6 delikáteszbolt Budapesten különleges csemegékkel

Amennyiben olyan termékeket kerestek, amelyek nem köszönnek vissza a nagy bevásárlóközpontok polcain, szemezgessetek alábbi válogatásunkból, amelyben összeszedtük nektek Budapest legjobb delikáteszboltjait.

Piccante Delicatesse

Idén tizenötödik éve kínál különleges termékeket vásárlóinak a II. és III. kerület határában található Piccante Delicatesse. Az üzlet specialitása főként a magyar, az olasz, a spanyol és további mediterrán országok ínyencségeinek felvonultatása. Így a csemegepult elmaradhatatlan szereplői a különböző sonkák, szalámik, sajtok, olívabogyók mellett a paték és friss házi tészták. Érdemes még megkóstolni a helyben készült, friss pékárut és a nagy gonddal válogatott borválasztékot is. Sőt, itt még a nap első kávéját is lehörpinthetjük, hiszen a csemegeüzlet kiegészült egy kis kávézóval. A bolt kínálata folyamatosan bővül, a tulajok pedig nyitottak a vendégek további termékjavaslataira.

1037 Budapest, Szépvölgyi út 63/A

Fotó: Picante Delicatesse Facebook

Fromage

Nagyszerű kínálattal várja vendégeit Újlipótváros néhány négyzetméteres csemegeüzlete, a Fromage. A kedves kis delikátesz amilyen apró, olyan nagy választékkal rendelkezik, így mindenki találhat magának különlegességeket. Tökmagolaj Stájerországból, szalámi Toszkánából, vagy pisztáciatorta Szicíliából, minőségi termékek tekintetében itt tényleg határ a csillagos ég. Emellett sajtválasztékuk is egyedülálló, nemrégiben pedig egy nem mindennapi olívabogyófajtával álltak elő, ami egy gyümölcsös/fűszeres variáció, és az egyedi fűszerkeverék mellett aszalt vörösáfonyát, fekete mazsolát, valamint aszalt citrusokat tartalmaz. Bármelyiket kóstoljátok meg, biztosan nem fogtok csalódni.

1137 Budapest, Pozsonyi út 7.

Fotó: Fromage Facebook

A Nagymama Házi Boltja

A Nagymama Házi Boltja tulajdonosai 25 éve varázsolnak utánozhatatlan vidéki hangulatot Krisztinaváros szívébe. Ennek érdekében minden terméküknél olyan minőség elérésére törekednek, ami olyan, mindenki számára jól ismert érzést kelt, mintha a nagymama kamrájába lépnénk be. A termékeket hagyományos, házias módon készítik el, igazi gasztronómiai élményt nyújtva a vásárlóknak. Kínálatukban főként sajtokat, húsféléket, krémeket és olívabogyókat találhatunk, mindezt persze a már említett minőségben. További különlegességük a nagymama receptje alapján, 6-8 órán át főzött házi kocsonya.

1013 Budapest, Pauler utca 5.

Fotó: A Nagymama Házi Boltja Facebook

Fernando Deli

A Fernando Deli névre keresztelt delikátbolt elérhető áron, széles választékban kínál prémium minőségű mediterrán és magyar termékeket, valamint alapanyagokat. A friss pékárukat helyben süti Szabi a Pék, a tejtermékeket Bajorországból importálják, az olívabogyó honnan máshonnan, mint Görögországból, a sajt és húsválaszték pedig Spanyol- és Olaszországból érkezik. Persze emellett hazai termelők hazai alapanyagokból készült termékeivel is találkozhatunk a polcokon, az üzlet lokációjához képest igencsak kedvező áron. A Rózsadombon található hangulatos üzlet mellett nyáron kiülős terasszal várják a vendégeket.

1026 Budapest, Gábor Áron utca 82.

Fotó: Fernando Deli Facebook

Deli Land

Nagy népszerűségnek örvend Terézvárosban a Deli Land zöldség-, gyümölcs- és delikátbolt. A választék igazán sokrétű, kezdve a minden nap kapható bajor perectől a croissantkülönlegességekig. De készítenek még egészséges szendvicseket, lassú préseléssel készült gyümölcssmoothiekat és kókusztejes napi leveseket is. És akkor még nem beszéltünk a friss gyümölcsöktől roskadozó polcokról. A felsorolást olvasva egyértelmű, hogy a Deli Land mindenki számára kínál valami finomságot, legyen szó bármelyik napszakról.

1068 Budapest, Felsőerdősor utca 18.

Fotó: Deli Land Facebook

Triffla gombabolt

A Központi Vásárcsarnokban nyitották meg a Triffla gombaboltot, Budapest első olyan gomba- és szarvasgomba-szaküzletét, ahol az ország összes fellelhető fajtája és számtalan belőlük készült termék kapható. Náluk szerezhetők be a szezon legfrissebb erdei gombái, igencsak kedvező áron. Emellett a világ legkeresettebb gombafajtájaként számon tartott szarvasgomba-választékuk is figyelemreméltó, az ebből készült termékeik (szárítmányok, olajok) mellett. A különböző termékek a bolt webshopján is elérhetőek, valamint recepteket is javasolnak a gombák elkészítéséhez. Céljuk, hogy a kevésbé ismert fajtákat is megismertessék a vásárlókkal.

1092 Budapest, Központi Vásárcsarnok, Vámház körút 1-3. D/13 pavilon

Fotó: Triffla gombabolt Facebook

További finomságokért csemegézzetek korábbi válogatásunkból is: