5 európai ország 5 legjobb vidámparkja

Ki ne imádná a vidámparkokat? Színesek, hangosak, bulisak és nem lehet őket megunni. Bár hazánk nem bővelkedik hullámvasutakban és egyéb attrakciókban, a közeli országokban annál több csodás park található! Ha még nem döntötted el, hol töltöd szabad nyári heteidet és költöd az év folyamán megspórolt pénzed, van pár tippünk.

Spanyolország, PortAventura World

Barcelonától alig egy óra kocsiútra található az ország legnagyobb tematikus parkja. Annyira népszerű célállomás a városi túristáknak, hogy még saját vasútállomást is létesítettek neki! Nem csoda: az öt ország hangulatát idéző öt világban, azaz részlegben minden korosztály megtalálja a számára legkedvesebb szórakozási formát.

Olaszország, Gardaland

Ha másért nem is, a messze földön híres Gardaland kedvéért biztosan megéri meglátogatni  ezt az Észak-Olaszországi tavat. Milánótól vonattal idejutni gyerekjáték, de Magyarországról még kocsival is vállalható az út. Megéri, már a gigantikus játékszerek, eszméletlen vizes rész és csodálatos kilátás miatt biztosan!

Anglia, Pleasure Beach Blackpool

Bár megtévesztő a név, nem egy strandot takar, hanem Anglia egyik leglátogatottabb vidámparkját. A Liverpool közelében található központ rengeteg rekordnak ad otthont: itt található például az ország legtöbb hullámvasútja, összesen 10, amiből öt fából készült.

Franciaország, Futuroscope

A jövő vidámparkja Franciaországban található, az ország nyugati részén. Rengeteg technikai újdonság, szupermodern kütyü várja a látogatókat a megszokott vidámparkos elemek mellett. Látványilag pedig egyszerűen összehasonlíthatatlan bármi mással, a modern építészet kedvelőinek kötelező!

Ausztria, Práter

A közvetlen szomszédunkban, csupán pár órányi útra található a Práter, amit nem lehet nem élvezni. A nagy történelemre visszatekintő park ma több mint 250 attrakciónak ad otthont, de még azoknak is tökéletes, akik nem a játékok miatt érkeznek: egész napos „városnézést” is lehet itt tartani.