30+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. július 10-14.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten és környékén ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és családi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Teraszkoncertek Zuglóban (2024. július 10., 14.,)

A Szaletly Vendéglő és Kertben a magyar konyha remekbe szabott és modern fogásai mellé hétköznap esténként, vasárnap pedig déltől szól andalító muzsika.

További infók >> 

budapesti programok júliusban
Fotó: Szaletly

Vintage Night Market (2024. július 12-13.)

Július 12-én és 13-án este a Budafoki út 70-es szám alatt a már megszokott vintage vásár ezúttal esti kiadással jelentkezik. Talán nincs is hangulatosabb, mint lágy esti szellővel kísérve, jéghideg fröccsel a kézben, a csillagos, nyári égbolt alatt rátalálni a régóta keresett vintage és retró kincsekre. A délután kezdődő és éjszakába nyúló programon nemcsak a remek portékák, de a kellemes zene és a jó hangulat is garantált.

Facebook-esemény >>

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok (2024. július 12-14.)

Július második hétvégéjén megelevenedik a történelem és Visegrád városának dicső múltja! Az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak emléket állító programsorozat keretében közel ezer kosztümös szereplő érkezik az egykori királyi székvárosba, ahol korabeli programok várják az érdeklődőket a visegrádi vár 4 helyszínén.

Részletek >>

Summerfest: Fesztivál Akadémia Budapest (2024. július 14-től)

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek meghívására Budapestre érkeznek a világ vezető művészei július 14-21. között. Az irodalmi és színházi programokkal tarkított kamarazenei fesztiválon nemcsak remek koncerteket hallhatunk a főváros változatos helyszínein, de betekinthetünk a műhelymunkákba is.

Weboldal >>

Budapesti programok szerdán (2024. július 10.)

Gellért-hegyi moldvai táncház

Ingyenes tánc- és énektanítással, valamint élő zenével invitálják az érdeklődőket felhőtlen kikapcsolódásra a Filozófusok kertjében található Gellért-hegyi víztározónál. A nyári táncház tavasztól őszig minden szerdán várja a táncos lábú fővárosiakat, este 7 órától.

Facebook-esemény >>

További ingyenes programok Budapesten:

101Tigris x Kőbányai

Gondoltátok volna hogy a Kőbányai sörből és annak kíséretével degusztációs menüt lehet összeállítani? A Tigris barlangjában nem létezik lehetetlen, július 10-én egy extravagáns menüsort kóstolhattok meg a 101Tigrisben, ahol megszokott ízek mellett a Kőbányai söré lesz a főszerep.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. július 11.)

Zenés esték a Ferenc téren 

Ingyenes koncertek színesítik meg a fülledt nyárestéket a Ferenc téren minden csütörtökön július 4. és augusztus 8. között. A IX. kerület szívében július 11-én Saya Noé lép színpadra.

Facebook-esemény >>

Kis esti rozé // Jókai Anna Szalon

Július 11-én koktélkóstolóval egybekötött kulturális töltekezésre hív a Jókai Anna Szalon. A program részeként izgalmas színházi élményre számíthatnak a jegyet váltók, amelyet kortárs versparádé és modern ivónóták tesznek emlékezetessé. Az előadás után a TÓTHBORBIRTOK minőségi nedűit töltik a poharakba.

Weboldal >>

Naplementés jóga a Continental Hotel tetején

Július 11-én 19 órakor egy igazán különleges helyszínen, a lemenő nap fényeiben fürdőzve jógázhattok. ezen az eestén a Continental Hotel tetején, a város legzöldebb tetőteraszán lesz lehetőségetek ugyanis az ászanákat gyakorolni. A helyszín tökéletes, ha a mindennapos pörgés után kikapcsolódnátok kicsit és közben a főváros egyik legszebb kilátásában gyönyörködnétek. A programra saját matraccal rendelkező kezdőket és haladókat egyaránt várnak.

Tovább az eseményre >>

Jazz és swing // Dunacorso

Július 11-én, este 7 órától az 1930-as évek Amerikájának csillogását varázsolja a Dunacorso teraszára a Kossuth- és eMeRTon-díjas Hot Jazz Band. Az étteremben lenyűgöző szezonális ízek, különleges pezsgők, borok és koktélok garantálják a csalódásmentes vacsorakalandot, amit a csodás panoráma koronáz meg.

Facebook-esemény >>

Esti séta az Állatkertben

Lessetek be a színfalak mögé a Fővárosi Állat- és Növénykert exkluzív esti sétáink egyikén! Rejtélyek, kalandok, különleges helyszínek, ajándékok és finom falatok várnak rátok. Különleges, kulisszák mögötti élményekkel várja az érdeklődőket a Budapesti Állatkert a kéthetente megtartott exkluzív esti sétáin. Az egyedülálló esti programot júliusban 11-én és 25-én rendezik meg, elsősorban azok számára, akik szeretnének betekintést nyerni az állatkert titkos világba, illetve az állatgondozók érdekes munkájába.

Weboldal >>

Donny Benét // Akvárium Klub

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó kobakjával, hódító bajszával és fehér zakójával igazi sármőr, aki szenvedélyes és játékos dalaival és klipjeivel 2011 óta tartja lázban az egész világot. Eljött az idő, hogy a budapesti közönség is megismerje őt és új lemezét, az Infinite Desirest július 11-én, az Akvárium Klubban.

Jegyvásárlás >> 

Bujdosó János szóló // Gödör

Július 11-én, csütörtökön, fesztiválközi városi találkozó nyárfelező idején Bujdosó Jánossal. Több hangszeren effektelés, megúszós dallamok, kicsi ének. A program ingyenes.

Facebook-esemény >>

Kertmozis vacsora: Imádlak utálni // DODO’s Kitchen

A Dunára néző á la carte étterem teraszán, illetve kertjében júliustól nyári kertimozi biztosítja a kulturális élményeket a kulináris élvezetek mellett. Vagyis július 10-től minden szerda este, 21:00 órától különböző műfajú filmekkel várják az erre járó filmrajongókat.

Facebook-esemény >>

Pénteki programok a fővárosban és környékén (2024. július 12.)

American Music Abroad // MOM Kulturális Központ

Júliusban több alkalommal is ingyenes koncertet ad az American Music Abroad zenekar és kórus a MOM Kulturális Központban. A változatos műsorban helyet kapnak a klasszikusok mellett a jazz és az amerikai népzene képviselői is. A koncerteken a részvétel regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény >>

BakátsPéntek 

Nyári péntek estéken, június 28. és augusztus 9. között ingyenes koncerteket csíphettek el Ferencváros szívében, a gyönyörűen felújított Bakáts téren. Az este 7 órakor kezdődő eseményen változatos zenei stílusban alkotó előadók és zenekarok lépnek fel. Július 12-én Vázsonyi János lép színpadra.

Facebook-esemény >>

Klezmer-péntek // Spinoza

Péntekenként zenés vacsoraélményre számíthatnak a Spinoza Étterem vendégei. Július 12-én Klein Judit és a Haverim ad koncertet, és olyan ételek kerülnek terítékre, mint például a maceszgombóccal kínált libaleves, libamell roston, vagy az elmaradhatatlan flódni. Vegetáriánus alternatívákkal is készülnek.

Weboldal >>

Európa Kiadó // Barlang, Szentendre

A ’80-as évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros–énekes–igazgató köré épülő Európa Kiadó a magyar alternatív könnyűzene úttörő, mára legendássá vált formációja. A zenekar közel 40 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai.

Facebook-esemény >> 

programok budapesten és környékén 2024 július
Fotó: Barlang (Facebook)

Carl Cox hybrid set // Budapest Park

Carl Cox neve garancia a bulira. Az elektronikus zene úttörője, az acid house veteránja, a techno bajnoka és Ibiza királya. Ezúttal is csavar egyet a potméteren, és egy különleges, hybrid set névre hallgató műsorral érkezik július 12-én a Budapest Parkba, aminek különlegessége, hogy dobgépet, szintetizátorokat és egyéb eszközöket is használ, és ebbe olvasztja bele világhíres DJ szettjét.

Facebook-esemény >>

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. július 13.)

Kékevező Fesztivál // Szigetmonostor

Vízparti programokkal, kézműves árusokkal, színpadi koncertekkel várnak minden érdeklődőt Dunán innen és túl az idei Kékevező Fesztiválon, 2024. július 13-án, szombaton. Futóversenyre, vízparti jógára, zumbapartyra, táncbemutatóra és élő zenére is számíthattok a Horányi Strandon.

Facebook-esemény >>

Júliusi Pátyi Pincehegyi Nyitogató

Július második szombatján ismét nyitott pincék várnak Pátyon. Ha szeretnétek kikapcsolódni, beszélgetni, finom borokat ízlelni, jó kávét inni, és mellette szuper ételeket kóstolni, akkor a Pincehegyen van a helyetek.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok budapesten és környékén 2024 július
Fotó: Pátyi Pincehegyi Közösség Facebook

Mesél a Béke Hotel 

Július 13-án az egykori Britannia Szálló lenyűgöző épülete fedi fel titkait, melyet ma úgy is ismerhettek, mint a Radisson Blu Béke Hotel. A 2 órát felölelő programon nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy időutazásban lesz részetek: a falak mesélnek majd többek között Babits Mihályról, Hofi Gézáról, de Korda György esküvőjéről is. Az épületséta végén a legendás bálokat látott üvegkupola alatt süteménykóstolóra is számíthattok.

Facebook-esemény >>

Dunacsúszás // Gyülekező: Nagymaros

Negyedik alkalommal csúszhattok együtt a Dunán Nagymarostól Verőcéig! Érkezhettek gumikacsával, unikornissal vagy gumibelsővel, a lényeg, hogy lecsorogjatok a verőcei strandig, ahol egy fergeteges tésztaparti várja a résztvevőket.

Részletek és nevezés >>

Óbudai Jógák Éjszakája // Esernyős 

Július 13-án az óbudai Esernyős hangulatos udvarán és termeiben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a méltán népszerű Jógák Éjszakája. A 18 órától egészen éjfélig tartó, hagyományteremtő eseményen – mely az idén 10 éves Esernyős születésnapi programsorozatának része -, élőzenei aláfestéssel, lampionok fényei alatt és természetesen óbudai jógastúdiók oktatóinak vezetésével jógázhattok annyit, amennyit csak szeretnétek. A programon a részvétel ingyenes.

Facebook-esemény >>

budapesti programok júliusban
Fotó: Esernyős – Óbudai Sport

L’ecsó // KertMozi az UP Rendezvénytéren

Ínycsiklandó koktélok, ropogós popcorn és minden idők egyik legjobb mesefilmje vár benneteket az újpesti UP Rendezvénytér kertmozijában július 13-án.

Facebook-esemény >>

Top Gun hétvége – Kertmozi az Aeroparkban

Ezen a nyáron sem hiányozhatnak az Aeropark kertmozijából a repülős filmek. Július 13-án egy este alatt visszarepülünk a 80-as évekbe, majd egy rövid szusszanás követően 2022-ben folytatjuk Maverick történetét.

Facebook-esemény >>

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. július 14.)

Platz Piac 4. születésnap // Pilisvörösvár

Már négy éve rendeznek hónapról hónapra termelői piacot a Kacsa-tó partján. Július 14-én is estébe nyúló piacozással várnak titeket, a szülinap alkalmából ingyenes családi programokkal, koncerttel és vacsorával kiegészítve. Az ünnepléshez hideg, csapolt sörrel és koktélokkal is készülnek.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok budapest
Fotó: Platz termelői piac – Családi piknik (Fotó)

Örökbefogadó nap a Kertemben 

Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület bájos, gazdikereső kutyáival ismerkedhettek meg július 14-én a Kertemben. Ha nem szeretnétek örökbefogani támogatói ajándékok vásárlásával és adományokkal is hozzájárulhattok a védencek szebb életéhez.

Facebook-esemény >>

Wekerle bolhapiac és kézműves vásár

A Wekerlei Társaskör Egyesület havonta egy vasárnapi napon vásárt tart a Wekerlei Kispiac területén. Július 14-én könyvek, játékok, konyhai eszközök, ruhák, sporteszközök, ékszerek, mindenféle ritka kincsek várnak rátok. Gyertek találjátok meg aktuális kedvencetek.

Facebook-esemény >>

100 éves a 424-es gőzmozdony // Vasúttörténeti Park

Vegyétek az irányt július 14-én a Vasúttörténeti Parkba, ahol a legendás gőzmozdony tiszteletére készített kiállítás megnyitása mellett számos izgalmas program is vár. Többek között gőzmozdonybemutatón is részt vehettek, az estet pedig a Csík zenekar és Presser Gábor közös koncertje koronázza meg.

Facebook-esemény >> 

Rubik vonósnégyes // PIKNIK Manufaktúra, Nagymaros

Ingyenes koncert vár július 14-én, 18 órától a Duna-parton, a nagymarosi PIKNIK Manufaktúrában. Kapcsolódjatok ki ezen a különleges zenei utazáson, amelyek bejárhatjátok egész Amerikát.

Facebook-esemény >>