Viva l’Italia! – A 6 kedvenc pizzázónk Budapesten

Van egy étel, amit a világon mindenki szeret, de tényleg, egyszerűen mindenki. Ez pedig a pizza. Az, hogy ki hogyan szereti, változó – vastag vagy vékony tésztával, sok feltéttel vagy csak az alapokkal, olaszosan vagy magyarosan, – de abban egyetérthetünk, hogy a nap bármely szakaszában be tudnánk tolni egy családi méretűt.

Perfetto Italian Kitchen

A Bajcsi-Zsilinszky úton, a Kecskeméti utcában, az Október 6. utcában és az Örs vezér téren is beugorhatsz a Perfettoba, ha egy finom pizzára, tésztára vagy salátára vágysz. Nem szabad kihagyni limonádéjukat sem, de napi menüjük sem szokott cserbenhagyni.

1053 Budapest, Kecskeméti u. 8., 1051 Budapest, Október 6. utca 8., 1061 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 9., 1106 Budapest, Örs vezér tere 25.

Forrás: Perfetto Italian Kitchen

Digó

„A digók nápolyi pizzájában” mindig lehet bízni, a Kazinczy utcában a nyári melegben és a legnagyobb hidegben is rendíthetetlenül sütik 480 fokos kemencéjükben az olasz pizzát, csupán 90 másodpercig, hogy a végeredmény minden esetben tökéletes legyen. Az elkészítés mellett az alapanyagokra is nagy hangsúlyt fektetnek: a paradicsom a Vezúvról, míg a bivalymozzarella Campaniából érkezik.

1075 Budapest, Kazinczy u. 32. 

Forrás: Digó

Igen

A Madách téri IGENben szintén nápolyi pizza sül a kemencében – itt is jól tudják, ha valami működik, nem érdemes túlcifrázni. Az aprócska helyen egyébként laza, pozitív hangulat uralkodik, ugyanis a környékbeli bárokból szívesen ugranak be egy-két szelet pizzára a szórakozó fiatalok.

1027 Budapest, Margit krt. 60. 

blank
Forrás: IGEN

Pizza Manufaktura

Saját receptek és minőségi alapanyagok – ez a Pizza Manufaktura! A Kálvin tér közelében evőeszköz nélkül, egy egyszerű papírtálcáról, kézzel fogyaszthatod el az isteni műalkotásokat.

1092 Budapest, Erkel u. 4. 

blank
Forrás: Pizza Manufaktura

A Presto

Ha olyan mediterrán éttermet keresel, ami barátságos áron kínál finom ételeket, és beülős étterem lévén sem kell órákat várni, megtaláltuk jövőbeli törzshelyedet a Hajós utcában. Irány az A Presto! A pizzák egyébként 1990 Ft és 2490 Ft között mozognak, és persze isteniek.

1065 Budapest, Hajós utca 13-15.

blank
Forrás: A Presto

 

Trattoria Pomo D’Oro

Fülbemászó olasz dallamok; kemencében sült, vékony tésztájú pizza; 150 féle olasz bor, látványkonyha, delikátesz – a Trattoria Pomo D’Oroba megéri betérni egy olaszos reggelire, déli ebédmenüre, de egy romantikus vacsorára is. A szakértelem, az alapanyagok, a hangulat és az ízek mind kifogástalanok.

1051 Budapest, Arany János utca 9.

blank
Forrás: Trattoria Pomo D’Oro