Egy könnyed és mutatós finomság: Epres Túró Rudi-torta (recept)

Készítsétek el ezt az epres Túró Rudi-tortát, amiben a lágy, citromos túrókrémhez zamatos eperréteget és étcsokit párosítottunk.

Fotó: Gál Melánia / Még több csodás süteményért látogassatok el a @gal.melike Instagram-oldalra.

Hozzávalók (egy 22 cm-es tortaformához)

A piskótához:

  • 3 tojás
  • 60 g cukor
  • 45 g liszt
  • 10 g kakaópor
  • 3 g sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek. víz

A krémhez:

  • 500 g túró
  • 200 g tejföl
  • 180 g porcukor
  • 20 g vaníliáscukor
  • 1 citrom héja
  • fél citrom leve
  • 14 g zselatin+ 50 ml víz
  • 240 g habtejszín

Az epres réteghez:

  • 200 g eper
  • 40 g cukor
  • citromlé
  • 20 g vaníliás pudingpor
  • 120 ml víz

A bevonáshoz:

  • 100 g étcsoki
  • 2 ek. olaj

A díszítéshez:

  • eper
  • Túró Rudi

Elkészítés

  1. Első lépésként a sütőt előmelegítjük 170 fokra, és elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és a cukorral keményre verjük, majd beleforgatjuk a tojások sárgáját és a vizet. Végül apránként elkeverjük benne a sütőporral és kakaóval átszitált lisztet és egy 22 centis formában kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
  2. Ha kihűlt a piskótánk egy állítható tortaformába tesszük, majd elkészítjük a túrókrém felét, amelyhez a megadott mennyiség felét fogjuk használni. Ügyeljünk rá, hogy minden alapanyag mennyiséget felezzünk meg! A krém első 6 hozzávalóját összekeverjük, és a tejszínt közepesen kemény habbá verjük. A zselatint pár percre vízbe áztatjuk, majd felolvasztjuk, forrón elkeverjük a túrós részben, végül a tejszínhabot is beleforgatjuk, és rásimítjuk a piskótára, majd hűtőbe tesszük.
  3. Míg köt a krémünk, elkészítjük az epres réteget. Ehhez az epret felszeleteljük, egy lábasban a cukorral, citromlével és a víz felével 2 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A pudingport elkeverjük a víz másik felével, belecsurgatjuk az eperpürébe és besűrítjük, majd a már megkötött túrókrémre simítjuk, és hűtőbe tesszük.
  4. Amikor az epres réteg is megszilárdult, elkészítjük a túrókrém másik felét, majd ráöntjük az eperre és a tortát legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. A megszilárdult torta tetejét bevonjuk olvasztott csokival, majd tetszőlegesen eperrel és Túró Rudaival díszítjük.

A receptet köszönjük Gál Melániának.

Készítsetek el egy másik epres receptet is: