20+ izgalmas hétvégi, május 1-jei és anyák napi program Budapesten
- 2021. április 29. – május 1. -

Egy különleges együttállásnak lehetünk tanúi, hisz 2021-ben egyazon hétvégére esik anyák napja és május 1-je. Ennek köszönhetően ezen a héten extra sok program vár majd bennünket Budapesten.

Nyit a Kőleves (csütörtök)

Van egy jó hírünk: csütörtökön délután 3-kor megnyitott a Kőleves Kert is. Egyelőre természetesen csak kint tudtok enni-inni és menüre se számítsatok még, azzal csak jövő hétfőtől készülnek.

Listánkban megtaláljátok azokat a helyszíneket, amik a napokban nyitottak:

Városi kerekezés a hulladék körül (péntek)

A Green Guide Budapest 2021 első tematikus, városi programján a hulladék kerül fókuszba. Vezetett bringás túrájuk célja, hogy felhívják a városlakók figyelmét a hulladék kezelésének és hasznosításának fenntartható módjaira. A túra állomásain ehhez adnak elméleti hátteret és gyakorlati tanácsokat a résztvevőknek, valamint a program során a résztvevők betekinthetnek az újrahasznosítás bugyraiba és ellátogathatnak kifejezetten upcyclingra hangolt üzletekbe és műhelyekbe is.

Ha már nyeregbe pattantatok, vegyetek részt a Magyar Kerékpárosklub fotópályázatán, melyen értékes nyeremények várnak titeket:

Programok május 1-jére 2021-ben:

„Végre Nyitunk!” hétvége a Várszegi Pincészetben (péntek-szombat)

Várszegi Pincészet borterasza újra nyitva lesz a hétvégén. Pénteken 17 órától várnak benneteket 21.30-ig. Minden látogató a ház vendége egy pohár Csabagyögye Gyöngyözőre. A borok mellé a pénteki menü: Chili con carne tortillával. Szombaton már 12 órától várnak a kiváló borok és a remek hangulat.

Kőbányai Mini Majális szabadtéren (péntek-szombat)

Mini majálist szervez a hétvégén a kőbányai Sonka Ház. A bolt előtti placcot rendezik be szellősen sörpadokkal és látványkonyhával. Lesz frissen csapolt cseh sör, sült kolbász, paprikás krumpli, sonkatál és más ínyencségek is várnak.

Május 1 programok Budapest 2021: Kőbányai Mini Majális szabadtéren

Duna-parti piknik a Doppioval (péntek-vasárnap)

Három napos Duna-parti piknikkel várnak április 30. és május 2. között a Doppioban. A helyszínen vehetsz piknik kosarat, mely mellé takarót vagy napágyat is kérhetsz.

Még több vízparti élményért olvassátok el a legfrissebb kirándulási tippjeinket:

Margitszigeti Majális (szombat)

A Gasztro Sétányon található éttermek speciális ajánlatokkal és sok meglepetéssel várnak titeket az egész hétvége folyamán.

Majális hangulat a Parányiban (szombat)

Szeretnéd egy diófa árnyékában, a fűben fekve élvezni a majálist? Fogj egy pokrócot és heveredj le a Parányi kertjében! Hideg csapolt sör, frissen sült bajor perec és kolbász adja majd meg az igazi május 1-i hangulatot.

Május 1-jei piacozás a csodás Római parti Piacon! (szombat)

Már helyben fogyasztható a lángos, a hamburger és a sült kolbász,  betelni sem lehet velük. Persze, szokás szerint, sok finom portéka sorakozik majd az asztalokon és kézműves kincsek sokasága is vár ránk a Rómain.

Május 1 programok 2021 Budapest: piacozás a csodás Római parti Piacon

Anyák napi szedd magad és palánta vásár (szombat)

Válogass kedvedre a városi veteményesben a friss zöldek és ehető vadvirágok között. Magad keresheted meg a legízletesebb bébispenótot, rukkolát, madársalátát, újhagymát és a többi tavaszi szezonális finomságot.

Hétvégi e-bike kalandok (szombat-vasárnap)

Beindítja rendszeres e-bike túráit a Naturelle: május első hétvégéjén rögtön két különleges kirándulás is lesz. A szombati túra útvonala: Budapest-Szentendre-Pilisszentlászló. Ezt kezdő-középhaladó kerékpározóknak ajánlják. A vasárnapi túrához sem kell különösebben sok tapasztalat, de erre inkább azokat várják, akik az adrenalint és az izgalmas csapatásokat keresik a bringázásban.

Programok anyák napjára:

Anyák napi termelői piac a Pancson (vasárnap)

Vásárolj valami finomságot és szépséget Édesanyádnak, Nagymamádnak a termelői piacon!

Hármashatárhegyi felfedezések (vasárnap)

Buda egyik legkedveltebb kirándulóhelye, mégis tartogat meglepetéseket. A kirándulás során sokat hallhatsz Mátyás király vadaskertjéről, aminek a faldarabjai ma is állnak. A túra alatt elhaladhatsz a hármashatárhegyi repülőtér mellett, felkapaszkodhatsz a hármashatárhegyi kilátóponthoz és végigsétálhatsz a Panorámaúton is. Közben megismerheted a helyhez kapcsolódó elmúlt néhány évszázad történelmét és izgalmas történeteit.

Anyák napi programok 2021

Anyák Napja – Normafa Síház (vasárnap)

Vasárnap az egész nap a kismamák, nagymamák, dédnagymamák, üknagymamák ünneplése lesz a középpontban. Játszóház, anyák napi kártya készítés, meglepetés élőzenei program is vár a legfinomabb tűzön főtt sztrapacska mellett.

Séta a pesti városfal mentén (vasárnap)

Ha most nemcsak úgy lődörögnél egyet a városban, hanem szívesen megismernéd annak néhány történelmi vonatkozását is, nincs más teendő, mint bekapcsolódni a Sétaműhely tematikus városnéző sétájába, anyukánkkal és/vagy nagymamánkkal karöltve. Az érdeklődők kényelmes kalauzolás közepette ismerhetik meg a közös múltat, generációkét és a városét egyaránt, a pesti városfal mentén tett vasárnapi, vezetett séta alkalmával.

Legújabb tematikus sétánkkal a lottóházakat vesszük célba, járjatok szerencsével:

Anyák napi szezonnyitó ünnepség a Rozmaringban (vasárnap)

A szezonnyitó ünnepségen Ilyés-Szabó Anna mesemondó művész is tiszteletét teszi egy fergeteges tanmese-előadással. Ráadásul virágok, ruházati cikkek, kézműves kiegészítők és különféle ajándéktárgyak is megvásárolhatóak lesznek a helyszínen, nem csak az anyukák és nagymamák örömére.

Május 1-jei és anyák napi programok 2021

Nyomozás és kirándulás az Apáthy-sziklán (vasárnap)

Ismét egy hátborzongató történet nyomába eredhetsz a Detectivity csapatának segítségével. Csak úgy lehetsz sikeres, ha legyőzöd a félelmedet, s nem állhatja utadat sem fenyegető üzenet, sem vérpatak, sem az erdő sötétségében rejtőzködő árnyak. Légy erős, szállj szembe a Gonosszal! Figylem: csak erősebb idegzetűeknek!