Inkább bringázz: Pattanj nyeregbe, posztolj és nyerj értékes nyereményeket

Van atomtaligád? Esetleg egy magánjáród? Nincs? Nem vagyunk mi ebben olyan biztosak. Ha van a pincében, a padláson, az erkélyen vagy az előszoba plafonjára fellógatva egy caj, cajgli, canga vagy bicaj, akkor már szinte nyert ügyed van!

Nyert ügyed van, hiszen nincs más teendőd, mint bringázni egy jót, posztolni róla egy képet május 16-ig Facebookon vagy Instagramon a #budapestenbringázom hashtag kíséretében, és már esélyes is vagy az értékes nyeremények egyikére.

Tudtad, hogy a bringázás jót tesz a szívednek? Hogy javítja az immunrendszeredet? Hogy segít ellenőrzés alatt tartani a testsúlyodat? Javítja tájékozódási képességedet, egyensúlyérzékedet és szellemi teljesítményedet – hogy csak néhányat említsünk az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásairól. Sokan ismerik persze ezeket az előnyöket. Azt viszont nem biztos, hogy mindenki sejti: a fent felsorolt előnyöknél még többet nyújt a cajgli, ha hétköznap is ezt választjuk a munkába járáshoz vagy az ügyes-bajos dolgok elintézéséhez.

Időt takarít meg, mert nem kell a dugóban ülni. Pénzt takarít meg, mert nem kell a benzinért fizetni. Szennyező anyagok felesleges kibocsátását előzi meg. Barátságosabbá teszi a várost, és boldogabbá téged. Mi pedig azt szeretnénk, ha minél többen ébrednének rá ezekre az előnyökre, és követnék felszólításunkat: Inkább bringázz!

Ezért a Magyar Kerékpárosklub csapata az Aktív Magyarország támogatásával idén is megszervezi a hétköznapi kerékpározást népszerűsítő kampányát. Áprilistól októberig országosan találkozhatsz plakátjaikkal és online videóikkal, havonta pedig más-más kiemelt városban szerveznek képküldős nyereményjátékokat a kerékpárral közlekedőknek. Kíváncsiak vagyunk, melyik városban lesz a legnagyobb bringás zsongás.

Áprilisban és május első felében Budapest lesz soron, majd minden következő hónapban másik nagyváros következik: Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár. Érdemes tehát figyelni a weboldalt, a Facebook vagy az Instagram oldalakat nemcsak a soron következő városért, hanem azért is, hogy nehogy lemaradj a kerékpár-főnyereményről vagy a további értékes kerékpáros kiegészítőkről, a kerékpáros munkába járásra nyitott cégeknek szervezett workshopokról, továbbá, ha a járványhelyzet és a körülmények engedik, a Bringásreggelikről és Bebiciklizésekről, ahol a biztonságos városi kerékpározás tudnivalóit sajátíthatják el a résztvevők.

Nyitókép: Magyar Kerékpárosklub Facebook