6 teraszos kávézó Budapesten, ahol kellemes napfürdővel várnak ősszel

Utánozhatatlan hangulattal, kellemes, őszi napsugarakkal és egy jó kávé páratlan élményével várnak Budapest teraszos, specialty kávézói.

Cikkünket utoljára 2022. október 17-én frissítettük.

The Rusty Coffee Buda

A balatonakarattyai konténerkávézó sikere után a Gábor Áron utca és a Pasaréti utca találkozásánál nyitotta meg állandó üzletét a The Rusty Coffee Buda. A kávézót modern, letisztult stílusban rendezték be, hatalmas ablakokkal, amelyeknek köszönhetően nagyon világos a bolt belső tere. Kávék tekintetében csak minőségi termékekkel dolgoznak, a pult kialakításának köszönhetően pedig végigkövethetjük a kávékészítés teljes folyamatát. Tavasztól őszig a bolt mellett kialakított hatalmas teraszon élvezhetjük a kávézás élményét, barátokkal, barátnőkkel és akár kutyával is, ugyanis a hely kutyabarát.

1026 Budapest, Pasaréti út 51. | Facebook

Fotó: The Rusty Coffee Buda Facebook

Vivina Café

A Vivina Café tulajdonosai egy kedves házaspár, akik minden nap arra törekednek, hogy magas szakértelemmel, specialty minőségű kávébabból készítsék el kávékülönlegességeiket. A Kálvin tértől mindössze öt percre található üzletükbe mindenképp érdemes betérnetek akkor, ha finom reggelire vágytok, ugyanis a minőség frissen sült péksüteményeik, változó sütikínálatuk és szendvicseik esetében is garantált. Kínálatukban mindenmentes opciók is helyet kaptak, így még azok is megkóstolhatják az isteni ízeket, akiknek valamilyen ételérzékenység miatt a mentes kiadást kell választaniuk.

1053 Budapest, Szerb utca 17-19. | Weboldal | Facebook

blank

Katica kávézó és delikátesz

Több mint hetven éve, hogy a Stefánia úton megnyitott a zuglóiak egyik kedvenc helye, a Katica. A kávézó ugyan korábban néhány évre bezárt, de két évvel ezelőtt a megszokott stílusjegyeket megtartva, azonban megújult formában tért vissza, a helyiek nagy örömére. A barátságos személyzet mellett az olasz pörkölésű kávéjuk isteni, a pék- és cukrászsütemények pedig az á table!-tól érkeznek, ami szintén garancia a minőségre. Emellett kínálatukból nem maradhatnak el a mentes és vegán sütemények sem, amelyek hagyományos társaikhoz hasonlóan elvitelre is kérhetőek. Kínálatukban napi menü is elérhető, na meg különleges termékeket is találhatunk a polcokon, hiszen a kávézó-sütiző egyben delikátesz is.

1143 Budapest, Stefánia út 39. | Facebook

blank
Fotó: Katica kávéház és delikátesz Facebook

Amennyiben delikáteszboltokat keresel, csemegézz korábbi válogatásunkból:

Léghajó KERT

A Városligeti nagyjátszótér és sportpályák között bújik meg egy kerek, sárga színű épület, itt nyitotta meg kapuit a Léghajó kert két évvel ezelőtt. A hangulatos kis kávézó-szendvicsező a játszótéren található léghajós mászókáról kapta a nevét, és tökéletes helyszínévé vált nemcsak a családok, de az épp Városligetben sétálgató párok, baráti társaságok számára is. A megszokott étel- és italkínálat mellett naponta változó ebédmenüvel is várják a környéken dolgozókat, amelyek között még vegetáriánus és glutén-, vagy laktózmentes opciókat is találhatunk. Napsütéses időben érdemes az épület körül kialakított teraszon ejtőzni egy finom kávéval.

1146 Budapest, Dvorák sétány 1. | Facebook

blank
Fotó: Léghajó KERT Facebook

Bereg Embassy Bar & Cafe

A Hattyúház eldugott kertjének fái alatt bújik meg a Bereg Embassy Bar & Cafe hangulatos vendéglője, ami egyben kávézóként is üzemel. Az üzletvezető testvérpár egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vidékhez kötődik, ezért több fogásnál is visszaköszönnek a térségre jellemző ízek. A titkos kert tele van zöld növényekkel, nyugágyakkal, és persze néhány égősort is kihelyeztek, hogy teljes legyen a kép. A kínálatban találhattok isteni kézműves hamburgereket és söröket, lecsót és grillételeket is.

1015 Budapest, Batthyány utca 49/B | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Bereg Embassy Bar & Cafe Facebook

TAMP & PULL

A Corvinus közelében található Tamp & Pull a négyszeres magyar baristabajnok, Molnár Attila nevéhez fűződik, így nem is csoda, hogy náluk lehet kapni a főváros egyik legjobb kávéját. Az ő szakértelmének köszönhetően ugyanis kiváló minőségű specialty kávékkal dolgoznak, amelyet 2017 óta a saját pörkülőjükben, a One Eleven Concept Roasteryben készítenek el. A minőségi kávé tehát garantált, már csak ki kell ülnötök a hely előtt kihelyezett piros asztalok egyikéhez, hogy teljes legyen az élmény. Ráadásként a náluk eltöltött idő minden alkalommal felér egy kávés idegenvezetéssel, hiszen baristáik örömmel vezetnek be bárkit a jó kávé elkészítésének titkába.

1093 Budapest, Czuczor utca 3. | Facebook

blank
Fotó: TAMP & PULL Facebook