3 mennyei szilvás süteményrecept, hogy igazán édesen induljon az ősz

A szilva kétségkívül az egyik legnépszerűbb késő nyári, kora őszi gyümölcsünk, ami az édesszájúak nagy örömére tökéletes hozzávalója a legfinomabb süteményeknek. A kicsit kesernyés lila gyümölcs amellett, hogy ízletes, kiváló A-, B- és C-vitaminforrás is, ami még egy plusz indok arra, hogy elkészítsétek ezeket a zseniális recepteket!

Szilvás gombóc

A felhozatalból természetesen nem maradhat ki az örök klasszikus, a legendás szilvás gombóc, ami nemcsak ellenállhatatlanul finom, hanem könnyen és gyorsan el is készíthető. Tökéletes választás egy vasárnapi ebédhez, de egy családi vagy baráti vendégség alkalmával is garantáltan sikert fog aratni.

A receptet ITT találjátok.

Fotó: Gál Melánia

Diós-szilvás pite

A sülő szilvás pite karamelizált, fahéjas-diós illata mindenki szívét megdobogtatja, kiváló kísérője lehet egy délutáni teának vagy kávénak, de akár őszi alternatívája is lehet egy szülinapi tortának.

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

Szilvalekváros mini isler

Egy örök klasszikus egy kis csavarral ősziesítve: a mennyei islerek fahéjas szilvalekvár egy egészen új szintre emeli az imádott süteményt, amelyre garantáltan nem fog panasz érkezni, talán csak annyi, hogy túl hamar elfogy.

A receptet ITT találjátok.

blank
Fotó: Gál Melánia

A recepteket köszönjük Gál Melániának. Még több csodás süteményért látogassatok el a gal.melike Instagram-oldalra!

Ha egy fügés finomságot is elkészítenétek: