15 szuper ingyenes program és nyári fesztivál Budapesten 2024. júliusban

Budapesten a nyári kánikula ellenére sem áll meg az élet! Ha úgy döntötök, a fővárosban maradtok a vakáció idejére, remek hűsítő és nem mellesleg ingyenes programok és fesztiválok várnak benneteket júliusban!

American Music Abroad // MOM Kulturális Központ (2024. július 2., 3., 6., 12.)

Júliusban több alkalommal is ingyenes koncertet ad az American Music Abroad zenekar és kórus a MOM Kulturális Központban. A változatos műsorban helyet kapnak a klasszikusok mellett a jazz és az amerikai népzene képviselői is. A koncerteken a részvétel regisztrációhoz kötött.

Facebook-esemény >>

Budapest Garden Kertmozi (több időpontban)

A Garden nyári programjai közül idén sem maradhat el az ingyenes kertmozi, ami egy igazi kuriózum a budapesti programkínálatok között, popcornnal és nyugágyakkal. Az elkövetkezendő hetekben olyan klasszikusok színesítik a listát, mint a Hair, az Utódomra ütök vagy a Vissza a jövőbe. A filmeket magyar szinkronnal, legtöbbször angol felirattal játsszák.

Facebook-esemény >>

Fotó: Budapest Garden

Még több szabadtéri filmvetítés a fővárosban:

Haller feszt – közösségi minifesztivál a Haller parkban (2024. július 2., 9. 16.)

A Hallerfeszt ingyenes közösségi minifesztivál júliusban 3 napon át várja a budapestieket a Haller parkban! Minden nap izgalmas programokkal, koncertekkel, ifjúsági játékokkal várják az érdeklődőket, melyek során megismerhetitek a helyi civil szervezeteket.

Facebook-esemény >>

Gellért-hegyi moldvai táncház (2024. július 3., 10., 17., 24., 31.)

Ingyenes tánc- és énektanítással, valamint élő zenével invitálják az érdeklődőket felhőtlen kikapcsolódásra a Filozófusok kertjében található Gellért-hegyi víztározónál. A nyári táncház tavasztól őszig minden szerdán várja a táncos lábú fővárosiakat, este 7 órától.

Facebook-esemény >>

Római szabadstrand (egész nyáron)

A főváros hűsítő helyeinek listájáról nem hiányozhat Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye, a Római szabadstrand, ahol június vége óta élvezhetjük a Duna adta fürdőzési lehetőséget. A hangulatos strand gondozott partszakasszal és gyönyörű természetes környezettel biztosítja a tökéletes nyári feltöltődést, egészen augusztus 20-ig. Arról, hogy az itt töltött idő felhőtlen és biztonságos lehessen, vízimentők és partszakaszt jelölő bóják gondoskodnak. Az ingyenes strandoláshoz napágyak, ivóvíz, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználat is biztosított.

Facebook >>

blank
Fotó: Római szabadstrand Facebook

Valyo Közösségi Viadukt (minden hétvégén)

Október 23-ig minden hétvégén és ünnepnapon lezárják a pesti alsó rakpartot az autósok elől. Amellett, hogy a felszabadult közteret birtokba vehetik a gyalogosok, bringások, rolleresek, deszkások, olyan szuper kezdeményezések jöhetnek létre, amilyen például a Valyo Közösségi Viadukt. Köztéri bútorok, pingpongasztalok, live DJ setek és kreatív workshopok várnak benneteket idén nyáron is a budapesti Duna-parton, sőt, a viadukt alatt még izgalmas kiállításokat is megtekinthettek Duna-parti történetekről és mindennapokról, de akár Rácz Lőrinc fényjátékát nézve is megpihenhettek itt.

Facebook >>

blank
Fotó: Simon Zsuzsi/Budapest Városháza

Zenés esték a Ferenc téren (2024. július 4. – augusztus 8.)

Ingyenes koncertek színesítik meg a fülledt nyárestéket a Ferenc téren minden csütörtökön július 4. és augusztus 8. között. A IX. kerület szívében fellép többek között Saya Noé július 11-én, de izgalmasnak ígérkezik Másik János és a Zsivány Jazz koncertje is augusztus 1-jén.

Facebook-esemény >>

Ingyenes nyári koncertsorozatok Budapesten:

Chill Garden // Róth Múzeum (2024. július 4. – augusztus 29.)

A Róth Miksa iparművész egykori otthonában működő múzeum negyedik alkalommal szervezi meg nyári programsorozatát, a Chill Gardent. Idén designvásár, kertmozi és borkóstoló várja a látogatókat, de fellép a Platon Karataev duó, a Góbi Rita Társulat, a nyár pedig egy irodalmi beszélgetéssel zárul.

Facebook-események >>

blank
Fotó: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény

Király-nap (2024. július 7.)

Július 7-én ünnepli Budapest a Terézvárost és Erzsébetvárost összekötő Király utcát, az egész napos programkavalkád állomásai a sokat látott környékbeli utcákon lesznek megtalálhatók. A nap folyamán vásárok, gyerekfoglalkozások és előadások várnak, az estét pedig a Magashegyi Underground koncertje zárja.

Facebook-esemény >>

Beat On The Brat a Duna-parton // PONTOON (2024. július 9.)

A belváros legendás – mára budai lemezbolttá transzformálódott – kocsmája egy estére a Pontoon fedélzetére költözik, hogy a koncert után a popzene elmúlt, közel 70 évéből Elvis-től kezdve, punkon, szintipopon és indie-n át egészen pár aktuális popslágerekig kalandozva tegye fel a koronát a napra.

Facebook-esemény >>

BakátsPéntek – ingyenes koncertek (2024. augusztus 9-ig)

Nyári péntek estéken, június 28. és augusztus 9. között ingyenes koncerteket csíphettek el Ferencváros szívében, a gyönyörűen felújított Bakáts téren. Az este 7 órakor kezdődő eseményen változatos zenei stílusban alkotó előadók és zenekarok lépnek fel.

Facebook-esemény >>

Barangoljátok be a Bakáts teret:

Óbudai Jógák Éjszakája // Esernyős (2024. július 13.)

Július 13-án az óbudai Esernyős hangulatos udvarán és termeiben harmadik alkalommal kerül megrendezésre a méltán népszerű Jógák Éjszakája. A 18 órától egészen éjfélig tartó, hagyományteremtő eseményen – mely az idén 10 éves Esernyős születésnapi programsorozatának része -, élőzenei aláfestéssel, lampionok fényei alatt és természetesen óbudai jógastúdiók oktatóinak vezetésével jógázhattok annyit, amennyit csak szeretnétek. A programon a részvétel ingyenes.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Esernyős

Gyerekplacc: Bolygó-nap a Hunyadi téren (2024. július 27.)

A Hunyadi tér játékos programsorozata Detektor nyomozó rejtélyes eltűnésével folytatódik, ahol egy kalandos útvesztőt, egy 5 állomásos játékos fejtörőt és egy mezítlábas sétaösvényt leküzdve bukkanhattok az eltűnt nyomozó nyomára.

Facebook-esemény >>

HOLLÁN JAZZ STREET: Hárs Róza & Korbeli Ferenc (2024. július 27.)

Az ingyenes hétvégi jazzkoncertek következő fellépője Hárs Róza énekesnő, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges hallgatója. Kísérője Korbeli Ferenc, a Zeneakadémia másodéves hallgatója, ígéretes fiatal jazzgitáros, aki sok zenei projektet színesít kreatív játékával, ahogy ezt július 27-én is teszi a Hollán Ernő utcában.

Facebook-esemény >>

Óbudai Nyár (egész nyáron)

Június 14. és szeptember 16. között sokszínű ingyenes programkavalkáddal vár benneteket Óbuda-Békásmegyer! Többek között filmvetítések, gyerekprogramok és persze szuper koncertek színesítik a III. kerületi nyárestéket. Júliusban és augusztusban számos esemény keretében hallgathattok jobbnál jobb zenéket Óbuda különböző helyszínein. Bővebb infót az Óbudai Nyár Facebook-oldalán találhattok!

További részletek >>

Mutatunk pár jó helyet Duna-parti lazításhoz: