Készítsétek el ezt az epres Túró Rudi-tortát, amiben a lágy, citromos túrókrémhez zamatos eperréteget és étcsokit párosítottunk.
Hozzávalók (egy 22 cm-es tortaformához)
A piskótához:
- 3 tojás
- 60 g cukor
- 45 g liszt
- 10 g kakaópor
- 3 g sütőpor
- csipet só
- 1 ek. víz
A krémhez:
- 500 g túró
- 200 g tejföl
- 180 g porcukor
- 20 g vaníliáscukor
- 1 citrom héja
- fél citrom leve
- 14 g zselatin+ 50 ml víz
- 240 g habtejszín
Az epres réteghez:
- 200 g eper
- 40 g cukor
- citromlé
- 20 g vaníliás pudingpor
- 120 ml víz
A bevonáshoz:
- 100 g étcsoki
- 2 ek. olaj
A díszítéshez:
- eper
- Túró Rudi
Elkészítés
- Első lépésként a sütőt előmelegítjük 170 fokra, és elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a cukorral keményre verjük, majd beleforgatjuk a tojások sárgáját és a vizet. Végül apránként elkeverjük benne a sütőporral és kakaóval átszitált lisztet és egy 22 centis formában kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt a piskótánk egy állítható tortaformába tesszük, majd elkészítjük a túrókrém felét, amelyhez a megadott mennyiség felét fogjuk használni. Ügyeljünk rá, hogy minden alapanyag mennyiséget felezzünk meg! A krém első 6 hozzávalóját összekeverjük, és a tejszínt közepesen kemény habbá verjük. A zselatint pár percre vízbe áztatjuk, majd felolvasztjuk, forrón elkeverjük a túrós részben, végül a tejszínhabot is beleforgatjuk, és rásimítjuk a piskótára, majd hűtőbe tesszük.
- Míg köt a krémünk, elkészítjük az epres réteget. Ehhez az epret felszeleteljük, egy lábasban a cukorral, citromlével és a víz felével 2 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A pudingport elkeverjük a víz másik felével, belecsurgatjuk az eperpürébe és besűrítjük, majd a már megkötött túrókrémre simítjuk, és hűtőbe tesszük.
- Amikor az epres réteg is megszilárdult, elkészítjük a túrókrém másik felét, majd ráöntjük az eperre és a tortát legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- A megszilárdult torta tetejét bevonjuk olvasztott csokival, majd tetszőlegesen eperrel és Túró Rudaival díszítjük.
A receptet köszönjük Gál Melániának.