7 ingyenes szabadtéri koncertsorozat Budapesten idén nyáron

A parkoktól a folyópartig számos helyszínen élvezhetjük Budapest ingyenes szabadtéri koncertjeit, miközben a budapesti nyár egyedülálló hangulata is magával ragad. Ebben a cikkben bemutatjuk a legizgalmasabb eseményeket és helyszíneket, ahol a zenéé a főszerep – és mindez egy forintba sem kerül.

Óbudai Nyár

Június 14. és szeptember 16. között sokszínű ingyenes programkavalkáddal vár benneteket Óbuda-Békásmegyer! Többek között filmvetítések, gyerekprogramok és persze szuper koncertek színesítik a III. kerületi nyárestéket. Június 29-én a Nemzetiségek találkozója, 30-án az Óbudai Búcsú keretében hallgathattok jobbnál jobb zenéket Óbuda különböző helyszínein. Bővebb infót az Óbudai Nyár Facebook-oldalán találhattok!

Tovább a Facebookra >>

Fotó: Felvégi Andrea/Óbudai Nyár

PONTOON

Idén nyáron régi helyén, a Lándhíd pesti lábánál nyitott újra a PONTOON a fővárosiak nagy örömére. Ebben a szezonban is ingyenes zenés estékkel várják az érdeklődőket a Duna-parton, ahol különféle tematikus koncertsorozatokon lazíthatunk egész nyáron. Visszatér a közkedvelt CigányKeddv, a PONTOON Live Jam, de vízparti örömzenélésből és elektronikus zenei koncertekből sem lesz hiány. A Romano Drom, ajsa luna, a Slow Village és MÖRK is tiszteletét teszi a népszerű bulihelyen. A többi fellépőért irány a Facebook!

Facebook-oldal >>

blank
Fotó: PONTOON Facebook

Akvárium Terasz

Fontos év az idei az Akvárium Klub számára, hiszen a főváros megkerülhetetlen koncerthelyszíne 2024-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. A jeles eseményt többek között ingyenes teraszkoncertekkel és live DJ setekkel ünneplik meg, a zenerajongó közönség nagy-nagy örömére. Az éppen aktuális fellépők listájáért kövessétek őket Facebookon!

Tovább a Facebookra >>

blank
Fotó: Akvárium Klub Official Facebook

Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban & Hollán Jazz Street

Idén nyáron is ingyenes koncertekkel pezsdül fel Újlipótváros! A Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban keretében a városnegyed zöld szívébe invitálják a zenerajongókat, ahol 7 órai kezdettel csendülnek fel a legváltozatosabb dallamok. Emellett a Hollán Ernő sétálóutcában is várják az érdeklődőket, ahol táncra perdítő jazz-zene tölti meg élettel a hangulatos nyárestéket.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Dornics Szilvi

Tér-Zene a Kossuth téren

Ingyenes komolyzenei koncerteket hallgathatunk meg a Kossuth tér előtt felállított színpadon idén nyáron. A Tér-Zene elnevezésű programsorozat keretében júliusban és augusztusban minden csütörtökön 5 órakor zeneszó tölti meg élettel az Országház előtti teret. Fellép többek között a Budapesti Filharmóniai Társaság és Káldi Kiss András operaénekes. Rendhagyó módon, június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján is élő koncerttel várják a közönséget a Kossuth térre.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Országgyűlési Múzeum Facebook

Jókai téri esték

Az Oktogontól egy karnyújtásnyira található Jókai téren idén nyáron három alkalommal is különleges koncertestekre invitálják az érdeklődőket. Július 12-én az Ágoston QRtet csap a húrok közé, majd július 19-én nagy érdeklődés közepette lép színpadra Kollár-Klemencz László. Pár héttel később Simon Márton és iamyank közös zenés-irodalmi estjének lehetünk tanúi, augusztus 9-én.

További részletek >>

Koncertek a Hunyadi téren

Szintén a VI. kerületi Eötvös10 szervezésében két másik ingyenes koncertsorozatnak is örülhetünk idén nyáron. A Népszerű klasszikusok nevű eseménysorozat keretében a hazai komolyzenei szcéna tehetséges alkotóival ismerkedhet meg a közönség csütörtöki napokon, míg a Hunyadi téri underground a feltörekvő zenészeknek ad bemutatkozási lehetőséget. A koncertek helyszíne az árnyas fákkal övezett Hunyadi tér.

Bővebb infó >>

blank
Fotó: Eötvös10 Facebook

A gyönyörű Károlyi-kertben is rendeznek idén ingyenes koncerteket: