20+ zseniális hétvégi program Budapesten és környékén
- 2021. június 10-13. -

Erre a hétvégére is összegyűjtöttük nektek a legjobb budapesti és főváros környéki progamokat. Nektek csak ki kell választanotok a hozzátok illőt!

Csütörtöki programok Budapesten (június 10.)

Margó Irodalmi Fesztivál

A Margó Irodalmi Fesztivál június 10. és 13. között kerül megrendezésre a Városmajor park árnyas fáinak ölelésében, a budapesti nyarak egyik legtöbbet látogatott helyszínén, a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A négy nap leforgása alatt több mint 40 program várja a látogatókat, akik többek között kötetbemutatókon, koncerteken, felolvasásokon és sétákon vehetnek részt. A fesztiválon lesz először látható Vecsei H. Miklós és barátai közös produkciója, a Csoóri Sándor műveiből összeállított Párbeszéd, sötétben című előadás, Závada Péter zenész barátai társaságában mutatja be legújabb verseskötetét, valamint újra színpadra lép az első Margó Fesztiválon alakult Rájátszás, Beck Zoli, Egyedi Péter, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Grecsó Krisztián, Háy János és Kemény István zenés irodalmi formációja.

Normafa Síház X Yoga Brunch-naplementés jóga

70 perces jógagyakorlás a Normafa Síháznál, ahol egy óriás szabad terülten jógázhatsz a réten egymástól biztonságos távolságban a szabad levegőn. Utána pedig közösen kortyolgathatsz egy meleg teát vagy egy frissítőt a szuper hangulatos helyszínen.

CHILL GARDEN 4.0 // FÉLKÖVÉRDŐLT (csütörtök)

Mészáros Péter és Bárány Bence slam poetry és spoken word estje azt az egyszerű kérdést járja körül, hogy miként látnak bennünket mások, ugyanakkor mi az, ami bennünk marad meg azokból, akikkel minden nap együtt élünk, dolgozunk, vagy épp csak elmegyünk mellettük a zebrán.

Szárnyas fejvadász / Blade Runner – Bem mozi (csütörtök)

2019 novembere. A speciális osztaghoz tartozó Deckard éppen visszavonulni készül, amikor újabb feladatot kap. Öt replikáns eltérített egy űrhajót, hogy visszatérjenek a Földre és megkeressék megalkotójukat: az életüket szeretnék meghosszabbítani. Deckard feladata, hogy megakadályozza ezt, felkutassa és végezzen a replikánsokkal.

A Muzikum Garden bemutatja a Grunting Pigs zenés estjét

Igazi, vérbeli, dögös blues’n’roll muzsika Pribojszki Mátyás szájharmonikazsenitől és II. Szász Ferenctől blues-funkgitárostól.

Aurevoir. + Parno Graszt – Budapest Park (csütörtök)

A zsámbéki srácok mindössze öt éve döntöttek úgy, hogy közös zenélésre adják a fejüket. A jelenleg nyolc fővel működő zenekar zenéje egy egészen furcsa egyveleg – a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban. Úgy tűnik, ezzel a különleges recepttel igencsak betaláltak, hiszen hipersebességgel nőtt közönségük, miközben több Fonogram-jelölést is bezsebeltek. Az Aurevoir. születésnapi mulatságába a hazai cigányzene egyik legmeghatározóbb zenekara, a Parno Graszt is becsatlakozik, hogy a vigasság során közösen táncoltassák meg a Park közönségét.

Galactic Jackson & Friends w/ Carlos

Havi egy galaktikus estét tartanak a Központ-i űrbázison. Minden alkalommal egy vendég Space-jockey érekezik a világűr valamelyik pontjáiról. E héten Carlosszal gyújtják be a rakétákat.

Pénteki budapesti programok (június 11.)

J(A)ZZ! | Sinfonia de Carnaval (AT) (péntek)

A Sinfonia De Carnaval Anna Lang és Alois Ebert duója, amiben a két multiinstrumentalista csellón, harsonán, harmonikán, és ütőhangszereken játszik, valamint él az elektronika és az énekhang adta lehetőségekkel. A jazz expresszivitása a klasszikus zene, a rock és a funk elemeivel keveredik zenéjükben, és egy olyan zenei univerzumot hoz létre, amiben a hangszerek teljes spektrumukban, széles színskálájukban meg tudnak mutatkozni.

Pénteken nyit a Bókay Strand Budapest külvárosában:

Deep Glaze trio // TRIP Terasz

A mediterrán vonallal kevert klasszikus rockot játszó Deep Glaze-t két dologról lehet mostanában ismerni. Egyrészt a szuper zenéjükről, másrészt a frontemberről, aki a 2019-es év egyik legsikeresebb magyar filmjének, a FOMO – Megosztod, és uralkodsz-nak a főszereplője. A bandát két görög-magyar származású fiú alapította, Topuzidisz Dimitrisz és a már említett Yorgos Goletsas. A TRIP Teraszra akusztikus trio felállásban érkeznek, és az ismert dalok mellett feldolgozások is felcsendülnek majd.

SIDE 2 SIDE @ Fellini Római Kultúrbisztró (péntek)

A Side 2 Side gitárra szaxofonra épülő instrumentális zenét játszik, keverve a modern, elektronikus hangzásvilágot a tradicionálisabb jazzelemekkel. Mindezt ezúttal egy igencsak hangulatos környezetben: a Római-parton.

blank

House Piknik – @Botellón Terasz & Secret Room After (péntek)

A frissen megnyílt Botellón Teraszon a belváros zajában egy kis zöld oázisban táncolhatsz a kedvenc house zenéidre.

Szabados György-emlékest

10 éve hunyt el a magyar improvizatív zene atyja, Szabados György Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző. Halála óta felnőtt egy új zenészgeneráció, amelynek képviselői most Geröly Tamás dobos, Szabados egykori zenésztársa hívására színpadra állnak a Fonóban június 11-én, hogy zenével emlékezzenek a Mesterre.

Budapesti programok szombaton (június 12.)

Csak a Mentes Szabadtéri Vásár – Római part, Miamor (szombat-vasárnap)

Az ételérzékenyek mennyországa, a népszerű Csak a Mentes rendezvénysorozat ezúttal szabadtéren szerveződik. Minden megtalálható, ami egy tudatos életmódhoz szükséges, lesznek cukor-, glutén-, laktózmentes élelmiszerek, alapanyagok, natúrkozmetikumok, vitaminok, öko tisztítószerek és zero waste termékek, több mint 40 kiállítónál. Duna part, kellemes hangulat, ételudvar, játszótér, szakmai tanácsadás és mentes vásár vár. Védettségi igazolvány és maszk nem szükséges. Létszámkorlát 500 fő. Gyermek és kutyabarát hely.

blank

Duna-Parti Piknik (szombat-vasárnap)

A gasztropiac remek kikapcsolódást nyújt az egész család és a legjobb barátok számára is. Kézműves portékák utcájával, bor és pálinka udvarral, kézműves sörligettel, street food sétánnyal, piknik placcal, gyermekjátszóval várnak mindenkit. A belépés ingyenes.

Ökofeminista Fesztivál

Önképzés, tudásátadás, workshopok, performanszok, koncertek, filmvetítés, közösségi piknik, beszélgetések különböző közösségek kezdeményezéséről, az együttműködés csodáiról és kihívásairól, testünk autonómiájáról, anyaságról, női-férfi szerepekről, gender kérdésekről és tapasztalatokról.

Snack-Óbuai Piknik w/ Zlatnik X Richardo X Borsos

Ez Óbuda első délutáni house sorozata, ahol a jéghideg koktélok, a hűsítő fröccsök, valamint a friss grill ételek mellett változatos DJ settekkel várnak bennetek egy hatalmas kerthelyiségben.

Ha a szabadban moziznál szombaton:

Beatles folyt. köv. a The Bits-szel – Muzikum

A Beatles emlékzenekar a Muzikum színpadán nyitja a koncertjei sorát a gombafejűek legjobb számaival nem megfeledkezve Paul McCartney 79. szülinapjáról.

Ricsárdgír + Galaxisok // Budapest Park

Mi történik akkor, amikor az ország egyik legelborultabb formációja találkozik egy olyan együttessel, akik a melankóliát mesterien formálják zenévé? Azt az alternatív valóságot, ami ekkor születik, hamarosan megtapasztalhatjátok a Parkban.

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (június 13.)

Kerékpáros nap a Lázár Lovasparkban

A Lázár Lovasparkban a lovasbemutatón, kocsikázáson és finom ételeken túl ezen a vasárnapon minden a kerékpár körül forog! Tesztelni tudjátok a SmileBike elektromos modelljeit; Csatlakozhattok a Bike Zone vezetett domonyvölgyi túráihoz; Lesznek kerge bringák, valamint telefontöltős és rádiós bicikli is! További információ és kedvezményes jegyvásárlás: www.jegy.lazarlovaspark.hu

blank

Termelői piac és török ebéd a Nar Gourmet-vel

Az Élesztőház udvarán olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang. Szezonális zöldségek-gyümölcsök, sajtok, házi sonkák és szalámik, pékáruk, szörpök, lekvárok, gyümölcslevek, borok. Ebéddel most a Nar Gourmet alapítója, a török konyhaművészet szakértője, Tóth Ági készül.

Tóth Ági 4 isteni török receptjét ebben a cikkben találod:

WAMP / Hegyvidék

A WAMP egy dizájn vásár, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. Mindez most a Hegyvidéken a Csörsz utcában kerül megrendezésre.

Sunday Session ►DJ Palotai // Yeromos ► A38 Hajó ► Orrterasz’21

DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több, mint 10 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak. A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Ha egy kis irodalomra vágynál: