Újdonságok a Duna-parton: 10 hely Budapesten, ahol csodás nyári emlékeket gyűjthetünk

„Őrizzük meg kéknek a Dunát!” – így szól a jelmondata az idei Nemzetközi Duna Napnak, amelyet 2004 óta ünnepelnek a Duna menti országok, köztük hazánk is. A Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig hömpölygő folyó fővárosunkat kettészelve pedig nemcsak lenyűgöző panorámával ajándékoz meg minket, hanem megannyi hangulatos programhelyszínnel is. Gyertek velünk, megmutatjuk, hogy ezen a nyáron milyen változásokra és újdonságokra lelhettek a Duna-parton és környékén!

Új helyek a budapesti Duna-parton

ISOLA Budapest

Az ISOLA-nak hála nem kell a Balatonig szaladunk, hogyha az utánozhatatlan hangulatú, szocreál nyarak emlékeit szeretnénk felidézni. Ugyanis a Népsziget csücskében, ősfás környezetben, egy hajdani művésztelepen nyitotta meg kapuit májusban a kulturális-közösségi pihenőhely. Bár e néhány szó igencsak kevés arra, hogy az ISOLA-t leírjuk, hiszen a hely egyszerre kiállítótér, alkotóműhely, bútor-showroom, deszkás placc és koncerttér. A Népsziget kincse folyamatosan épül, szépül, bővül, de egy biztos, a nyári sziesztánk legkiválóbb oázisa már most.

1138 Budapest, Népsziget út 9. | Facebook

Fotók: ISOLA Budapest (Facebook)

Kopaszi Kert

A Kopaszi-gát közepén laza hangulatú oázisként vár mindenkit idén először a Kopaszi Kert, ahol a streetfood-kánaán legjavában merülhetünk el: mennyei hekkek, smash burgerek, isteni lángosok gondoskodnak a gasztronómiai élményekről. A frissítők terén a Mad Scientist kraft és az Asahi csapolt sörének, valamint a Pilsner Urquell tanksörének aromáiban bízhatunk. A foci-EB idején pedig a közel 2000 férőhelyes, ingyenes rendezvénytéren szurkolhat az egész család a kedvenc csapatának.

1117 Budapest, Kopaszi-gát 6-8. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Kopaszikert (Facebook)

Itt még többet olvashattok a Kopaszi Kert szurkolói zónájáról:

Flava Beach

A Kopaszi-gát másik üde gyöngyszeme a Flava Kitchen & More legújabb egysége, a Flava Beach, ahol egyszerre élvezhetjük a bár, a büfé és a strand szolgáltatásait. A büfében street style-jellegű strandétkek várnak ránk, míg a bár hűsítő koktélokkal vesz le a lábunkról. A frissítő csobbanásokat pedig a strand tesztidőszakában, hétfőtől péntekig ingyenesen élvezhetjük a Flava Beach-en.

1117 Budapest, Vízpart u. 3. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Flava Beach

A Duna-part legjobb nyári helyei

Római szabadstrand

Június végétől immáron ötödik alkalommal lesz a hatalmas csobbanásoké a főszerep a Római-parton, ugyanis június 29-től nyit újra a Római szabadstrand. A hűsítő vízcseppek után vágyakozókat tiszta és gondozott partszakasz várja, ahol a vízminőséget rendszeresen ellenőrzik. De a biztonságra is odafigyelnek, hisz vízimentők kémlelik a víztükröt, és bóják jelölik a partszakaszt ezen a nyáron is. A feledhetetlen kikapcsolódáshoz pedig a napágyak, ivóvíz, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználat járul hozzá.

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 15-17. | Facebook

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról

Fedezzétek fel a főváros hűsítő strandjait:

Lido Beach

Mióta beköszöntött a jó idő, a Római-part legendás helyszíne 360 fokos arculatváltással áll készen arra, hogy egy kis pezsgést hozzon a nyárba. A Lido Beachen koktélok, limonádék, csapos és üveges sörök, ginek, röviditalok, különleges mártogatós tálak és grillételek teszik még felejthetetlenebbé a nyári élményeket. A foci-EB idején óriás kivetítőn forognak a meccsek, kéthetente vasárnaponként pedig gyerekbirodalommá változik a Lido Beach, ahol a család apraja-nagyja jól érezheti magát.

1031 Budapest, Római part 33. | Facebook

blank
Fotók: Lido Beach (Facebook)

Viadukt Bár

A pesti alsó rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakaszán már május közepe óta élvezhetik a fővárosiak a hangulatos Viadukt Bár programjait. A rakparton lenyűgöző panoráma kíséri a színvonalas, ingyenes eseményeket. De nem csak kint zajlik az élet, hiszen a Viadukt belső terében különböző képzőművészeti és fotókiállítások, workshopok kapnak helyet, sőt még egy „Vigyél egyet – hozzál egyet” könyvespolcra is lelhetünk itt. A Duna-parti lazulásunkat pedig a pénztárcabarát frissítők, hazai craft sörök teszik teljessé.

1052 Budapest, Pesti alsó rkp. | Facebook

blank
Fotó: Viadukt Bár (Facebook)

Raqpart

Három év után újra begyújtotta a rakétákat a Raqpart! Izgalmas kalandok törzshelyeként tért vissza közénk, hogy isteni harapnivalókkal, hűs koktélokkal, valamint a DJ-k és az élő zenekarok hangfalat robbantó slágereivel tegye emlékezetessé a nyári éjszakákat. Hagyjátok, hogy ezen a nyáron magával ragadjon a pesti rakpart lüktetése a Raqpart varázslatos panorámájával együtt!

 1051 Budapest, Jane Haining rkp. | Facebook

blank
Fotó: Raqpart (Facebook)

PONTOON

Az éjszakai élet nem áll meg a Raqparton, hisz tőle nem messze, a Lánchíd pesti lábánál újfent a PONTOON szórakozóhelyé a terep. Ugyanis háromévnyi hajókázást követően végre kikötött a régi helyén a PONTOON, ahol ingyenes zenés estékkel, tematikus koncertsorozatokkal várnak mindenkit. Lesz újra CigányKeddv, PONTOON Live Jam, de örömzenével és elektronikus dallamokkal is készek felrázni a vízpartot.

1051 Budapest, Id. Antall József rkp. 1. | Facebook 

blank
Fotó: PONTOON (Facebook)

Vén Hajó Étterem

Húsz év után elhagyta a régi Vigadó téri pontont a Vén Hajó Étterem, hogy új étlappal, új helyszínen, de a megszokott lelkesedéssel és színvonallal várja a gasztronómiai élmények után kutató vendégeket. Június elejétől a Stadt Wien rendezvényhajón, egy 200 fős panorámateremben élvezhetjük az étterem fenséges fogásait, amelyekbe a hajó burgerezője hozza be a street food világ mennyei mámorát.

1052 Budapest, Akadémia 2 ponton. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Vén Hajó Étterem (Facebook)

DODO’s Kitchen

A Dunára néző á la carte étterem teraszán, illetve kertjében júliustól nyári kertimozi biztosítja a kulturális élményeket a kulináris élvezetek mellett. Vagyis július 10-től minden szerda este, 21:00 órától különböző műfajú filmekkel készülnek az erre járó filmrajongók számára. Így hát érdemes néhányszor rálesni Facebook-oldalukra, hisz hamarosan a júliusi chef ajánlata mellett ott lesz a filmek listája is. Ha pedig filmnézés előtt a gasztronómiai élményeknek is hódolnánk, akkor a Duna Garden épületében rejlő, újragondolt magyar ételek, illetve a nemzetközi, mediterrán konyha ízei kényeztetnek.

1203 Budapest, Vízisport u. 12-18. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: DODO’S Kitchen (Facebook)

További vízparti élményeket ebben a cikkünkben találhattok: