Ingyenes szabadtéri fesztiválon köszönthetjük a tavaszt Budapest szívében

A hosszú tél és a szürke hétköznapok után végre eljött a tavasz, és vele a Budapesti Tavaszi Vásár, amely 3 év után nyílik újra. A belváros szívében koncertek, családi és gyermekprogramok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek várják a téli álomból ébredni vágyókat március 26. és április 18. között.

Hangulatfotó a 2019-es Budapesti Tavaszi Vásárról / Fotó: Kaplonyi Tímea

Ingyenes koncertek a Városháza parkban

Új helyszínen, a tavaszi színekbe öltöző Városháza parkban lesz idén a Budapesti Tavaszi Vásár, ahol a látogatók válogathatnak az egyedi kézműves termékekből, és a játékos, formabontó utcabútorokra kiülve végigkóstolhatják a húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot. A vásár nyitóhétvégéjén március 26-án és 27-én két nap alatt 8 ingyenes koncert lesz, fellép többek között a Blahalouisiana, a Budapest Bár, az Ivan & the Parazol, és a Punnany Massif. A fellépők teljes listája itt érhető el.

Vásári forgatag & gasztronómiai kincsek

A vásári forgatag, az egyedi kézműves termékekkel megrakott standok és a gasztronómiai különlegességeket kínáló vendéglátóegységek egészen április 18-ig várják az érdeklődőket. A vásárban csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatunk, a hagyományos vásári ételek és italok mellett gasztronómiai ínyencségek is várják látogatókat. A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban népszerű családi menü és a kedvezményes, 1500 Ft-os egytálétel újra szerepel a kínálatban.

Programok a Budapesti Tavaszi Vásárban 2022-ben

Programokból sem lesz hiány. A Vásár teljes időtartama alatt megtekinthető a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait bemutató kiállítás. A vitrineket nézegetve gyönyörködhetünk a különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró csodákban.

A gyermekeket ingyenes nosztalgiakörhinta várja, hétvégenként pedig húsvéti faluvá változik a vásártér, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások kínálnak közös kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak.

Hasznos infók

Nem csak a természet zöldül ki ebben az évszakban, a Tavaszi Vásár is zöldebb lesz idén. Biztonságos és környezetbarát megoldásként a vásár egész területén bevezették a készpénzmentes fizetést. A vendéglátóegységeknél különleges repoharakban kérhetőek az italok. Labrosse Dániel egyedi grafikái díszítik a poharakat, amelyek budapesti helyszíneket ábrázolnak nem mindennapi módon.

Bővebb infó: facebook.com/budapestitavaszivasar