Újdonságok Budapesten: 8 vendéglátóhely, amit érdemes lecsekkolni februárban

Következik nyolc újonnan nyitott kedvencünk a főváros gasztropalettájáról, van köztük új városligeti menüző hely, vegán mennyország és gellérthegyi kézműves pékség is.

Léghajó Kert

A Városliget tavaly átadott sportcentruma és játszótere közé ékelve találjuk a Léghajó Kertet, mely a játszótér Szinyei Merse Pál híres festménye által inspirált mászókájáról kapta a nevét. A hiánypótló gasztrokuckó elvitelre kínált szendvicseken és forró italokon kívül tartalmas napi menükkel, smoothie-val, süteményekkel, valamint tészta- és vegetáriánus fogásokkal várja a fáradt szülőket, sportolókat, párokat és irodai dolgozókat. Akár egy frissen készített szendvicsre, akár a napi ajánlatra esik a választásod, a Léghajó garantáltan a fellegekbe repít majd!

1146 Budapest, Városliget

Bazsalikom Pékség

Szabadfi Szabolcs, a városmajori, Király utcai és szentendrei Panificio il Basilico, valamint a Pozsonyi úti fánkfőhadiszállás, a Bomboloni ura és a város talán legismertebb mesterpékje nemrég nyitotta meg negyedik pékség-delikátesz hibridjét, a Bazsalikom Pékséget. A Szabolcstól megszokott olasz vonalat a talján manufaktúrákból érkező száraztészták, kézműves olívaolajok és az alma- valamint gránátalmaecet erősítik, míg a magyar termékek között a Püski Kolbász felvágottjait, a Fűszeres Lány fűszerkeverékeit és a Szorgos Gazda zöldség-gyümölcsportékáit találjuk, de az osztrák gasztrokultúra is képviseli magát a Leberkäse, Käselaberkäse és Käsekreiner szentháromsága képében.

1027 Budapest, Bem József utca 2.

Szaletly Télikert

A Stefánia és a Thököly útnak az elmúlt 114 év során több vendéglátóhelynek is otthonául szolgáló sarkán tavaly nyáron nyitott meg az egyszerre vendéglőként, sörözőként, kávézóként és borozóként működő Szaletly, melynek Bernát Dániel séf vezette konyháját a minőségi alapanyagok, modern technikák és a hagyományok tisztelete jellemzi. A járványügyi korlátozások miatt egy ideje csak az otthon melegében volt módunk élvezni a Szaletly lélekmelengető fogásait, most azonban a környékbeli villanegyedben hosszú sétára indulók legnagyobb örömére úgy döntöttek, hogy készítenek egy-két finom falatot a hidegben átfázott vendégeknek. A jó hangulat garantált, ezen kívül biztosan lesz még illatozó forralt bor és bombardino, ropogós waffel, valamint kimagasló minőségű alapanyagokból készült ételköltemények.

1146 Budapest, Stefánia út 93.

Rira Vegan Food

Az Állatorvostudományi Egyetemmel szemközt foglal helyet a Rira Vegan Food, melynek ellenállhatatlanul finom vegán és vegetáriánus ételei előtt még az olyan keményvonalas húsevők is térdre borulnak, mint jelen sorok írója. A dzsungelek és esők perzsa istennőjének nevét viselő, jelenleg csak házhoz szállításra dolgozó étterem levesek, wrapek, zöldségboxok és függőséget okozó, vegán sütemények ízekben és egészséges alapanyagokban gazdag választékával várja a bűntudatmentes élvezetekre éhes gyomrokat, a spenótos szamószától kezdve a csípős, füstölt padlizsánkrémes wrapen át a házi brownie-ig.

1078 Budapest, István utca 5.

Moto Buda

Az új év első sokkjaként ért minket a hír, miszerint a korábban a Wichmannak, jelenleg pedig a Moto Pizzának helyt adó Kazinczy utca 55-ből a közeljövőben szállodát akarnak építeni. Borúra derű alapon aztán néhány napra rá a Moto Pizzás srácok meg is nyitották budai egységüket, a Bartók Béla út 46-os szám alatt, hogy ezentúl a Duna mindkét partján áldozni tudjunk a dolce vita oltárán. Vékony tészta, sok száz fokon izzó kemence, és kiváló olasz alapanyagok garantálják a hamisítatlan nápolyi életérzés legfontosabb hozzávalóját, amelyhez Wolton, illetve elviteles rendelés útján juthatunk hozzá.

1111 Budapest, Bartók Béla út 46.

Chez Matild

Aki a francia vidék páratlan ízeire, kedves kiszolgálásra és kovásszal készült kenyerekre vágyik, az a varázslatos hangulatú Ménesi utcában megnyitott Chez Matildban biztosan megtalálja számításait! A francia újrakezdő Stéphane Marret által megálmodott kézműves pékségben francia és magyar péksütemények széles választéka várja a kelesztett finomságok rajongóit, a pain au chocolattól a kakaós csigán át a financierig, a kínálatot pedig kalácsok, baguettek és kenyerek, na meg a zamatos olasz presszókávé teszik teljessé.

1118 Budapest, Ménesi út 82.

Papitos

Az Arany János utcai metrómegálló bontásával több legendás éjszakai talponállóját veszítette el a belváros, szerencsére csak ideiglenesen. A Retro Lángos nem sokkal később a Bajcsy-Zsilinszky út átellenes oldalán nyitott újra, míg a mexikói konyhában utazó Papitos a Madách térre költözött át. Az Árpád híd aluljárójában is saját egységgel bíró taco- és tequilabár nem bonyolítja túl a dolgot, kaliforniai stílusú, gazdagon megrakott tacót, burritót és quesadillát készítenek, amelyeket választható erősségű szószokkal kérhetünk elvitelre vagy házhoz szállításra, békeidőben pedig terveik szerint minimum a végtelenségig bővítik jelenleg kilenc fajtából álló tequilakínálatukat.

1075 Budapest, Madách Imre út 5.

Klauzál Deli Coffee & Wine Shop 

Frissen készített meleg és hideg reggelik, kiadós szendvicsek, ízletes sütemények, toroksimogató pálinkák, firenzei magánpörkölőtől származó olasz kávé, kézműves szörpök és lekvárok, díjnyertes magyar borok, függőséget okozó fűszerek. A Klauzál utca 11. alatt megnyitott Klauzál Deli Coffee & Wine Shop a kistermelői különlegességek igazi kincseskamrája, ahol mindent megtalálsz, ami egy reggelit, ebédet vagy vacsorát valóban felejthetetlenné tesz, méghozzá remek árakon!

1072 Budapest, Klauzál utca 11.