11 remek program Budapesten és környékén, ami megidézi az Oktoberfest hangulatát

Az Oktoberfest hangulatáért idén ősszel nem kell messzire utazni: Budapest számtalan kiváló programmal és Oktoberfestet megidéző gasztronómiai felhozatallal várja a sörözni és kikapcsolódni vágyókat.

Hoptoberfest (2024. szeptember 27-29.)

Szeptember 27. és 29. között egyedülálló élmény keretében kóstolhattok bele ezúttal is a kraft sörök világába a Maglódi úton található HopTop sörfőzdében, ahol a sörök mellett a gasztronómia és a maradéktalan kikapcsolódás is fontos szerepet kap. Szeptember utolsó hétvégéjén többek között közel 30-féle csapolt sör, családbarát programok és ingyenes sörgyártúrák várnak rátok.

Cikkünkben még több információt találtok az eseményről >>

Fotó: HopTop Brewery

X. Oktoberfest Budapest (2024. szeptember 27. – október 6.)

Kerek évfordulót ünnepel idén sokak kedvenc fővárosi sörfesztiválja, mely minden ízében és zamatában megidézi az Oktoberfest hangulatát. Szeptember 27. és 29., valamint október 4. és 6. között nem kell majd Münchenbe utaznotok, ha átadnátok magatokat a csapolt sörök és a finom falatok élményének. A sörkerti hangulat a főváros több pontján is elégedett mosolyt csal majd az érdeklődők arcára az Erzsébet tértől egészen a Budai Várig.

Tovább az eseményre >>

Oktoberfest Agárdon (2024. szeptember 28.)

Az Oktoberfest hangulatát szerencsére a Velencei-tó mellett, Agárdon sem kell nélkülöznötök szeptember 28-án. Az Agárdi Almáriumban ezen a napon déltől este 10-ig a bajor kolbászoké, friss pereceké, ropogósra sült csülöké, valamint a csapolt bajor söröké lesz a főszerep, ami mellé élő zene is dukál.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Agárdi Almárium Facebook

Oktoberfest és termelői piac (2024. szeptember 28.)

Termelői piaccal egybekötött ünnepi hangulat kerekedik szeptember 28-án Soroksár termelői piacán. A Meder utcai piac ezen a napon 8 és 14 óra között várja majd a termelői finomságokra, csapolt Hübris sörökre vágyókat, miközben Dreidörfler Buam hagyományőrző dallamai szólnak a háttérben.

Tovább az eseményre >>

Sörbemutató a FIRST Taproomban (2024. október 3-5.)

A hagyományokhoz híven idén sem marad el a FIRST Taproom Oktoberfestre hangolt programja. Az első napon a FIRST sörbemutató keretében mutatják be az alkalomra főzött sörét, pénteken pedig Oktoberfest-kvízzel várják a kikapcsolódni vágyókat. Szombaton izgalmas vetélkedőkre is számíthattok a perecevő versenytől a korsótartáson át egészen az Oktoberfest-bingóig.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: FIRST Taproom Facebook

Oktoberfest a Spíler Biergartenben (2024. október 4., 18.)

Október 4-én és 18-án érdemes lesz a Spíler Biergarten felé venni az irányt, ahol fergeteges bajor bulival, hideg sörökkel, élő zenével és hamisítatlan Oktoberfest-hangulattal várják az érdeklődőket. A korsók ezeken a napokon megtelnek majd a legjobb csapolt sörökkel, a tányérok pedig ínycsiklandó bajor ételekkel.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Spíler Biergarten Facebook

Házi sörfőző workshop a Sörgarázsban (2024. október 5.)

Ha mindig is érdekelt a sörfőzés, vagy csak kíváncsiak vagytok, hogy is készül a kedvenc italotok, október 5-én a Bartók Béla úti Pár Falat Boldogság Konyhában lesz a helyetek! A Sörgarázs eseményén megismerkedhettek a házi sörfőzés alapjaival, eszközeivel, praktikáival, elméletével és annak teljes folyamatával, és ki tudja, a következő évben, talán már a saját söreiteket kortyolhatjátok októberben!

Tovább az eseményre >>

OktoBeerFest a Városligetben (2024. október 10-13.)

Az ország méltán kedvelt sörbulija költözik október 10. és 13. között a Városligetbe. A nagykoncertek mellett számíthattok majd szemet- és ízlelőbimbókat gyönyörködtető sör- és gasztronómiai kínálatra, hatalmas sörsátorokra, literes korsókra, bajor gasztroutcára, a kicsik pedig izgalmas gyerekprogramokra.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: OktoBeerFest Facebook

Csülök és sörfesztivál | Családi nap (2024. október 13.)

Október 13-án 10:30 és 17 óra között izgalmas programokkal várják a Budai Várban található Hunyadi-udvarba látogató családokat. A családi nap keretében ingyenes programokkal töltődhettek fel és merülhettek el a gasztronómiai élvezetekben.

Tovább az eseményre >>

Alsónémedi Bajor Sörfesztivál (2024. október 18-19.)

Az Oktoberfest alkalmából kétnapos bajor sörfesztivállal várnak benneteket Alsónémediben. Eredeti fesztiválsörökkel, vagyis Paulaner és a Hacker Pschorr nedűkkel tölthetitek meg a poharaitokat ezen a két napon, ahol nem marad majd el az autentikus bajor buli és a bajor ételek sem.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Beer Truck Hungary Facebook

Sörkóstoló játék a Mixátban (2024. október 30.)

Október 30-án, ha már kellő alkalommal megünnepeltétek az Oktoberfestet, a belvárosi Mixátban tehetitek próbára tudásotokat. Ezen az estén sörkóstolóval várnak benneteket, ahol tíz különböző csapolt sörrel és természetesen játékokkal tehetitek próbára a hónapban megedződött érzékszerveiteket.

Tovább az eseményre >>

Ha inkább a főváros zseniális koktélbárjait fedeznétek fel:

(Kiemelt fotó: HopTop Brewery)