi előadás, melynek bemutatójára április 1-jén kerül sor, monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit. A színpadon feltűnik majd többek között Feke Pál és Kovács Gyopár is.

Tavaszi programok Budapesten 2022

Zengő Bár terasznyitó és tavaszi borlapbemutató (2022. április 1.)

Terasznyitó, új borlapot bemutató borozásra, sörözésre, vagy akár koktélozásra vár benneteket a Zengő bár csapata.

További hangulatos teraszok Budapesten:

Tavaszi éjszakai teljesítményséta (2022. április 1.)

A néhány órás séta Budapest látványosabb kilátópontjainak érintésével változatos és izgalmas élményt kínál, aminek csúcspontja a célba érés utáni közös koccintás. Az esemény célja nem a gyorsaság, hanem mindössze a sikeres teljesítés az éjszakai budapesti látvány élvezete mellett.

Kéknyúl kislemez bemutató a Magyar Zene Házában (2022. április 1.)

A 2008-ban alapított, Premecz Mátyás billentyűs irányította Kéknyúl az elmúlt bő tíz évben a hazai élőzenei soul-funk-jazz-blues-pop színtér egyik vezető formációja. A Hammond orgonában rejlő lehetőségeket mindenféle műfaji körítéssel kiaknázza a nyolcfős zenekar, amely négy nagylemez után eljutott oda, hogy tesz egy merész lépést valami izgalmas, új dolog felé. Az új kislemezük bemutató koncertje a Magyar Zene Házában lesz. Megijedni sem kell persze a rajongóknak – a Kéknyúl-stílus felismerhető marad –, de garantáltan kapnak valami egészen frisset.

Ingyenes kortárs képzőművészeti kiállítás a Képezőben (2022. április 1-13.)

A youngart Gone Viral c. kiállítása olyan műveket mutat be, amelyek a kortárs művészet eszközeivel reagálnak mindenféle korunkat sújtó, váratlan, gyorsan terjedő és globális tüneményre: legyen az akár áldás, akár veszedelem. A “viral” hívószó metaforaként értelmezhető, utal egyrészt a Covid-19 kiváltotta sokkra és utóhatásokra, de ennél többről is van szó.

blank

Bartók Tavasz (2022. április 1-17.)

Világhírű társulatok, zseniális szólisták, különleges bemutatók követik egymást idén áprilisban a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében. A Bartók Tavaszon nem lesz hiány újdonságokban, meglepetésekben, bemutatókban és premierekben, ráadásul idén először Budapest mellett Debrecenben, Győrben és Miskolcon is kihagyhatatlan programok várják a látogatókat.

Budapesti Tavaszi Vásár (2022. április 1-18.)

A belváros szívében családi és gyermekprogramok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják a téli álomból ébredni vágyókat március 26. és április 18. között.

Panorámák a Budai-hegységben (2022. április 2.)

Ezt a túrát azoknak ajánlják, akik szívesen megnéznének néhány vadregényes panorámát, de nem a hosszú távokra és a komoly emelkedőkre vágynak első sorban.

500 év szerelem – Királyi pompa, szerelmi pletykák és intrikák, esküvők a Budai Várban (2022. április 2.)

Milyenek voltak a királyi, főúri, arisztokrata menyegzők? Álompárok, hetedhét országra szóló lakodalmak, szerelmi pletykák és intrikák, 500 év esküvői a budai várban. Tematikus séta a Magyar Nemzeti Múzeum – Magyar menyasszony kiállításához kapcsolódóan.

Anima Sound System lemezbemutató (2022. április 2.)

Az Anima Sound System a magyar elektronikus tánc- és popzene egyik nagy úttörője, ám nem csak az alapok lerakásában jeleskedett, hanem egy folyton megújulni képes, máig releváns formáció, amely legújabb nagylemezét, a tavasszal megjelenő Szomnakuno című albumot ezen az estén mutatja be.

Sakura Ünnep (2022. április 2-3., 9-10.)

Április 2-3., illetve 9-10. között a Fűvészkert látogatói szemtanúi lehetnek a japán cseresznyefák lélegzetelállító virágba borulásának. A népszerű program keretében sor kerül többféle harcművészeti bemutatóra, de lesz tradicionális fegyverkiállítás, irodalmi est, és mangabemutatót is tartanak. Ne hagyjátok otthon a pikniktakarót!

Árpilisi programok Budapesten 2022
Fotó: Szijártó Krisztina

Libanoni brunch-élmény (minden vasárnap, 2022. április 3., 10., 17., 24.)

Az ARZ Libanoni Étterem pazar kilátással emeli magasabb szintre a vasárnapi brunch élményét. Minden vasárnap 12 és 3 óra között gazdag büféebéd-választékkal, helyi borokkal és sörökkel, kávéval, teával, illetve üdítővel várják a különleges napindításra vágyó vendégeket, akik a finomságok mellett a mesés panorámát is élvezhetik.

Tűzoltós Program Gyerekeknek (minden vasárnap, 2022. április 3., 10., 17., 24.)

Áprilisban minden vasárnap a gyerekeké a Budapest Gardenben. A kicsik és nagyok szórakoztatásáról tűzoltó-tematikájú programokkal gondoskodnak: 10 órától tűzoltónak öltözhetnek, sötét labirintusban tehetik próbára a bátorságukat, locsolós játékot játszhatnak, tűzoltóautót simogathatnak, és kipróbálhatják a rúdon csúszást.

Budapesti programok 2022 április

A Magyar Jazz Ünnepe (2022. április 6-9.)

A Hollán Ernő utcai Budapest Jazz Club ad otthont a Magyar Jazz Ünnepének április 6. és 9. között. A négynapos programsorozat keretében egyaránt bemutatkoznak a hazai jazzművészek feltörekvő és elismert képviselői, akik sokszínű koncertélményekkel várják az érdeklődőket a fesztivál összes napján.

Marischka Akusztik Est – Kiss Flórával & Jancsó Gáborral (2022. április 7.)

Kiss Flóra és Jancsó Gábor akusztikus duó formációban kedvenc dalaikat viszik el a Marischkába.

AMOEBA /// vendég: cancel. (2022. április 7.)

A régóta várt második Amoeba-nagylemez szinte derült égből érkezett meg tavaly decemberben, a release után nem sokkal pedig be is mutatták élőben az anyagot egy frenetikus koncert keretében. Aki lemaradt volna a buliról, az most pótolhatja az élményt.

Budapest Ritmo (2022. április 7-9.)

A Budapest Ritmo 2016 óta a fővárosi fesztiválok különleges színfoltja. Az ősi zenékből építkező műfajok, fúziós stílusok, váratlan kulturális keveredések ünnepe. Idén április 7–9. között három belvárosi helyszínre, köztük az Akvárium három színpadára és a Szimpla Kertbe várja a közönséget. A koncertek mellett idén először filmprogram, szakmai panelek és networking, esténként pedig afterparty is lesz a fesztivál programjában.

Egy Budapest-könyéki túra mindig izgalmas tavaszi program:

Mozart Requiem a Szent István Bazilikában (2022. április 8.)

Különleges hangverseny fül- és szemtanúi lehetnek, akik április 8-án este 8 órakor ellátogatnak a Szent István Bazilikába. Mozart világhírű testamentumának üzenetét igyekeznek ugyanis tolmácsolni az ETUNAM Vegyeskar és a Solti Kamarazenekar művészei. A Requiem mellett felcsendül majd Bach d-moll toccatája is a Bazilika nagy orgonáján.

Opre Roma-jótékonysági koncert a Nemzetközi Roma Világnap alkalmából // A38 Hajó (2022. április 8.)

A koncert a fellépő művészek, szervezők és civilek összefogásával a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a világ roma közösségeinek és az ukrajnai menekültek támogatásának céljával létrejött kezdeményezés. Az est folyamán a nagyteremben hazánk kiemelkedő művészei adnak koncerteket, a kisteremben pedig beszelgetesek az Uccu Roma! Alapitvány vezetője, Szénási Szilvia jóvoltából.

Éjszakai fürdőzés a Pesterzsébeti Gyógyfürdőben (2022. április 8.)

Este 9 órától egészen hajnal 1 óráig várnak titeket a Pesterzsébeti Fürdőben, ahol lágy zene mellett a hangulatos medencékben ereszthetitek ki a fáradt gőzt.

Ingyenes kortárs kiállítások a Virág Judit Galériában (2022. április 8. – május 6.)

Április 8-án nyitja meg kapuit Magyarország egyik legnagyobb hatású fiatal festőművésze, Soós Nóra Fennkölt idő című tárlata. Bemutatkozik a formabontó, futurisztikus, külföldön díjat díjra halmozó NagyMolnár művészcsoport is, A fény geometriája II. című kiállításuk egyedülálló vizuális élményt nyújt. A tárlatok egy hónapon át teljesen ingyenesen megtekinthetők az idén 25 éves Virág Judit Galériában.

blank

Budapest vízió / kültérikiállítás-megnyitó (2022. április 9.)

A Budapest FotóFesztivál a Budapest Branddel együttműködésében nyílt pályázatot hirdetett Budapest vízió néven, amelynek nyertes képeiből nagyméretű, kültéri kiállítás nyílik Budapest belvárosában a Városháza téren.

Irány a Budai-hegység! (2022. április 9.)

A Budai-hegység újabb panorámái nevű gyalogtúra három „tetőre” viszi fel az emelkedőktől meg nem riadó túrázókat. Az Outside-in Túrák csúcsra törő eseményének szervezője a Hármashatár-hegy, a Kálvária-hegy és az Újlaki-hegy meghódítását tűzi ki célul, és előre jelzi, hogy a 20 kilométeres távot lefedő túra nem lesz sétagalopp.

Fehér Nyúl Brewery & Taproom terasznyitó (2022. április 9.)

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megnyitja teraszát a Fehér Nyúl Brewery, ahol nem csak sörkülönlegességekkel, hanem még vacsorával is várnak benneteket.

Szabadtéri programok Budapesten 2022 április

Badacsony New Yorkban (2022. április 9.)

Április 9-én ismét Budapestre érkezik a kiváló badacsonyi borokat felvonultató sétakóstoló, amelynek alkalmával a vulkanikus klasszikusok mellett új ízekkel kápráztatják el a borkedvelő közönséget. A helyszín az Anantara New York Palace Budapest Róma terme.

Be Massive Party x Marriott Hotel Panorama Hall (2022. április 9.)

A Marriott Hotel gyönyörű dunai látképet kínáló panorámatermében kerül megrendezésre április 9-én a hazai elektronikus zenei szcéna úttörő kollektívájának, a 18 éves Be Massive csapatának partija. Metha, Dubecticut, Blas, Lenny Lenoks és Somazed mellől te sem hiányozhatsz!

Cseresznyevirágzás Budán (2022. április 9-10.)

A japáncseresznye Japán nemzeti jelképe és a japán identitás része, virágzása az év legnagyobb eseményének számít. A szélben szálló tengernyi virágszirom között megfeledkezhetünk mindennapjainkról, miközben elcsodálkozunk a fajok és fajták különleges változatosságán.

Tavaszköszöntő séta Budapesten a virágok szerelmeseinek:

ANKERmarket – tavaszi ünnepváró slow piac (2022. április 10.)

A napról napra élénkülő természet ihletésére tavaszi ünnepváró vásárt tart április 10-én, vasárnap a MADHOUSE. A lelassulást szorgalmazó, Anker közi piac egyúttal szeretné a látogatókkal együtt ünnepelni a megújulás évszakát és a közeledő húsvéti időszakot. Helyszínül a bisztró és terasza szolgál, 10-től 16 óráig.

Pici Piac (2022. április 10.)

Tavasszal is Pici Piac! A város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vásárán több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel várunk április 10-én vasárnap.

DE MARKT – 4K bolhapiac (2022. április 10.)

Tavaszi szezonindító DE MARKT a Kőbányai Kortárs Kultúr Központban.

Húsvéti WAMP a Bálnában (2022. április 10.)

Szerezd be a húsvéti ajándékokat magyar designerektől! Kézműves gasztro különlegességek, egyedi tervezésű ruhák, ékszerek, szuper kiegészítők várnak rád a húsvéti Wampon.

Tavaszi programok 2022 Budapest

Virágvasárnapi családi programok (2022. április 10.)

Húsvétra hangolódó színes családi programokkal, kézműves foglalkozással, koncerttel és bábszínházzal várják kicsiket és nagyokat a Várkert Bazárba. A programok regisztráció nélkül, ingyenesen látogathatók.

Irodalmi Kavalkád (2022. április 10.)

Április 10-én, vasárnap kerül megrendezésre a POKET és az Akvárium Klub szervezésében az egész napos Irodalmi Kavalkád nevű minifesztivál, amely a belváros szívében hivatott ünnepelni a magyar költészet napját, egyben a POKET negyedik születésnapját. A programok között találunk felolvasószínházat, koncertet és filmvetítést is.

Aranyakkord – Győri Balett – Karzat Színház: Dalok a bolhapiacról (2022. április 10.)

A Kiss Tibi vezette Aranyakkord korábban megjelent zenés dalgyűjteménye, a Dalok a bolhapiacról most színházi darabként elevenedik meg a Győri Balett művészei és Pál Kálmán, a Karzat Színház vezetőjének segítségével. A premier május 11-én, a Müpában lesz, de április 10-én elcsíphető Szentendrén az előbemutató.

blank
Fotó: sinco

CigányKeddV – Romano Drom / Turbina (2022. április 12.)

Havonta érkezik a Turbinába a CigányKeddV koncertsorozat, ahol a legőszintébb, legboldogabb roma zenekarok muzsikáira mulathattok együtt. Áprilisban a Romano Drom sarkallja táncra a közönséget.

Derítsetek fel egy új teraszos kávézót:

Szelíd motorosok (2022. április 13.)

Dennis Hopper road movie-ja pontosan 50 éve kultuszfilm. Tandarab és kötelező látvány. A temetőjelenet pszichedelikus montázsa Antonioni Zabriskie Pointjának vonatkozó képsorával egyetemben az ellenkultúra egyik emblémája lett. 1969-ben így nézett ki az amerikai álom a leálló sávból.

TECHNO YOGA // KÜHL (2022. április 13.)

Yoga Kingával és zene Kühl-el az Akvárium Nagyhalljában.

Fran Palermo Spec / A Nyughatatlan / Teddy Queen – Gödör klub (2022. április 14.)

A Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen közös koncertje Budapesten a Gödör Klubban.

Budapesti programok húsvét hétvégéjén 2022-ben:

Húsvéti Kraft Kézműves Vásár @ Szimpla Kert (2022. április 16.)

Támogasd a helyi kreatív tervezőket, vásárolj magyar termékeket. Szépségápolás, lakberendezés, ajándék, finomságok. A rendezvényre a belépés ingyenes.

OHNODY ‘Sietünk Meghalni’ Lemezbemutató / vendég: Brenka / Akvárium (2022. április 16.)

Az Ohnody művésznév mögött rejlő Hegyi Dóri 2020-as nagysikerű debütlemeze után idén tavasszal új albummal jelentkezik. A ‘Sietünk meghalni’ az Ohnodytól megszokott nyílt, őszinte és személyes hangvételt viszi tovább, és ezúttal olyan kérdéseket pedzeget, mint az érzelmi elfojtás és a kitörés, az elfogadás és az elengedés témakörei.

Húsvéti kajaktúra a Soroksári-Dunán (2022. április 17.)

Húsvétkor már a tavaszi napsütésben szállhattok vízre a Soroksári-Dunán. Sokan nem gondolnák, de ilyenkor már el kezdenek a madarak párba állni. A hattyúk és más vízi madarak szorgosan építik a fészkeiket. És ha szerencsések vagytok, a déli napsütés már néhány teknőst is előcsal a téli álmából. Most megláthatjátok az is, hogy a hódok milyen munkát végeztek a télen.

Árpilisi programok 2022 Budapest

Szabad ötletek jegyzéke – Jordán Tamás estje (2022. április 19.)

A Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben címet viselő írás József Attila személyes vallomása magáról, kétségeiről, az elveszettségéről. József Attila 1936 májusában, a Japán kávéházban maga elé tett egy füzetet és nekilátott teleírni azt. Akkoriban, mint neurotikus beteg, Gyömrői Edit kezelése alatt állott. A pszichoterápiában ma is használatos eszköz a beteg írásainak elemzése. Ilyenkor az a feladat, hogy a páciens írjon ki magából mindent, írjon megállás nélkül, ha nem jut eszébe semmi, akkor is írjon, ha mást nem, olyan szavakat, melyek az előző szóról jutnak eszébe. Ezért a „szabad ötletek” kifejezés a címben. Két ülésben – mert az írást később otthon fejezte be. Meghökkentő őszinteséggel vall József Attila, és ezt Jordán Tamás ugyancsak meghökkentő módon adja elő.

Ha a túrázást választanátok húsvéti programnak:

Lélekmetszet Keresztes Tamással (2022. április 20.)

A Várkert Bazár ad otthont a Lélekmetszet színházi-pszichológiai témájú beszélgetéssorozatnak, amely során egy újságíró, egy pszichológus és egy színész beszélget lelkileg megterhelő szerepekről. Az április 20-i est vendége Keresztes Tamás színművész, aki több, mentális betegséggel küzdő karakter bőrébe is belebújt már.

Sör és Fű visszatérő koncert + Mikee Mykanic – 0420 – Dürer Kert (2022. április 20.)

Sör és Fű nagy visszatérő budapesti koncert hosszú idő után a Dürer Kertben.

Budapest Park bemutatja: a nagy szezonnyitó party (2022. április 21.)

Április 21-én egy gigászi szabadtéri házibulival startol el a Budapest Park 11. évada: a Dzsúdló-koncert után, este 10 órakor kezdődő csapatáskába két helyszínen pakolják bele a jobbnál jobb ütemeket: DJ Endy hip hop és r&b zenéi a Nagytáncteret töltik majd be, míg a Dzsungelben DJ Gomes new school válogatásával találkozhattok.

KOBUCI Nyitó Hét (2022. április 21-24.)

Végre beköszöntött a tavasz, ez pedig azt jelenti, eljött a szabadtéri szórakozás szezonja! Óbuda kedvelt kerthelyiséges létesítménye, a Zichy-kastély udvarán berendezkedett Kobuci április 21. és 24. közötti nagyszabású évadnyitó rendezvénysorozata olyan fellépőkkel csábít buliba, mint a Parno Graszt és a Péterfy Bori & Love Band.

Kertem nyitóhétvége (2022. április 21-24.)

Április 21-én újult erővel, programok színes kavalkádjával és a város legjobb Balkán burgerével tér vissza a tavalyi év során a Közlekedési Múzeum udvarán új otthonra talált Kertem. Nomád, romkocsmás hangulat, ipari környezet, a jól ismert kopott bútorok és frissítő zenék várnak mindenkit a Népliget szomszédságában.

Budapesti programok 2022 április

Baristaképzés a Coffee Education Centerben (2022. április 22.)

A Vajdahunyad utcai Coffee Education Centerben kezdőtől a profi szintig mindenki megtalálhatja a tudásának és érdeklődésének megfelelő képzést. Április 22-én, 9.00-től 15.00 óráig a lelkes amatőröknek tanítják meg a tökéletes eszpresszó elkészítésének alapjait, és betekintést engednek a tejgőzölés, továbbá a latte art világába.

Tavaszkert Dísznövény 2022 Szakkiállítás és Vásár (2022. április 22-24.)

Dísznövény-szakkiállítás és -vásár színhelye lesz április 22. és 24. között a Budai Arborétum. A háromnapos eseményen palánták, virágok, növények, kertészeti kellékek és természetes dizájn termékek árusítása mellett bonsaikiállítás, arborétumi séta, előadások, illetve növényes és zöld programok kerülnek megrendezésre.

Föld Napja a Sas-hegyen (2022. április 23.)

A Föld Napja apropóján április 23-án sétát szervez a Duna-Ipoly Nemzeti Park. Az érdeklődők a Sas-hegy 850 méter hosszú tanösvényén sétálhatnak végig, és közben megismerkedhetnek bolygónk múltjának különleges, ma is létező fajaival és a fennmaradáskat veszélyeztető tényezőkkel.

Zeng a pince! (2022. április 23.)

Április 23-án 19.00 órától sétáló borkóstolót tartanak a Krúdy Gyula utcai Zengő Bárban. A zenés, lazulós eseményen különböző borkiválóságokat lehet majd kóstolni, miközben a háttérben DJ pörgeti a lemezeket.

Húsvéti nyulas futás (2022. április 23.)

Nyúl ábrát rajzoló futás a Népliget betonozott útjain, földutakon, és néhol a földutakat elhagyva. Tervezett átlagos tempó: 6:45 perc / km. A részvétel ingyenes.

Húsvéti programok Budapesten 2022

Aron Hodek & The PocketCrew feat. Logan Richardson (2022. április 23.)

A tizenegy éves basszusgitáros-őstehetség, Hodek Áron és a nemzetközi hírű szaxofonista-innovátor, Logan Richardson komplex, ízig-vérig mai zenéje a jazz, a hiphop és az R&B határmezsgyéjén bontakozik ki április 23-án az Opus Jazz Clubban.

iamyank Live Ensemble: Sarah (2022. április 23.)

A Magyar Zene Házában az iamyank Live Ensemble szintén tavalyi, Sarah című műsorának kibővített változatával lép fel április 24-én. A koncertet másnap 18 órától workshop követi, amely koncertjeggyel ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

SZERKÓ a Szatyorban – Ruhavásár, kerekasztal és brunch (2022. április 24.)

A Szatyor Bár és Galéria szokásos, ismert bloggerek ruháit felsorakoztató gardróbvására egészül ki ez alkalommal egy SZERKÓ vintage ruhavásárral.

JAZZFEST BUDAPEST (2022. április 27-től)

Több mint 200 fellépő, különböző generációk és formációk ünneplik a jazzt, klubokban és flashmob szabadtéri koncerteken, diákok és a műfaj neves nagyöregei a város tizenegy pontján.

Jadviga és Psyché (2022. április 28.)

A magyar irodalom két nagyhatású női karakterével találkozhatnak a kortárszenei előadáson. Psyché és Jadviga, Weöres Sándor és Závada Pál irodalmi gyermekei. A két női személyiségében épp úgy keveredik a városi és a népi világ, mint ahogy a két énekesnő, Bodrogi Éva és Bognár Szilvia zenei hátterében a klasszikus kortárs- és a népzene.

Fővárosi Rapcirkusz – Budapest Park (2022. április 28.)

Visszatér a Budapest Parkba a Fővárosi Rapcirkusz! A közel két órás műsorban az MC-k legjobb dalait 18 fős bigband kíséri, amivel igazi zenei csemegévé válik minden underground és popsláger szókimondó szöveg. A dalok közt a rap/hiphop műfajból kihagyhatatlan scratch és break show is helyet kap.

Kabin nyitónap (2022. április 29.)

Április végén északi kedvencünk bontja ki színes vitorlaponyváit és pezsdíti fel a Népsziget életét. A nyitóünnepen lesz minden, ami egy vízparti láblógatós délutánhoz elengedhetetlen.

blank

Budapesti Tavaszi Fesztivál (2022. április 29-től)

A Budapesti Tavaszi Fesztivál négy évtizede a kulturális megújulás hírnöke, a város sokszínűségének ünnepe. Az évek óta tartó korlátozások, a távolságtartás után idén mindenkinek a találkozás élményét adja: egymással, felfedezésre váró helyszínekkel és izgalmas témákkal. A fellépők és közreműködők saját történeteiken keresztül elmesélik, milyen a világunk és milyenné tehetjük közösen. A kerületeken, közösségeken és műfajokon áthúzódó programkavalkád összeköti a várost és lakóit.

Részletes program: ITT

blank
Fotó: Soós Bertalan

ALT.BP – Szubkulturális minifesztivál (2022. április 29-től)

Létezik egy alternatív Budapest. Ennek a progresszív alkotói szcénának a művészeti és kreatív energiáktól pulzáló csomópontjai is becsatlakoznak a Tavaszi Fesztivál programjába április 29. – május 15. között. A városi terek és zugok, elhagyott raktárak, belakott üzlethelyiségek, átalakított ipari komplexumok is a budapesti kultúra sűrűn lüktető hálóját alkotják – ezt a finom szövetet modellezi le az ALT.BP, feltérképezve az alkotás csomópontjait, megmutatva egymáshoz való viszonyukat.

Minikoncertek a Fény utcai piacon (2022. április 30.)

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül, április 30-án, szombaton délelőtt 10 órakor rögtönzött minikoncertekbe futhatnak a II. kerületi Fény utcai piacra járók. Az ingyenes esemény célja, hogy a zenén keresztül egy kis extra vidámságot csempésszen a hétvégi bevásárlások monoton valóságába.

Szimpla Négylábú – Megújult szombati piac házi kedvenceinknek (2022. április 30.)

Tavasszal felfrissítve, megújult formában tér vissza a már ismert és szeretett kutyás piac. A kutyák mellett kibővítették a tematikát más házi kedvencekre is. Kézműves eszközök és kiegészítők, jutalomfalatok kínálata, tombola és mini állatkert.

CityMatiné – Márkás Majális (2022. április 30.)

A CityMatiné 11. évadának első, április 30-ra kitűzött felvonása stílszerűen a Márkás Majális nevet kapta a szervezőktől, akik továbbra is a nappali bulizás népszerűsítését tartják legfőbb küldetésüknek. A helyszín a Hajógyári-sziget, a vezérkari páholyból pedig Sobek, Captain Knuckles és még sokan mások szórakoztatnak majd minket.