Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová érdemes ellátogatni augusztusban

Görgess lejjebb, ha kíváncsi vagy, szerintünk melyek a legígéretesebb újonnan nyitott helyek a fővárosban.

Memorise Skybar

Jó hírünk van az elegancia szerelmeseinek! A Bástya utcai Hotel Memories OldTown**** prémium kategóriás butikhotel hatodik emeletén megnyitott a főváros legújabb tetőterasza. A Memorise Skybar Pest hangulatos háztetőire és a Citadellára nyíló kilátással, illetve a legjobb magyar borokkal, látványos koktélkreációkkal, nyitott grillkonyhával és élőzenével várja vendégeit, hétvégén 12-től, hétköznap délután 5-től este 10-ig.

1056 Budapest, Bástya utca 33.

arán bakery

Miután Kinga és Attila tíz évet töltött Írországban, egy nagy adag kulináris inspiráció, díjnyertes kenyerek, életre szóló élmények, és üzletvezetési tapasztalatok társaságában hazajöttek, Magyarországra. Még Dublinban kikísérletezték a saját (magyar, ír, angol, francia, kanadai és amerikai recepteket ötvöző) kovászukat, ami a Paddy nevet kapta, és később az arán bakeryben kapható kenyerek szíve-lelke lett. A Wesselényi utcai üzletben hagyományos ír és klasszikus magyar péktermékeket is beszerezhetünk.

1077 Budapest, Wesselényi utca 23.

Párisi Udvar

A négy és fél éves restaurációs munkálatok végeztével, a Párisi Udvar patinás épülete visszanyerte régi pompáját, hála a főváros legkiválóbb szakértőinek összehangolt munkájának. Az eklektika és a mór építészeti stílus elemeit magán hordozó nevezetesség valaha az első magyar áruháznak adott otthont, míg ma az ország első Hyatt Hotele üzemel benne. A felújított passzázs, amit láthattunk a 2011-es Suszter, szabó, baka, kém c. filmben, nyitva áll a nagyközönség előtt, sőt számos étkezési és vásárlási lehetőséggel várja a látogatókat.

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 2-4.

blank

Kovászos Étterem

A Bécsi út nagyrészt gyalogosított részén található Kovászos Étterem egy régóta fennálló igényt elégíti ki egy olyan környéken, amely hétköznapokon hemzseg az éhes irodistáktól, mégis kevés minőségi étkezdével büszkélkedhet. A Kovászos egy szimpatikus pár szerelemgyereke, akik Londonból tértek vissza Budapestre, hogy új életet kezdjenek a fővárosban; a menü tehát legalább annyira sokszínű, mint amilyen finom. Az olyan fogások között, mint a vietnámi banh mi szendvics császárhússal és savanyú zöldségekkel, a klasszikus gazpacho kovászos kenyérrel vagy a szaftos Chipotle hamburger, mindenki talál majd valami fogára valót.

1036 Budapest, Bécsi út 57-61.

blank

Mona Garden | Bar & Restaurant

Egy elegáns étterem ízeivel, egy italbár széles választékával, és egy zöld városi kerttel büszkélkedő Mona a Lánchíd budai hídfőjétől mindössze néhány perc sétára hív kulináris utazásra. Az Apetito fiatal szakácsa, az Újpest-Központ Bisztró konyhafőnöke, Petrovszki Norbert vezeti a Mona konyháját, ami ilyenkor nyáron haute cuisine fogásokra fókuszál az étteremben, míg a kertben inkább a könnyed, nyári fogások érvényesülnek, úgy mint az édes-chilis csirkeszárny, a sajtburger és a magyaros hot dog, de grillezett füstölt gomolyát és friss kevert salátát is kóstolhatunk a szabadban.

Mona Garden: 1011 Budapest, Ponty utca 2.

Mona Bar & Restaurant: 1011 Budapest, Fő utca 30.

blank

Kemenes Cukrászda

A biatorbágyi Kemenes Cukrászda végre megvetette lábát Budapesten, egészen pontosan a Kálvin tér és a Fővám téri Vásárcsarnok között. A természetes hozzávalókból készült sütemények mellett, a Kemenes Cukrászda bisztróként és reggelizőhelyként is üzemel, napi menükkel és hetente megújuló különleges ajánlatokkal. Mindegy, hogy egy szelet hedonisztikus sütőtökös sajttortára, az izgalmas mákos zserbóra, vagy a vargányagomba-mártásos bélszínsteakre konfitált burgonyával teszed le a voksod, nem fogsz csalódni.

1093 Budapest, Vámház körút 9.

Cukrászda nyílik a legendás Vámház körúti üzletben

Winestone Korona

A Winestone Korona a Mercure szállodalánc catering szolgáltatása, amely a hotelben nem megszálló látogatók előtt is nyitva áll. A borkínálat részét képezik mind a legfinomabb magyar termékek, mind nemzetközi különlegességek, míg a Winestone név második fele a fekete főtáblákra vonatkozik – franciául les planches -, amelyeken a látványos fogásokat tálalják. Élvezd a belváros lüktetését a Winestone Korona napos teraszán, miközben finom bort kortyolgatsz és ínycsiklandó ételeket kóstolgatsz, elérhető áron.

1053 Budapest, Kecskeméti utca 14.

blank

Pizzeria di Carlo

A kiskörút étteremhada új versenyzővel bővült: megnyitott az Olaszországot büszkén képviselő Pizzeria di Carlo, ahol a hangsúlyt az igazi itáliai ízekre, prémium minőségű alapanyagokra, illetve egy fiatalos, barátságos miliő létrehozására helyezik. A 18 különböző pizza (1800 és 3450 forint közötti áron), öt előétel (az olasz sonkától és egyéb felvágottaktól kezdve a klasszikus paradicsomos bruschettáig), kétféle leves, négy saláta és három desszert (többek között nutellás-mascarponés pizzával) lehet, hogy megnehezíti a választást, de megnyugtatunk, bárhogy döntesz, csak jól jöhetsz ki a dologból.

1067 Budapest, Teréz körút 37.

blank