30+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. október 24-27.

Megannyi izgalmas hétvégi program vár ránk Budapesten, legyen szó vásárról, sétáról, fesztiválról vagy egy bulis estéről. Egy biztos: nem fogtok unatkozni!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Mesebeli Filmfesztivál a Palatinuson (2024. október 25-től)

A Palatinus strandra varázsolt fények világa hamar népszerűvé vált, a mesés látványvilág pedig október 18-tól ismét mindenkit vár. Az idei tematika a Mesebeli Filmfesztivál nevet kapta, aminek keretében filmekből és könyvekből jól ismert meseszereplők, hősök és történeteik jelennek meg a fényparkban. A medencék vizében tükröződő fényinstallációk látványát a filmek közkedvelt zenéi teszik még emlékezetesebbé.

Weboldal >>

budapesti programok 2024 október
Fotó: Lumina Park

További „fényes” programok Budapesten:

Christoph Eschenbach & a MÁV Szimfonikus Zenekar két hangversenye (2024. október 26. és 27.)

A neves karmester, Christoph Eschenbach vezényli a MÁV Szimfonikus Zenekart október 26-án és 27-én, a Zeneakadémián és a Pesti Vigadóban! A két hangverseny műsora azonos: Mendelssohn, d-moll versenyműve hegedűre, zongorára és zenekarra című műve, amelynek szólistái a feltörekvő hegedűművész, Abouzahra Amira, valamint az egyéni játékmódjáról ismert Fejérvári Zoltán zongoraművész. Az est második darabja Mahler ,,Titán” szimfóniája.

Facebook-esemény >>

Országos Étterem Hét (2024. október 27-ig)

Az őszi Étterem Héten megkóstolhatjuk a magyar vendéglátás elitjét. Október 10. és 27. között országszerte több mint 180 kiváló étterem várja kedvező árú menüsoraikkal hazánk ínyenceit.

Asztalfoglalás >>

World Press Photo // Biodóm (2024. október 27-ig)

Idén szeptember 20-tól október 27-ig, a hét minden napján megnézhetik az érdeklődők az elmúlt egy év legkiválóbb sajtófotóit a World Press Photo kiállításán, amely ezúttal új helyszínen, a Fővárosi Állatkert mellett található Biodóm aulájában várja látogatóit. A kiállítás a világ legjobb és legfontosabb sajtófotóit és dokumentarista fényképeit mutatja be, amelyek arra ösztönzi a nézőket, hogy lépjenek ki a hírciklusból, és kritikusan gondolkodjanak a világ fontos témáiról.

Weboldal >>

Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál (2024. október 27-ig)

Szeptember 27-től egy hónapon keresztül látogatható Budapesten a VII. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál, amely tíz ország alkotóinak több mint 260 makettjét mutatja be. A kiállítók között befutott építészek, hallgatók, gyerekek és amatőr makettezők is szerepelnek. A Makettfesztivál október 27-ig, szerdától vasárnapig 10:00–18:00 között ingyenesen látogatható a MÉM MDK Műhelyterében (VII. Budapest, Bajza utca 10.) a Walter Rózsi-villában váltott ingyenes belépőjeggyel.

Facebook-események >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. október 24.)

Rutkai Bori Meseműhely // Marczibányi Téri Művelődési Központ

Bori sokszínű alkotó: énekes, dalszerző, festő, illusztrátor, horgolt bábokat, jelmezeket is készít. A Rutkai Bori Banda „mindenese”. Kreatív műhelyében a zenekari dalokból kiindulva, táncos, bábos, éneklős, színházas, kézműves, játékokban, alkotásokban vehetnek részt a gyerekek.

Facebook-esemény >>

Eidolon Club vol. 4. – Zolnay Pál: Fotográfia – filmvetítés // Cirko-Gejzír mozi

Az Eidolon Club negyedik eseményén a magyar filmművészet egyik olyan műfajok közötti, nehezen besorolható és új utakat kereső filmjét nézhetitek meg közösen, amelynek kérdésfelvetései ma már még égetőbbek, mint megjelenésének idejében. Zolnay 1973-as filmje – túlzóan tömören összefoglalva – az általunk készített képek és a minket körülvevő valóság kapcsolatával foglalkozik az osztálykülönbségektől, generációs traumáktól és politikai elnyomástól terhelt magyar társadalom kontextusában.

Facebook-esemény >> 

További szuper őszi programok Budapesten és környékén:

Palo Canto lemezbemutató // Turbina

A budapesti székhelyű, multikulturális techno fúziós formáció és producer duó egyre nagyobb táborra és hallgatóságra tesz szert az utóbbi időben, sajátos zenei ízvilágukkal egyszerre kívánják a közönségüket abszolút magasabb énjükhöz gravitálni, és beszivárogni a bensőjükbe, mint egy őshonos gyógyszer, pont mint az égő palo santo szent füstje. Alkotásuk elemi gondolata, hogy kihívásként a tánc és a gyógyító rezgések segítségével összekapcsolják a közönséget a belső világukkal. Az első lemezük megjelenését a Turbinában fogják ünnepelni október 24-én.

Facebook-esemény >>

Timur Lenk, Bólogató Kutya, SMRGL // Dürer Kert

A underground legmélyebb bugyraiba nyer betekintést a nagyérdemű ezen az estén.

Facebook-esemény >>

TURBO THURSDAYS by Quixotic // Vortex

Quixotic, az új retrowave hullám legismertebb hazai úttörője, a Stranger Synths, a Waves és a Cyberpunx bulisorozatok rezidens producer DJ-je csütörtök esténként neonba öltözteti a Vortexet. A belépés ingyenes.

Facebook-esemény >>

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. október 25.)

Esti séta a Ligetben

Csodáljátok meg együtt a park, az épített műalkotások táncát az esti fényekkel, miközben rengeteg érdekességet tudhattok meg Európa legnagyobb kulturális fejlesztéséről.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapest
Fotó: Liget Budapest (Facebook)

Bereményi Géza és Másik János estje: Háború van // Marczibányi Téri Művelődési Központ

„Régesrégi társammal, Másik Jánossal új összeállítást készítettünk újabb és kedvenc, hajdani dalainkból. Örök témáinkat másféle, mostani megvilágításba helyeztük, az újabb idők fényében-borújában. Nem erőltettünk semmit, régi szokásunk szerint a sejtéseinkre hallgatva vitorláztunk mostani szelekben János zenéjére, és az én fel-felötlő szavaim irányát követve. Csak az volt a fontos, hogy magunk is helyeseljük a végeredményt. A többi az eljövendő hallgatóságtól függ. Mivelünk együtt.” /Bereményi Géza/

Facebook-esemény >>

VAN 10 – 10. születésnapi élő zenés vetítés és koncert // Trafó 

2014 októberében mutatták be a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlant. A tizedik születésnap alkalmából egy különleges, élő zenés vetítés és a VAN filmzenekar koncertje várja a közönséget október 25-én a Trafóban.

Facebook-esemény >>

Café Medrano // Barlang, Szentendre

A Café Medrano a Cabaret Medrano zenekar új, klubos, gitáros verziója. A megszokott latinos, jazzes elemek mellett több a blues és rock improvizáció, összességében kicsit karcosabb, alterosabb mint a nagy testvér.

Facebook-esemény >>

Beat Dis // Gödör

A Beat Dis egyedülálló és enyhén szólva is behatárolhatatlan zenei élményt nyújt. Az erősen dark-electro beütések, stone-rockos kiállások mellett ugyanúgy megtalálhatók zenéjükben a folk vagy a mainstream pop stílusjegyei. Mindezeket olyan harmóniákba öltöztetik, amik szinte simogatják és átölelik a közönséget.

Facebook-esemény >>

Ricsimicsinájjunk // Úri Muri

Az Apertúra társulat zenekarának halloweeni beöltözős, tematikus bulija izgalmas feldolgozásokkal és saját dalokkal.

Facebook-esemény >>

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. október 26.)

Garázsvásár és bolhapiac // Budafoki Szomszédok Piaca

Október 26-án, szombaton a Budafoki Szomszédok Piaca árusokkal és mesés portékákkal telik meg. A 9 és 13 óra között megrendezésre kerülő garázsvásáron és bolhapiacon helyi lakosoktól vásárolhattok minden olyan holmit, ami másnak lehet, hogy egy régóta keresett kincs.

Tovább az eseményre >>

Czakó Piac

Ősszel is folytatódik a Czakó Kert népszerű termelői piaca a Tabán legöregebb házánál, minden szombaton 8-tól 14 óráig. Fantasztikus termelők portékájából válogathattok ilyenkor, Bányai kávé és különféle gasztroprogramok kíséretében, de raclette, lángos és pelmenyi is felbukkan náluk havi rendszerességgel.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapesten 2024 október
Fotó: Czakó Piacz

Őszi családi nap a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum október 26-án őszi családi nappal örvendezteti meg a kisgyermekekkel érkezőket. A szinte egész napos program alkalmával titkos rejtvényeket kutathattok fel, teljesíthetitek a fejedelemasszony három kívánságát, de azt is megtudhatjátok, hogy vajon száz évvel ezelőtt milyen nyalánkságokat kóstolhattak a pesti gyerekek.

Facebook-esemény >>

Halloween – éjszaka a Múzeumban // Meme Múzeum

Szellemek, lámák, sikolyok várnak október 26-án a Meme Múzeumban, ahol zseblámpákkal világítva járhatjátok végig a tárlatot.

Facebook-esemény >>

Zsákbamacska // Újszínház

„Jegyezd meg, egy szerelem nálam legfeljebb három napig tarthat! Szombat: ismerkedés, vasárnap: az úgynevezett szerelem, hétfőn: alászolgája! Kedden már akár ne is köszönjön!” – vallja a meggyőződéses agglegény. Mi a zsákbamacska? A vásárokban kapható apró csomag, ami meglepetést, titkot rejt. Ilyen titok a nő, aki vagy egyáltalán nem, vagy nagyon is férjhez akar menni. Az Újszínház új, zenés komédiájának főbb szerepeiben Bátyai Évát, Bánföldi Szilárdot, Gregor Bernadettet, Almási Sándort, Nemes Wandát, Vass Györgyöt, Szakács Tibort, Darányi Ádámot, Incze Mátét és Kéner Gabit láthatjuk.

Weboldal >>

Bach x Folk // MOMKult

A Danubia Zenekar Semmi komoly névre keresztelt programsorozata bebizonyítja, hogy van átjárás a műfajok között. Október 26-án Bach D-dúr szvitje találkozik Pál István Szalonna és bandájának népzenei reflexióival. A koncert után táncház várja az érdeklődőket a MOMKultban.

Facebook-esemény >>

Acoustic Umbrella // IF Cafe Jazz Club

Kézműves sörök, finom ételek, valamint válogatás a XX. század a zenekar számára kedves dalaiból és saját szerzeményekből.

Facebook-esemény >>

Kuhn Fu // Opus Jazz Club 

A Christian Kühn német gitáros, zeneszerző és ceremóniamester köré szerveződő Kuhn Fu improvizáción átszűrt pszichedelikus jazzrockjában Zappa találkozik a kabaréval, miközben surf hangzások és metálos riffek lovagolják meg a Chattanooga Choo-Choo swingjét október 26-án, az Opus Jazz Clubban.

Weboldal >>

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. október 27.)

Bolhapiac // Tündérkert, Molnár-sziget

A soroksári Molnár-sziget Tündérkertjében októberben sem maradtok bolhapiac nélkül. Sőt mi több, két alkalommal is lesz lehetőségetek portékákat árulni és kincseket keresni. Október 27-én kerül sor a következő bolhapiacra, mely halloweeni hangulatban telik majd.

Tovább az eseményre >>

Varázsnapok a Tücsöktanyán: Tökparti 

A Tücsöktanyán az idei ősz egyik kihagyhatatlan témája ismét, a tök és természetes velejárója, a Tökparti! Az október 27-i mulatságon kicsik és nagyon együtt táncolhatnak a Fakutya együttes jó kis muzsikájára!

Facebook-esemény >>

Egy kirándulás is szuper hétvégi program lehet:

The Great Gatsby Ballet // Erkel Színház 

A 20′-as és 30′-as évek megidézésekor a legtöbbünknek Francis Scott Fitzgerald klasszikus regénye, A nagy Gatsby jut eszébe, amit október 27-én az Erkel Színház színpadán balettelőadásban tekinthettek meg. Az előadás története 2014-ben kezdődött a kijevi Ukrajna Palota színpadán, azóta pedig egész Európát bejárta, sikere azóta is töretlen: a produkciót már több mint 100 000 néző méltatta világszerte. Az elképesztően látványos, a világ különböző részeiről a legragyogóbb tehetségeket felsorakoztató előadás tökéletesen elkapja az 1920-as évek Amerikájának hangulatát, ahogyan azt Fitzgerald regénye leírja: az art deco időszakát és a kifinomult, csillogó esték világát.

Jegyvásárlás >>

iamyank szóló zongoraestje a Három Hollóban

Valószínűleg iamyank a tökéletes példa a magyar zenei élet jelenében, ha arról van szó, hogy az önkifejezésnek, egy elképzelés megvalósításának nincsenek igazán eszközhasználathoz kötött határai. Legyen szó hangszerről, stílusról vagy technikáról. Na, de milyen, amikor a központban tényleg csak egy szál zongora áll?

Facebook-esemény >>